Descoperă care sunt cele mai importante 3 vitamine pentru organism

18.MARTIE.2019
Descoperă care sunt cele mai importante 3 vitamine pentru organism

Categorie: Sănătate și Nutriție Autor: Andreea Inea ZODIACOOL Foto:unsplash.com

Unele vitamine sunt esenţiale pentru a ne menține sănătatea la cote maxime. Iată care sunt 3 dintre acestea. Vitamina C este importantă mai ales iarna, pentru

a nu scădea imunitatea. Este un antioxidant eficient și ajută în prevenirea gripei și a răcelii. Carența acesteia determină incapacitatea celulor sănătoase de a lupta împotriva bacteriilor și virușilor. Se poate asimila din citrice, kiwi, ardei gras, pătrunjel, conopidă, papaia, căpșuni. Vitamina A este esențială în dezvoltatea sistemului osos, sănătatea părului, gingiilor și dinților, ochilor.

De asemenea, ajută la eliminarea petelor cauzate de vârstă, întărirea sistemului imunitar. Alimentele bogate în vitamina A sunt: legumele și fructele verzi, portocalii sau roșii (de exemplu: morcovii, roșiile, ardeii, piersicile), ficatul de porc și cel de vită, gălbenușul de ou.

Loading...

Vitamina B9 (sau acidul folic) previne anemia și are un rol important în regenerarea celulelor. De asemenea, este vitală în timpul sarcinii. Deficitul se manifestă prin tulburări digestive, scăderi în greutate, dureri de cap, schimbări bruşte de dispoziţie, oboseală.

Atenție și la excesul de vitamina B9, deoarece duce la reducerea capacităţii organismului de a absorbi unele minerale. Poate fi asimilată din legumele cu frunze verzi, mazăre, linte, drojdie de bere, cereale, seminţe, carne de pasăre, fructe în coajă lemnoasă.

Deficitul de anumiți nutrienți poate atrage grave probleme de sănătate. Ai grijă să ai o alimentație echilibrată pentru a păstra o bună funcționare a organismului!

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.