Transport gratuit peste 145 lei
 
 

Alimente minune care întăresc sistemul imunitar

Alimente minune care întăresc sistemul imunitar
alimente imunitate sanatate

Cele mai bune alimente care îți cresc eficiența sistemului imunitar dacă știi cum să le folosești. În fiecare sezon rece apar schimbări semnificative la

nivelul corpului uman, acesta este nevoit să consume o cantitate mai mare de energie pentru a se adapta la frig, iar eficacitatea sistemului imunitar este pusă la încercare de viruși și bacterii.

De aceea este important să ne preocupăm de întărirea sistemului imunitar, care reprezintă o barieră împotriva bolilor.
O dietă care să ne ofere toate substanțele nutritive de care organismul are nevoie este cea mai simplă metodă de creștere a imunității.

În primul rând, în timpul sezonului rece ar fi bine să consumăm dimineața ceai verde japonez – matcha, care este bogat în vitaminele A, B, C, E și K, minerale și aminoacidul teanină. Ceaiul matcha are proprietăți antibacteriene, datorită conținutului de clorofilă din frunze, îmbunătățește funcția sistemului imunitar, produce o relaxare la nivel psihic și elimină stresul, prin faptul că ajută organismul să producă hormoni ce creează o stare de bună dispoziție.

Pe parcursul zilei, este important să nu neglijăm consumul de legume proaspete sau de supe de legume: cartofi, ardei gras, ciuperci, țelină, sfeclă roșie, ceapă, brocoli. Fiind bogate în vitamina C, un antioxidant care crește rezistența sistemului imunitar, roșiile ar putea fi o alegere bună pentru a fi servite sub formă de supă.

Atenție, supele nu trebuie consumate imediat după ce sunt scoase de la frigider, deoarece în acest caz ar afecta funcția splinei, organul care se ocupă de sinteza sângelui în organism.

Ardeiul chili stimulează metabolismul, conține beta caroten, ce este transformat apoi în sânge în vitamina A, iar aceasta luptă împotriva infecţiei.

Ghimbirul este un condiment minune, deosebit de eficient în combaterea răcelei sau gripei. Consumat în stare crudă sau sub formă de decoct, ghimbirul eliberează în corp substanța activă numită gingerol. Această substanță nu numai că îmbunătățește funcția sistemului imunitar, dar previne și constipația, una dintre cauzele răcelii.

Usturoiul este un aliment ce conține alicină, un ulei volatil sulfuros cu proprietăți antibiotice. Secretul pentru ca usturoiul să elibereze substanța alicină este ca după ce curățăm cățeii de usturoi să îi tăiem cu un cuțit de metal, apoi să îi consumăm.

În cazul în care consumăm usturoiul sub formă de mujdei, este bine să adăugăm și cimbru, suc de roșii, pentru ca acest preparat să ajute la combaterea răcelii, gripei (distruge rapid bacteriile).

De asemenea, pentru a ne proteja sistemul imunitar și de a ne feri de boli, este important să avem un stil de viață echilibrat (odihnă, program regulat de somn, exerciții fizice zilnice, igienă corespunzătoare).

Autor: Maria Astra, publicat la data 27.12.2018

Viziteaza magazinul online

ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE

10% WELCOME GIFT

LA ORICE COMANDĂ!

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2024 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizație metale și pietre prețioase nr. 11837 • Gestionează preferințe cookies
0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.