Alimente minune care întăresc sistemul imunitar

27.DECEMBRIE.2018
Alimente minune care întăresc sistemul imunitar

Categorie: Sănătate și Nutriție Autor: Luiza Teodorescu ZODIACOOL Foto:agoramedia.com

Cele mai bune alimente care îți cresc eficiența sistemului imunitar dacă știi cum să le folosești. În fiecare sezon rece apar schimbări semnificative la

nivelul corpului uman, acesta este nevoit să consume o cantitate mai mare de energie pentru a se adapta la frig, iar eficacitatea sistemului imunitar este pusă la încercare de viruși și bacterii.

De aceea este important să ne preocupăm de întărirea sistemului imunitar, care reprezintă o barieră împotriva bolilor.
O dietă care să ne ofere toate substanțele nutritive de care organismul are nevoie este cea mai simplă metodă de creștere a imunității.

În primul rând, în timpul sezonului rece ar fi bine să consumăm dimineața ceai verde japonez – matcha, care este bogat în vitaminele A, B, C, E și K, minerale și aminoacidul teanină. Ceaiul matcha are proprietăți antibacteriene, datorită conținutului de clorofilă din frunze, îmbunătățește funcția sistemului imunitar, produce o relaxare la nivel psihic și elimină stresul, prin faptul că ajută organismul să producă hormoni ce creează o stare de bună dispoziție.

Loading...

Pe parcursul zilei, este important să nu neglijăm consumul de legume proaspete sau de supe de legume: cartofi, ardei gras, ciuperci, țelină, sfeclă roșie, ceapă, brocoli. Fiind bogate în vitamina C, un antioxidant care crește rezistența sistemului imunitar, roșiile ar putea fi o alegere bună pentru a fi servite sub formă de supă.

Atenție, supele nu trebuie consumate imediat după ce sunt scoase de la frigider, deoarece în acest caz ar afecta funcția splinei, organul care se ocupă de sinteza sângelui în organism.

Ardeiul chili stimulează metabolismul, conține beta caroten, ce este transformat apoi în sânge în vitamina A, iar aceasta luptă împotriva infecţiei.

Ghimbirul este un condiment minune, deosebit de eficient în combaterea răcelei sau gripei. Consumat în stare crudă sau sub formă de decoct, ghimbirul eliberează în corp substanța activă numită gingerol. Această substanță nu numai că îmbunătățește funcția sistemului imunitar, dar previne și constipația, una dintre cauzele răcelii.

Usturoiul este un aliment ce conține alicină, un ulei volatil sulfuros cu proprietăți antibiotice. Secretul pentru ca usturoiul să elibereze substanța alicină este ca după ce curățăm cățeii de usturoi să îi tăiem cu un cuțit de metal, apoi să îi consumăm.

În cazul în care consumăm usturoiul sub formă de mujdei, este bine să adăugăm și cimbru, suc de roșii, pentru ca acest preparat să ajute la combaterea răcelii, gripei (distruge rapid bacteriile).

De asemenea, pentru a ne proteja sistemul imunitar și de a ne feri de boli, este important să avem un stil de viață echilibrat (odihnă, program regulat de somn, exerciții fizice zilnice, igienă corespunzătoare).

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
DE INTERES
PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.