Bogată în fibre și slabă în calorii – Beneficiile multiple ale fasolei pătate
Fasolea pătată provine din Africa, însă, în prezent, se cultivă în țări din lumea întreagă. În zilele noastre, ea joacă un rol special în în bucătăria specifică
regiunilor sudice ale Americii, fiind un aliment modest, dar sățios. Este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu și calciu. Conține fibre solubile (ajută la digestie și previn constipația) și insolubile (reduc nivelul grăsimilor din sânge), are foarte puțină grăsime și aproape deloc colesterol.
Fasolea este foarte bogată în fibre vegetale care împiedică absorbția zaharurilor și reduc secreția de insulină.
Valori nutriționale pentru 100 de grame fasole fiartă
Calorii: 132
Proteine: 8.9
Lipide: 0.5
Carbohidrați: 23.7
Fibre: 8.7
Beneficiile fasolei pătate
̶ promovează sănătatea tractului digestiv și poate reduce unele tipuri de cancer, prin fibrele solubile și insolubile;
̶ este recomandată în curele de slăbire, având un nivel ridicat de carbohidrați cu eliberare lentă, proteine, fibră, și este săracă în calorii, grăsimi și sodiu și nu are colesterol;
̶ repară țesutul muscular și sistemul osos, luptă împotriva infecțiilor, contribuie la vindecarea rănilor și la regularizarea nivelului enzimelor și hormonilor, datorită proteinelor (fără grăsime) conținute;
̶ oferă energie pentru mușchi și creier, conținând cel mai bun tip de carbohidrați complecși (nutrienți); aceștia se absorb încet și mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp;
̶ menține o tensiune arterială sănătoasă, datorită potasiului și sodiului;
̶ contribuie la menținerea cantității de zahăr sau glucoză, reducând riscul de diabet;
̶ promovează dezvoltarea sănătoasă a celulelor, datorită fierului;
̶ ajută la îmbunătățirea nivelului colesterolului și la reducerea riscurilor de boli cardiace, prin fibrele conținute.
Autor: Roxana Florescu, publicat la data 29.04.2020
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!