Transport gratuit peste 120 lei
Aplica

Igiena intimă vara: ferește-te de aceste greșeli pentru a-ți păstra starea de bine

Igiena intimă vara: ferește-te de aceste greșeli pentru a-ți păstra starea de bine

Umiditatea și căldura specifice acestei perioade provoacă diverse infecții vaginale. Acestea pot fi evitate dacă nu sunt făcute aceste greșeli frecvente!

1. Statul prea mult timp în șezut este mai nociv vara decât în perioadele răcoroase ale anului, deoarece temperatura și umiditatea din zona genitală cresc, iar aceasta nu se mai poate ventila corespunzător.

Este indicat ca la fiecare jumătate de oră să te ridici de pe scaun și să faci câțiva pași. În plus, în acest mod diminuezi riscul de afecțiuni ale tractului urinar, ale zonei genitale și de asemenea, eviți durerile de spate.

2. Evită dușurile vaginale. Există mai multe studii care au arătat că datorită secrețiilor sale, sistemul genital are capacitatea de a se auto-curăța, iar produsele invazive distrug flora vaginală și cresc riscul infecțiilor.

Best seller

3. Igiena în timpul menstuației este esențială în orice perioadă a anului, dar cu preponderență în sezonul cald. Tampoanele și absorbantele nu trebuie să conțină substanțe chimice sau parfum și se schimbă la maxim 4 ore.

4. Lenjeria din materiale sintetice trebuie evitată, deoarece păstrează umiditatea. Alege bumbacul sau alt material care lasă zona să se aerisească.

5. La piscină sau la mare este indicat să ai grijă ca materialul slipului să permită uscarea cât mai rapidă după ieșirea din apă. Nu purta un costum de baie umed mai multe ore. Optează pentru unul care se usucă rapid, iar dacă nu este posibil, schimbă-l după ieșirea din apă.

Îți recomandăm

6. Hainele prea strâmte nu sunt indicate în nicio perioadă a anului. În plus vara sunt de evitat piesele vestimentare mulate în zona intimă, pentru că umezeala, căldura și frecarea cauzează iritații.

Vă dorim să vă bucurați din plin de sezonul cald!

Viziteaza magazinul online