Transport gratuit peste 140 lei
Aplica

Tartă cu mascarpone și mere

Tartă cu mascarpone și mere

Dacă vă este dor de vară, savurați o tartă cu mascarpone și mere. Pentru că avem mere românești de cea mai bună calitate, nu se poate să nu savurăm una

dintre cele mai bune tarte cu mascarpone și mere. Este extrem de simplu de făcut (chiar și de un începător în ale bucătăriei!), delicioasă și o sursă bună de vitamine și prospețime. Aveți nevoie de: 4 mere verzi de mărime medie (tăiate în câte 3), 125 g mascarpone, 100 g unt rece tăiat cubulețe și 80 g unt topit, 150 ml smântână, 150 g făină, sirop de arțar, 3 lingurițe de apă rece, 2 lingurițe de zahăr pudră, nucșoară.

Pentru început, pregătiți aluatul, amestecând untul topit (în bain-marie) cu făina și zahărul pudră. În momentul în care amestecul începe să se împartă în granule, adăugați apa rece și frământați până ajunge ca o bilă.

Best seller

Încingeți cuptorul la 180 grade.

Ungeți cu puțin unt 4 tăvi rotunde cu diametrul de 11 cm. Împărțiți aluatul în 4 părți egale și întindeți-le bine, cu ajutorului unui sucitor.

Fiecare foaie se așază în tavă, se taie marginile în exces, se înțeapă ușor cu furculița și se coc pentru 15 minute. Apoi, se lasă la răcit.

Umplutura pentru tarte:

Puneți într-o tigaie mare, la foc mediu, siropul de arțar și untul rece, tăiat cubulețe. Se lasă până dau un clocot și apoi se adaugă feliile de mere, așezate pe un singur strat. Lăsați-le câte 5 minute pe fiecare parte sau până când se înmoaie. Înainte de a le pune în tartă, trebuie să le lăsați la răcit.

Îți recomandăm

Între timp, să continuăm cu a doua fază din pregătirea umpluturii. Amestecați smântâna cu mascarpone și împărțiți compoziția în cele 4 tarte coapte mai devreme, care s-au răcit bine.

A venit momentul să adăugați și sirop de arțar cu feliile de mere.

Înainte de servire, presărați nucșoară pe fiecare tartă.

*** Dacă deja vă este dor de vară, puteți adăuga și o lingură din înghețata preferată pe tartă, exact înainte de a o savura.

Poftă bună!

Viziteaza magazinul online