Cicoarea - Iată cum poți slăbi rapid și sănătos
:contrast(5):quality(50)/https://www.zodiacool.ro/uploads/blog/floare-cicoare-3336.jpg)
Cicoarea (Cichorium intybus) este o plantă cu o tulpină subțire şi petale albastre, considerată încă din antichitate elixir pentru ficat și digestie. Sub pământ,
planta dezvoltă un rizom puternic, cu gust amar pregnant, bogat în substanțe nutritive și vindecătoare extrem de eficiente. Cicoarea se bucură de o adevărată celebritate pe plan internațional datorită calităților terapeutice ale rădăcinii. Rădăcina de cicoare se prăjește, apoi se macină. Se obține o pulbere închisă la culoare, cu efecte tonice digestive și nervoase, folosită ca înlocuitor de cafea.
Cei care doresc să reducă cantitatea de cofeină, însă nu doresc să renunțe la cafea, pot prepara următorul amestec: la 2/3 din cantitatea de cafea se adaugă 1/3 cicoare. Gustul va fi unul proaspăt și fin.
Se mai poate lua rădăcină de cicoare și sub formă de pulbere, de 2-3 ori pe zi, câte o linguriță. Acest remediu are calități depurative, hipoglicemiante, precum și efecte probiotice.
Valoare nutrițională pentru 100 grame rădăcină cicoare
Calorii: 20
Proteine: 1.7
Lipide: 0.2
Carbohidrați: 4.2
Fibre: 3.1
Beneficiile cicorii
̶ ajută la slăbit, eliberând în organism cantități mai mari de leptină (hormonul sațietății);
̶ are o puternică acțiune de reducere a colesterolului negativ (LDL), datorită principiului activ, inulină;
̶ reduce valorile trigliceridelor, dacă se renunță la carne, grăsimi hidrogenate, prăjeli;
̶ reduce producerea de glucoză la nivel hepatic și stimulează secreția de insulină din celulele pancreatice (diabet tip II);
̶ menține sănătatea sistemului circulator, prevenind depunerea colesterolului ‘’rău ‘’pe vasele sangvine;
̶ îmbunătățește digestia, sporind secreția de bilă și de sucuri gastrice;
̶ combate constipația, zaharurile nedigerabile formând bacterii prietenoase de tip bifidus în colon;
̶ antioxidanții ajută la eliminarea rapidă a toxinelor de la nivelul ficatului și a bilei;
̶ acționează ca detoxifiant al tuturor organelor (ficat, intestine, rinichi), tonic natural;
̶ luptă contra hipocalcemiei, deoarece favorizează asimilarea calciului din alte alimente (lactatele, migdalele, nucile, soia, broccoli, spanacul etc.).
Autor: Roxana Florescu, publicat la data 06.05.2021
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!