Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Cum să scoți petele de vin roșu fără efort

Cum să scoți petele de vin roșu fără efort

Vinul roșu este o băutură extrem de întâlnită în casele noastre, însă, pe cât este de bun, pe atât este de periculos în ceea ce privește petele pe care

le lasă în urmă. În cazul petelor de vin este foarte important să acționezi cât mai repede posibil, astfel încât să previi imprimarea profundă a acestuia în materialele textile. Iată câteva sfaturi practice ce te vor ajuta să scapi de urmele de vin roșu, fără prea mult efort. Fețele de masă pătate cu vin roșu: înmoaie-le în alcool alb - vodcă, țuică sau alcool rafinat – și spală-le imediat.

Vinul roșu iese cu sare: absoarbe vinul cu un șervețel, apoi acoperă pata cu sare; lasă să acționeze 30 de minute, apoi freacă cu sos de la o lămâie sau vin alb; la final, se spală în mod obișnuit.

Petele de vin roșu de pe covor: le cureți ușor cu apă rece amestecată cu ușor puțin amoniac.

Petele vechi de vin roșu din țesături: le poți trata cu apă oxigenată proaspătă, apoi cu amoniac; la final, șterge cu un material absorbant uscat.

Vinul roșu mai iese cu vin alb: acoperă pata cu vin alb, apoi adaugă bicarbonat de sodiu și lasă soluția să acționeze timp de câteva ore, după care spală normal.

Pentru orice tip de țesătură: curață pata cu un amestec simplu din apă, săpun și suc de lămâie; clătește și apoi spală.

Pentru țesăturile colorate: ȋmbibă bine pata cu apă și oțet alb, în părți egale; tamponează cu o lavetă și repetă până ce pata se micşorează, apoi varsă câteva picături de oțet direct pe pată; freacă ușor, clătește și apoi spală la mașină.

Pentru țesături sau veșminte albe: folosind mănuși de protecție, toarnă puțină apă pe pată și apoi o picătură de înălbitor; freacă ușor pata și clătește imediat.

Pentru bumbac și lână: într-o ceașcă varsă oțet peste o lingură de bicarbonat de sodiu; aplică amestecul pe pată de vin cu ajutorul unei lingurițe din plastic; freacă ușor, apoi clătește repede și spală.

NEWSLETTER
Bucură-te de avantaje! Fii cu un pas înainte, află secrete pentru o viață mai bună.
Abonare la newsletter
URMARITI-NE
MODALITATI DE PLATA

Ramburs * euPlatesc * Transfer bancar
CUMPARATURI SIGURE
GoGetSSL Site Seal
Rating
4.88
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termene si conditiiSOLSALANPC
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit