Transport gratuit peste 199 lei

4 alimente care ne îmbătrânesc mai repede

4 alimente care ne îmbătrânesc mai repede

Rutina muncă-somn-trafic a început să ne afecteze viețile din ce în ce mai mult. Prin asta, și atenția noastră la ce mâncăm a scăzut, pentru că de prea multe ori suntem orbiți de gustul

plăcut artificial al alimentelor și neglijăm potențialul lor caloric nociv. În continuare vă vom prezenta 4 alimente care ne îmbătrânesc mai repede și pe care ar trebui să le evităm

Cartofii prăjiți

În categoria asta putem să mergem mai departe și să spunem că de fapt orice aliment prăjit este nociv, dar în cazul cartofilor este ceva special. Având un conținut mare de amidon, prăjiți la temepraturi foarte mari pot fi extraordinar de nocivi sănătății noastre. Uleiul încins la temperaturi mari, odată ingerat, are un efect devastator la nivel celular.

Pâine albă

Pâinea albă are un index glicemic foarte mare, ceea ce înseamnă că poate susține inflamațiile din corp, care în ultimă instanță duc la o îmbătrânire accelerată.

Zahăr

Zahărul este poate unul dintre cele mai nocive alimente pe care le putem menționa în această listă. Ce este interesant în cazul zahărului este că se găsește în mai toate alimentele: pâine, sucuri, dulciuri, patiserie, fast food. În cazul acesta trebuie tratată situația cu delicatețe, pentru că zahărul poate fi cauza multor boli și de multe ori nu suntem conștienți de puterea sa distructivă.

Carnea procesată

Mezelurile, cârnații, cremvurștii, toate fac parte din categoria de alimente făcute din carne procesată. Toate aceste alimente conțin prin definiție sare, conservanți și grăsimi saturate, toate fiind foarte nocive organismului nostru, cosumate în exces. Ce este și mai rău este că majoritatea agresiunilor pe care aceste alimente le produc sunt cel mai vizibile pe suprafața pielii, care își pierde din elasticitate și din calități.

Viziteaza magazinul online