Transport gratuit peste 199 lei

Detoxifierea de toamnă: 7 alimente pe care ar fi bine să le consumăm până la venirea iernii

Detoxifierea de toamnă: 7 alimente pe care ar fi bine să le consumăm până la venirea iernii

Detoxifierea de toamnă este esenţială pentru a intra în anotimpul rece cu un sistem imunitar puternic. Fiecare anotimp vine cu o varietate de fructe și legume

din care să ne luăm necesarul de vitamine, astfel încât să ne menținem starea de sănătate și să prevenim bolile. Iată ce alimente ar trebui să includem în dieta zilnică lunile acestea.

1. Bogate în fibre, merele stimulează buna funcționare a sistemului digestiv și reduc simptomele sindromului colonului iritabil. Sunt excelente pentru curele de detoxifiere.

2. Dovleacul este bogat în potasiu, beta-caroten și vitamina A, vitamina C, fibre alimentare, antioxidanţi şi magneziu. În plus, are un conținut extrem de scăzut de calorii (la 100 g de miez de dovleac sunt 39 calorii).

3. Strugurii conțin flavoidele - unul dintre cei mai importanți antioxidanți pentru organism. De asemenea, sunt o sursă eficientă de potasiu și au o valoare energetică importantă.

4. Smochinele proaspete întăresc sistemul imunitar și previn problemele de sănătate specifice sezonului rece, cum ar fi faringita streptococică. Sunt bogate în calciu, vitaminele A, C, K, B-uri, potasiu, antioxidanți.

5. Frunzele de nap sunt bogate în vitamina K și acid folic, elemente esențiale în procesul de digestie. De asemenea, conțin vitamina C (îmbunătățește sistemul imunitar) și calciu, benefic pentru oase.

6. Prunele, ca majoritatea fructelor şi legumelor mov, conţin foarte mulți antioxidanţi. Ajută în prevenția a numeroase afecțiuni, inclusiv cancer, boli ale inimii, diabet sau anemie.

7. Gutuile întăresc imunitatea, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Important stimulent al funcțiilor nervoase, acest fruct are efect decongestionant pentru ficat.

Alte persoane au căutat și
Viziteaza magazinul online