Transport gratuit peste 120 lei
Aplica

Rețete tradiționale – varză a la Cluj sau sărmăluțe în straturi

Rețete tradiționale – varză a la Cluj sau sărmăluțe în straturi

Încercați această rețetă rapidă și practică de varză a la Cluj. Merită gătită cel puțin o dată în viață! Dacă nu vă place, sau nu pur și simplu

aveți timp să dați formă sarmalelor, să le înfășurați, sau să așteptați câteva ore bune până în momentul în care acestea sunt gata de savurat, varza a la Cluj este soluția ideală.Acest fel de mâncare ardelenesc este gata în mai puțin de o oră, se prepară cu ingrediente destul de puține, efortul depus este minim, iar gustul său este excepțional. Ai nevoie de aceleași ingrediente ca și în cazul sarmalelor.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente

- 500 g carne tocată (vită și porc)

- 150 g orez

- 2 cepe de mărime medie

Best seller

- 100 ml suc de roșii

- 750 g varză murată pe care o tăiați mărunt

- 100 g smântână grasă

- condimente: ulei, sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce, sau iute dacă vă place

Mod de preparare

Începeți prin a fierbe varma murată și tăiată mărunt pentru aproximativ 30 minute.
Apoi, fiebeți orezul cu puțină sare. Tăiați ceapa mărunt, căliți-o cu puțin ulei și apoi adăugați peste ea carnea, condimentând cu sare și piper.

Când se albește carnea, adăugați cimbrul și boiaua de ardei. Într-o tavă tapetată cu puțin ulei se așază un strat de varză murată, unul de orez, unul de carne, încă unul de orez și încă un strat de varză. În final, peste toată compoziția turnați sosul de roșii și lăsați la cuptor pentru aproximativ 40 – 50 de minute.

Îți recomandăm

Varza a la Cluj se servește cu o lingură de smântână deasupra, mămăliguță și vin alb sec. Este simplu de făcut și este un adevărat deliciu.

Poftă bună!

Viziteaza magazinul online