Transport gratuit peste 199 lei

Descoperă care sunt cele mai importante 3 vitamine pentru organism

Descoperă care sunt cele mai importante 3 vitamine pentru organism

Unele vitamine sunt esenţiale pentru a ne menține sănătatea la cote maxime. Iată care sunt 3 dintre acestea. Vitamina C este importantă mai ales iarna, pentru

a nu scădea imunitatea. Este un antioxidant eficient și ajută în prevenirea gripei și a răcelii. Carența acesteia determină incapacitatea celulor sănătoase de a lupta împotriva bacteriilor și virușilor. Se poate asimila din citrice, kiwi, ardei gras, pătrunjel, conopidă, papaia, căpșuni. Vitamina A este esențială în dezvoltatea sistemului osos, sănătatea părului, gingiilor și dinților, ochilor.

De asemenea, ajută la eliminarea petelor cauzate de vârstă, întărirea sistemului imunitar. Alimentele bogate în vitamina A sunt: legumele și fructele verzi, portocalii sau roșii (de exemplu: morcovii, roșiile, ardeii, piersicile), ficatul de porc și cel de vită, gălbenușul de ou.

Vitamina B9 (sau acidul folic) previne anemia și are un rol important în regenerarea celulelor. De asemenea, este vitală în timpul sarcinii. Deficitul se manifestă prin tulburări digestive, scăderi în greutate, dureri de cap, schimbări bruşte de dispoziţie, oboseală.

Atenție și la excesul de vitamina B9, deoarece duce la reducerea capacităţii organismului de a absorbi unele minerale. Poate fi asimilată din legumele cu frunze verzi, mazăre, linte, drojdie de bere, cereale, seminţe, carne de pasăre, fructe în coajă lemnoasă.

Deficitul de anumiți nutrienți poate atrage grave probleme de sănătate. Ai grijă să ai o alimentație echilibrată pentru a păstra o bună funcționare a organismului!

Viziteaza magazinul online