Pregătește cel mai bun cotlet de porc și asezonează-l cu miere și usturoi

25.SEPTEMBRIE.2019
Pregătește cel mai bun cotlet de porc și asezonează-l cu miere și usturoi

Categorie: Rețete Autor: Maria Poinescu Zodiacool Foto:pexels.com

Dacă ai rămas în pană de idei și nici nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti prânzul, iată o rețetă care va fi pe gustul oricărui gurmand!

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 3 felii de cotlet de porc fără os
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri de unt nesărat (topit)

- 1 lingură de ulei vegetal
- puțin pătrunjel proaspăt
- sare, piper și alte condimente, după gust

Pentru sos:

- 2 linguri jumătate de miere de albine
- 1/2 linguriță oțet de mere sau cidru de mere

- 1 linguriță de fulgi de ardei (iute sau dulce, după preferință)
- 1/4 linguriță de sare
- 2 linguri de apă caldă

Mod de preparare

Cotletele de porc se condimentează cu sare și piper (și alte condimente, după preferință) și se lasă pentru cel puţin 10 minute, timp în care se pregăteşte sosul de miere, amestecând bine toate ingredientele.

Loading...

Se încinge într-o tigaie uleiul amestecat cu untul topit și se pun la gătit cotletele, pentru aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Apoi se adaugă alături, în tigaie, usturoiul tăiat felii pentru aproximativ 10 secunde și se scoate (altfel poate strica atât gustul, cât și aspectul mâncării).

După ce s-a scos usturoiul, se pune sosul peste carne și să ține pe foc până scade și capătă consistența dorită. La final, se stinge focul și se presară pătrunjel.

Poftă bună!

Continut Sponsorizat
loading...
Loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.