Transport gratuit peste 145 lei
 
 

Combate cancerul și inflamațiile cu ajutorul migdalelor, gustarea bogată în antioxidanți

Combate cancerul și inflamațiile cu ajutorul migdalelor, gustarea bogată în antioxidanți
beneficiile migdalelor

Migdalele sunt fructele unui pom mediteranean (Prunus dulcis), au o formă alungită, sunt acoperite cu o coajă groasă, în interiorul căreia se găsește

sâmburele, care are gust dulce sau amar. Migdalele dulci sunt cele care sunt folosite în industria alimentară. Se consumă ca atare, crude, pe post de gustare, sau pot fi amestecate cu cerealele preferate.

Este de preferat să fie consumate cu tot cu coajă, bogată în antioxidanți care protejează organismul de tot felul de boli și neplăceri.

Migdalele crude sunt bogate în:

- antioxidanţi;
- vitamine: C, vitamine din complexul B, E, acid folic;
- minerale: calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, seleniu, zinc;
- acizi graşi esenţiali Omega 3, Omega 6;
- fibre;
- proteine.

Valori nutriționale pentru 100 grame migdale crude

Calorii: 578
Proteine: 21.3
Lipide: 50.6
Carbohidrați: 19.7
Fibre: 11.8

Beneficiile consumului de migdale crude

- promovează sănătatea sistemului cardiovascular, datorită conținutului de grăsimi mononesaturate și de antioxidanți pe bază de flavonoide;

- promovează sănătatea sistemului digestiv prin carbohidrații și fibrele alimentare conținute (ajută la expulzarea din organism a reziduurilor și altor substanțe nedorite);

- ajută la menținerea aspectului tânăr al pielii, datorită vitaminei E care întârzie îmbătrânirea celulară cauzată de oxidare;

- vitamina E are la rândul ei o mulțime de beneficii: ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer, întărește sistemul imunitar, previne și dizolvă cheagurile de sânge, ajută la reducerea oboselii, reduce riscul de apariție a cataractei, poate contribui la reducerea tensiunii arteriale, atenuează crampele și durerile musculare, scade riscul de boală cardiacă ischemică și de accidente vasculare cerebrale;

- mențin sub control greutatea corporală, datorită grăsimilor sănătoase, cât și fibrelor alimentare, ceea ce conferă un grad mai ridicat de sațietate și ajută la menținerea unui nivel stabil al glicemiei din sânge;

- mențin sănătatea oaselor și a dinților, datorită prezenței mineralelor magneziu și fosfor, care au un rol important în producerea și menținerea masei osoase; totodată, au efect alcalinizant, îmbunătatind retenția de calciu;

- combat cancerul și inflamațiile, deoarece conțin gamma - tocoferol, un compus care face parte din familia de vitamine E, care acționează ca un antioxidant puternic, luptând împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ;

- previn anemiile, datorită fierului care este esențial pentru menținerea vieții, jucând un rol esențial necesar în producerea hemoglobinei (globulele roșii din sânge), a mioglobinei (pigmentul roșu din mușchi) și a anumitor enzime;

- dau energie prin vitaminele B1, B2 și B6 conținute, care au un rol în obținerea de energie din carbohidrați și transmiterea impulsurilor sistemului nervos;

- ajută la nașterea copiilor sănătoși, deoarece conțin acid folic, o vitamină din grupul de vitamine E necesară pentru o dezvoltare normală a copilului.

Autor: Roxana Florescu, publicat la data 05.05.2022

Viziteaza magazinul online

ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE

10% WELCOME GIFT

LA ORICE COMANDĂ!

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2024 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizație metale și pietre prețioase nr. 11837 • Gestionează preferințe cookies
0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.