Transport gratuit peste 120 lei
Aplica

Masajul, o soluție eficientă pentru a scăpa de TUSE. Cauze emoționale nedepistate

Masajul, o soluție eficientă pentru a scăpa de TUSE. Cauze emoționale nedepistate

Tusea apare în caz de răceală, bronșită, infecţia acută sau cronică a căilor respiratorii, astm, sufocare. Tusea reprezintă un act reflex (involuntar),

dar și voluntar, fiind o reacție de apărare a organismului.

DE INTERES: Influența principalelor elemente din mediu asupra sănătății și frumuseții

Prin tuse organismul îndepărtează secrețiile patologice și produsele străine din căile respiratorii.

Dacă tusea este însoțită de expectorație (cu mucus) înseamnă că persoana respinge ceea ce o deranjează, singurătate, depresie, tristeţe, anxietate, ură etc. În acest caz, soluția rapidă ar fi să nu stăm în curent sau în frig și să masăm cu delicatețe încheietura mâinilor, antebrațele, zona genunchilor, gambele, insistând pe punctele dureroase, care corespund în acest caz meridianelor plămâni și stomac.

Best seller

Tusea seacă (fără mucus) arată o stare de neliniște, nervozitate și apare atunci când persoana respinge ceva care o agresează, se apără de ceva sau de cineva de care se teme. Pentru a scăpa de emoțiile negative care declanșează acest tip de tuse, ne putem masa abdomenul (în sensul acelor de ceasornic), zona coatelor și brațul superior, caz în care acționăm pe puncte situate pe meridianele intestin gros și plămâni. De asemenea, trebuie să bem 1-2 litri de apă la temperatura camerei, în înghițituri mici, deoarece deshidratarea poate fi și ea o cauză a tusei.

Iți recomandăm

Oprirea tusei astmatiforme și normalizarea respirației se poate face prin presopunctură asupra brațelor, masarea pliului dintre degetul mare și cel arătător, masarea degetelor mari de la picioare, pentru a acționa pe meridianele plămâni, intestin gros și stomac.

Tusea poate fi cauzată și de un consum excesiv de alimente crude sau reci, lactate. De aceea, ar trebui să evităm aceste obiceiuri alimentare, cel puțin în timpul sezonului rece.

Viziteaza magazinul online