Combate cancerul și inflamațiile cu ajutorul migdalelor, gustarea bogată în antioxidanți
Migdalele sunt fructele unui pom mediteranean (Prunus dulcis), au o formă alungită, sunt acoperite cu o coajă groasă, în interiorul căreia se găsește
sâmburele, care are gust dulce sau amar. Migdalele dulci sunt cele care sunt folosite în industria alimentară. Se consumă ca atare, crude, pe post de gustare, sau pot fi amestecate cu cerealele preferate.
Este de preferat să fie consumate cu tot cu coajă, bogată în antioxidanți care protejează organismul de tot felul de boli și neplăceri.
Migdalele crude sunt bogate în:
- antioxidanţi;
- vitamine: C, vitamine din complexul B, E, acid folic;
- minerale: calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, seleniu, zinc;
- acizi graşi esenţiali Omega 3, Omega 6;
- fibre;
- proteine.
Valori nutriționale pentru 100 grame migdale crude
Calorii: 578
Proteine: 21.3
Lipide: 50.6
Carbohidrați: 19.7
Fibre: 11.8
Beneficiile consumului de migdale crude
- promovează sănătatea sistemului cardiovascular, datorită conținutului de grăsimi mononesaturate și de antioxidanți pe bază de flavonoide;
- promovează sănătatea sistemului digestiv prin carbohidrații și fibrele alimentare conținute (ajută la expulzarea din organism a reziduurilor și altor substanțe nedorite);
- ajută la menținerea aspectului tânăr al pielii, datorită vitaminei E care întârzie îmbătrânirea celulară cauzată de oxidare;
- vitamina E are la rândul ei o mulțime de beneficii: ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer, întărește sistemul imunitar, previne și dizolvă cheagurile de sânge, ajută la reducerea oboselii, reduce riscul de apariție a cataractei, poate contribui la reducerea tensiunii arteriale, atenuează crampele și durerile musculare, scade riscul de boală cardiacă ischemică și de accidente vasculare cerebrale;
- mențin sub control greutatea corporală, datorită grăsimilor sănătoase, cât și fibrelor alimentare, ceea ce conferă un grad mai ridicat de sațietate și ajută la menținerea unui nivel stabil al glicemiei din sânge;
- mențin sănătatea oaselor și a dinților, datorită prezenței mineralelor magneziu și fosfor, care au un rol important în producerea și menținerea masei osoase; totodată, au efect alcalinizant, îmbunătatind retenția de calciu;
- combat cancerul și inflamațiile, deoarece conțin gamma - tocoferol, un compus care face parte din familia de vitamine E, care acționează ca un antioxidant puternic, luptând împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ;
- previn anemiile, datorită fierului care este esențial pentru menținerea vieții, jucând un rol esențial necesar în producerea hemoglobinei (globulele roșii din sânge), a mioglobinei (pigmentul roșu din mușchi) și a anumitor enzime;
- dau energie prin vitaminele B1, B2 și B6 conținute, care au un rol în obținerea de energie din carbohidrați și transmiterea impulsurilor sistemului nervos;
- ajută la nașterea copiilor sănătoși, deoarece conțin acid folic, o vitamină din grupul de vitamine E necesară pentru o dezvoltare normală a copilului.
Autor: Roxana Florescu, publicat la data 05.05.2022
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!