Trucuri în bucătărie. Cum să gătești corect fasolea ca să nu te baloneze

21.FEBRUARIE.2019
Trucuri în bucătărie. Cum să gătești corect fasolea ca să nu te baloneze
Rețete AUTOR: Andreea Inea FOTO: unsplash.com
Plină de substanțe nutritive și fibre, fasolea are efecte benefice asupra întregului organism. Consumată regulat, ea ne protejează organismul de infecții,

purifică sângele, îmbunătățește metabolismul și reduce nivelul colesterolului din sânge. Din păcate însă, în ciuda acestor beneficii, consumul de fasole poate avea și efecte supărătoare asupra digestiei. Dacă nu este preparată corect, fasolea poate provoca gaze și balonare. Descoperă motivele pentru care fasolea uneori poate avea efecte nebenefice asupra organismului și cum poți scăpa de acestea.

- fasolea conține inhibitori ai tripsinei (enzimă secretată de pancreas) care interacționează cu acţiunea acesteia;

Loading...

- fasolea conţine şi carbohidraţi greu de descompus, cunoscuţi sub numele de oligozaharide.

Pentru a scăpa de balonare și pentru a produce mai puține gaze în timpul digestiei, este important să acordăm suficient timp fasolei înainte de a o găti. Întrucât inhibitorii enzimelor sunt solubili în apă, clătirea fasolii şi schimbarea apei contribuie la eliminarea gazului (lucru valabil și pentru oligozaharide).

Iată cum trebuie preparată corect fasolea, împotriva disconfortului intestinal:

Hidratați fasolea în apă timp de 8-12 ore înainte de consum (se dizolvă, astfel, amidonurile care cauzează probleme gastro-intestinale).

O altă opțiune: fierbeți apa și turnați-o imediat peste boabe; lăsați-o timp de aproximativ o oră, după care începeți procesul de fierbiere. La fiecare 30 de minute, schimbați apa în care a fiert fasolea.

Fasolea se fierbe în 3 ape. La ultima apă adăugați puțin bicarbonat de sodiu (1 linguriță de bicarbonat de sodiu la 4 litri de apă) - acesta ajută la descompunerea unor glucide care provoacă gazele, fără a modifica aroma preparatului În momentul în care boabele de fasole sunt fierte suficient, scurgeți apa şi adăugați suficiente legume la gătirea ei, precum ceapă, morcov, ardei (sunt pline de vitamine și au efect digestiv excelent).

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
0  0
VOTURI
313
0
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
SECRETE DEZVĂLUITE
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.