Aport crescut de proteine și puține calorii – descoperă beneficiile cărnii de curcan
Inclusă adesea în dietele sărace în grăsimi, carnea de curcan conține mai multe substanțe nutritive comparativ cu carnea de pui, îmbunătățind sănătatea
în diverse moduri. Carnea de curcan conține cantități mari de proteine, toate vitaminele din complexul B, niacină, riboflavină şi seleniu, fier, zinc, seleniu şi fosfor.
Porţia recomandată: 200-250 g de carne de curcan pe zi.
Valoare nutrițonală pulpă curcan gătită cu piele (+ 100 g):
Calorii: 170
Proteine: 28.5
Lipide: 5.4
Carbohidrați: 0
Fibre: 0
Valoare nutrițonală pulpă curcan gătită fără piele (+ 100 g):
Calorii: 159
Proteine: 29.2
Lipide: 3.8
Carbohidrați: 0
Fibre: 0
Beneficiile cărnii de curcan:
̶ aport crescut de proteine (65 %/porție) care asigură bună funcționare a organismului;
̶ promovează pierderea în greutate, încetinind digestia și oferind o senzație prelungită de sațietate;
̶ asigură funcționarea normală a glandei tiroide și a sistemului imunitar, grație seleniului și zincului;
̶ asigură protecție anticancer, grație seleniului care are acțiune antioxidantă și luptă cu radicalii liberi;
̶ îmbunătățește calitatea somnului, datorită triptofanului care produce hormonul fericirii;
̶ ajută organismul împotriva anemiei, prin conținutul de fier;
̶ asigură sănătatea aparatului cardiovascular, prin conținutul scăzut de colesterol;
̶ crește secreția de testosteron (la bărbați de peste 35 de ani) pentru combaterea infertilității;
̶ are efecte benefice pentru sănătatea pielii, a unghiilor și a părului, prin conținutul bogat de proteine.
Autor: Andreea Inea, publicat la data 24.10.2021
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!