Transport gratuit peste 199 lei

Prepară cea mai bună friptură de miel, marinându-l după această rețetă

Prepară cea mai bună friptură de miel, marinându-l după această rețetă

Tradițional, de Paște majoritatea credincioșilor prepară miel, dar nu toată lumea apreciază gustul acestui tip de carne într-atât de mult încât să îl

gătească și în alte perioade ale anului. Astăzi vă propunem să pregătiți mielul după o rețetă tradițională, care sigur va atrage laudele celor de la masă.

Ingrediente de care aveți nevoie pentru a face marinadă: ulei de măsline, vin alb, mentă, usturoi (dacă se poate, verde), cimbru, foi de dafin, puțin busuioc, boia dulce de ardei, sare și piper. În continuare vezi modul de preparare al marinadei.

Usturoiul, busuiocul și menta se toacă și se pun într-un bol, iar deasupra se toarnă vinul și se amestecă bine. Ulterior, adăugați celelalte ingrediente, mai puțin sarea și piper.

Aveți nevoie de o cantitatea de marinadă astfel încât să acopere bine carnea de miel pe care doriți să o gătiți. După ce ați pregătit amestecul, așezați bucățile de carne în tava în care urmează să le dați la cuptor (de preferat, într-un vas yena), apoi turnați deasupra marinada. Acoperiți cu o folie alimentară și puneți capacul (dacă îl aveți) și lăsați totul la frigider pentru 12 ore înainte de a o pune la cuptor, iar la câteva ore mai întoarceți carnea de pe o parte pe alta, astfel încât să fie pătrunsă bine de baiț.

La final, scoateți folia alimentară, puneți capacul sau acoperiți cu folie de aluminiu și puteți în cuptorul preîncălzit. După aproximativ 1 oră adăugați sarea și piperul, amestecați marinada și lăsați în continuare la cuptor până se coace carnea.

Poftă bună!

Alte persoane au căutat și
Viziteaza magazinul online