Trucuri și sfaturi în bucătărie, bine de știut
:contrast(5):quality(50)/https://www.zodiacool.ro/uploads/blog/trucuri-in-bucatarie-3976.jpg)
Există trucuri și sfaturi în bucătărie pe care puțini le ştiu. Dacă îți place să gătești sau vrei să reduci timpul petrecut în bucătărie, află cum
poți să faci ca totul să devină mult mai simplu. Cum să cureți usturoiul rapid? Separă căpățânile de usturoi în mai mulți căței. Taie capetele cățeilor de usturoi și pune-i într-un bol de metal. Ia un alt bol de aceeași dimensiune și plasează-l deasupra celui în care ai pus usturoiul. Ține bine cele două boluri cu mâinile și agită-le rapid. Mișcă-le puternic în sus și în jos timp de câteva minute, se va curăța de la sine.
Truc pentru ou fiert
Oul se va curăța mai ușor dacă în apa în care fierbe adaugi câteva picături de oțet.
Spuma de la supă
Un albuș de ou nebătut, adăugat în oala cu supă, va coagula resturile de spumă. Se obține, atfel, o supă clară.
Cum să tai ceapa fără lacrimi
Aprinde o lumânare lângă tocătorul pe care tai ceapa. Pe parcurs, flacăra va deveni mai mare, întrucât se ard uleiurile emanate care irită ochii.
Orezul fiert
Rămâne întreg și alb dacă în apa în care fierbe se adaugă o felie de lămâie.
Laptele dulce
În lipsa unui frigider, laptele dulce se păstrează dacă se pune în el o bucată de hrean.
Carnea pentru fript pe grătar
Se dă cu puțină sare și se lasă timp de 20 de minute la frigider. Se obține astfel o friptură fragedă, cu gust foarte bun.
Clătite calde
Clătitele se păstrează calde dacă se pun pe o farfurie fierbinte - de preferință de metal - care se așază pe un vas cu apă ce clocotește.
Pâinea
În lipsa unei cutii speciale pentru pâine, această se ține într-un vas de sticlă sau email. Pe fundul vasului se pune o felie de cartof curățat sau o grămăjoară de sare. Pâinea se va păstra plină de prospețime.