Transport gratuit peste 199 lei

Secretul celor mai pufoase găluște

Secretul celor mai pufoase găluște

Supa cu găluște, adorată de întreaga familie, poate fi o adevărată provocare pentru multe dintre gospodine. Pufoase și savuroase, găluştele de griş fac

deliciul oricărei supe. Însă nu întotdeauna se obțin conform așteptărilor. Pentru a obține găluște pufoase și delicioase de fiecare dată, îți punem la dispoziție o serie de sfaturi prețioase. Primul sfat este să separi albușul de gălbenuș. Pentru ca galustele să iasă pufoase, separă albusul de gălbenuș. Cu ajutorul unui mixer, bate albuşul spumă cu puțină sare și adaugă apoi uleiul.

Apoi, încorporează ușor gălbenușul peste albuș, de jos în sus, cu ajutorul unei furculițe. Nu folosi griş foarte fin!

Un truc foarte important pentru a obține găluște pufoase stă în alegerea corectă a tipului de griş. Alege-l pe cel cu granulație uniformă, care să nu fie foarte fin (ca făina - caz în care vei obține găluște tari).

Adaugă grişul „în ploaie’’

Obține găluște pufoase adăugând treptat grişul, „în ploaie’’, cu mișcări lente. Deși, aparent, compoziția poate părea destul de moale, grişul se va umfla pe parcurs, iar aluatul va deveni mai legat.

Acordă-le timp de odihnă

Odihna este un pas esențial în succesul unei rețete de găluște. Lasă compoziția să se odihnească pentru 10-15 minute, după ce ai preparat-o. Astfel, grişul va avea timp suficient să se umfle și să absoarbe umiditatea din ou. Lasă compoziția să se odihnească într-un mediu răcoros, chiar și în frigider. Așa se va lega mai bine și vei obține găluştele de griş perfecte. Plimbă furculița prin compoziție: dacă lasă urme, poți începe să le prepari.

Umezește lingura folosită la modelarea găluștelor

Pentru a nu se desprinde greu de pe lingură, umezește cu apă călduță lingura folosită pentru modelarea găluștelor (poți umple o cană cu apă pe care să o ai la îndemână). O altă variantă este să înmoi lingura chiar în supa caldă.

Modelează găluştele după preferințe – mai mari sau mai mici – însă nu uita că ele vor crește în volum de până la trei ori. Le poți fierbe separat în apă sau direct în supă.

Se fierb la foc mic

Găluştele se fierb la foc mic, timp de aproximativ 12 minute, cu capacul tras puțin pe o parte și întorcându-le o singură dată pe partea cealaltă. După fierbere, stinge focul și pune capacul. Mai lasă găluştele 10 minute sub capac, în abur.

Viziteaza magazinul online