Transport gratuit peste 199 lei

Rugăciune pentru mântuirea celor adormiți

Rugăciune pentru mântuirea celor adormiți

Ar fi bine să spunem această rugăciune scurtă de fiecare dată când ne amintim de un om drag care nu mai este printre noi. Fiecare dintre noi avem oameni dragi

care au trecut la cele sfinte. Unii dintre ei ne-au ajutat de-a lungul vieții, ne-au fost modele și au contribuit la persoana care suntem astăzi. Acum este rândul nostru să facem ceva pentru acești oameni dragi – să ne rugăm pentru sufletele lor, pentru viața lor veșnică în pace. Iată o rugăciune scurtă, dar extrem de puternică și de ajutor pentru mântuirea celor adormiți.

Rugăciune pentru mântuirea celor adormiți

Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta credință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gândul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri luminoase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată durerea, întristarea și suspinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei din veci.

Dăruiește-le lor și nouă Împărăția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veșnice și desfătarea vieții Tale celei nesfârșite și fericite.

Că Tu ești învierea și odihna adormiților robilor Tăi (numele), Hristoase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Preasfântului și Bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.

Amin!

Cu sfinții odihnește, Hristoase, sufletele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!

Amin!

Viziteaza magazinul online