Ofertă produse  cadou
Ofertă produse  cadou
Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Elixirul tinereții – iată cum trebuie consumate semințele de schinduf

Elixirul tinereții – iată cum trebuie consumate semințele de schinduf

Semințele de schinduf (Trigonella foenum graecum), dure, dreptunghiulare sau rombice, de culoare galben - maronie, cu un miros pătrunzător, specific,

au fost folosite în scopuri medicinale din cele mai vechi timpuri. Ele conţin proteine, aminoacizi, lipide, steroli, lecitină, mucilagii.

Din punct de vedere terapeutic, semințele de schinduf se utilizează sub formă de pulbere, macerate, ceaiuri. În scop culinar, schinduful se folosește ca și condiment, măcinat sau nu, la prăjeli, friptură la tavă sau produse de patiserie, mâncăruri cu legume, supe, ciorbe, cereale, pizza, paste, salate, sosuri și brânzeturi, sufleuri de legume.

Semințele de schinduf măcinate au o aromă puternică şi un gust dulce - amărui, amintind de zahăr ars. Ele se pot prăji ușor, pentru a mai diminua gustul amărui.

Viziteaza magazinul online