Transport gratuit peste 250 lei
Aplica

O rețetă simplă pentru o după-amiază armonioasă - paste Amatriciana

O rețetă simplă pentru o după-amiază armonioasă - paste Amatriciana

Variantele de paste Amatriciana sunt multiple, dar noi astăzi v-o prezentăm pe cea care ni s-a părut cel mai ușor de preparat și cu gustul cel mai bun. Am

ales-o pe cea despre care am aflat că ar fi rețeta originală! Pentru 4 porții, ai nevoie de: 400 g paste (penne, fusilli sau spaghetti), 150 g bacon sau pancetta, o conservă roșii întregi în bulion, 2 linguri ulei de măsline, 50 ml vin alb, sare – după gust, 3-4 linguri pecorino romano. În continuare vom prezenta cum trebuie preparate pastele Amatriciana astfel încât să vă bucurați de o delicatesă.

Mod de preparare:
Primul pas este să fie puse pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În timp ce acestea sunt pe foc, se pune puțin ulei de măsline la încins într-o tigaie, peste care se adaugă pancetta (sau bacon-ul) tăiată cubulețe sau fâșii.

Se lasă la foc mic pentru 7-8 minute, până observi că a devenit crocant și a lăsat destulă grăsime. În acest moment, stingi totul cu vinul alb și lași pe foc mic până se evaporă. Acum, după ce s-a evaporat vinul, scoate pancetta (sau bacon-ul) din tigaie cu o spumieră și pune roșiile strivite cu mâna în compoziția din tigaie.

Când sosul ajunge la punctul de fierbere, se adaugă bucățelele de pancetta (sau bacon) și pastele fierte.
Gustul pastelor Amatriciana poate fi îmbogățit cu brânză Pecorino Romano rasă deasupra.

Poftă bună!

Alte persoane au căutat și
NEWSLETTER
Bucură-te de avantaje! Fii cu un pas înainte, află secrete pentru o viață mai bună.
Abonare la newsletter
URMARITI-NE
MODALITATI DE PLATA

Ramburs * euPlatesc * Transfer bancar
CUMPARATURI SIGURE
GoGetSSL Site Seal
Rating
4.87
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termene si conditiiSOLSALANPC
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit