Transport gratuit peste 199 lei

Ai grijă la astenia de primăvară! Descoperă acum cum să scapi de ea

Ai grijă la astenia de primăvară! Descoperă acum cum să scapi de ea

Cei mai mulți dintre noi așteptăm cu nerăbdare venirea sezonului cald și revenirea la viață a naturii. Acest lucru înseamnă însă și adaptarea la

schimbarea temperaturilor și lupta cu alergiile de sezon. Una dintre capcanele primăverii este astenia de primăvară. Pentru cei mai mulți dintre noi, bucuria primăverii este umbrită de o rezistență scăzută la efort, nervozitate, palpitații, oboseală lipsită de cauze concrete, de tulburările de concentrare și memorie, starea generală de rău, dureri de cap sau oboseală exagerată, deși odihna nu lipsește

Toate aceste simptome cu care te-ai confruntat la finalul iernii sunt semne clare ale asteniei.

În primul rând, trebuie să știi că această stare este normală și că extrem de multe persoane au probleme din cauza asteniei de primăvară. Aceasta este cauzată de lipsa îndelungată a razelor soarelui și de un dezechilibru ce apare între nevoile organismului și ceea ce consumăm. Astfel, pentru a minimaliza disconfortul fizic și psihic, trebuie suplimentată alimentația cu multe vitamine și minerale.

Apoi, trebuie să știi că simptomele asteniei sunt augmentate de un nivel scăzut de imunitate, pe fondul căruia apar boli de sezon, cum ar fi răceala, gripa și alte viroze respiratorii.

Primul pas este să consumi cât mai multe fructe și legume crude, iar următorul este să pui accentul pe exerciții fizice.

De exemplu, până și simplele plimbări în aer liber sunt de mare ajutor. În plus, poți opta pentru suplimentele de vitamine, dar atenție, pentru că aceastea nu trebuie luate fără recomandarea medicului.

Astenia de primăvară nu trebui ignorată, deoarece de multe ori este însoțită de depresie! Dacă însă astenia nu este atât de gravă, nu putem spune același lucru despre depresie, care în timp aduce mari probleme atât în plan personal, cât și în cel socio-profesional.

Vă dorim sănătate și o primăvară de poveste!

Viziteaza magazinul online