Alungă stările de anxietate și atacurile de panică. Efectele incredibile ale fructelor de păducel
Fructele de păducel (Crataegus monogyna), culese din septembrie până în noiembrie, au o coloraţie roşie intensă, un miros caracteristic și un gust dulceag,
uşor acru-astringent, datorită conţinutului în vitamina C. Sunt o sursă bună de săruri minerale, bioflavonoide, taninuri, glavone, glicozide, zahăr, minerale, acid tartric, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12 și C.
Au efect astringent, antispasmodic, cardiotonic, carminativ, diuretic, sedativ, stimulent și vasodilatator. Fructele de păducel pot fi consumate proaspete – ca atare, păstrate în miere de albine, transformate în dulceață sau jeleu. De asemenea, pot fi folosite cu succes în prepararea sosurilor.
Fructele de păducel deshidratate, uscate în locuri umbrite, ferite de umezeală, în strat foarte subţire, sunt folosite la prepararea ceaiurilor, siropurilor, tincturilor, vinurilor medicinale.
Valori nutriționale pentru 100 grame fructe de păducel
Calorii: 150
Proteine: 1.0
Lipide: 3.0
Carbohidrați: 29
Fibre: 0
Beneficiile fructelor de păducel
̶ ameliorează unele simptome specifice tulburărilor digestive, cum ar fi indigestia, diareea sau durerile de stomac;
̶ ajută în hipertensiune și hipotensiune, acţionand printr-un complex de substanţe active care au un efect reglator asupra tensiunii arteriale, ajutându-i deopotrivă pe cei care au pusee de hipertensiune, precum şi pe cei care au tensiunea mai scăzută decât cea normală;
̶ combat valorile ridicate ale colesterolului, datorită flavonoidelor care îmbunătăţesc metabolismul grăsimilor şi împiedicâ depunerea acestora pe artere;
̶ alungă stările de anxietate și atacurile de panică, având un efect calmant şi de stabilizare a emoţiilor, fiind recomandate îndeosebi celor care acuză şi simptome cardiovasculare;
̶ acţiunea calmantă a fructelor de păducel este utilă persoanelor care nu pot adormi sau care au un somn agitat;
̶ sunt benefice şi în cazul persoanelor vârstnice( se recomandă ceaiul) prin efectele vasodilatatoare, pentru susţinerea funcţiilor mentale;
̶ favorizează eliminarea apei în exces din ţesuturi, datorită proprietăților diuretice, fiind indicate în cazul persoanelor care suferă de retenţie de apă şi celor care vor să slăbească;
̶ stimulează sistemul imunitar prin bogăția de antioxidanți și protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi care provoacă inflamaţii în corp.
Autor: Roxana Florescu, publicat la data 21.10.2022
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!