Chec Rozina a la Radu Anton Roman

Chec Rozina a la Radu Anton Roman
Pentru zilele când poftim la ceva dulce, checul Rozina este exact ceea ce avem nevoie. Deliciul pe toate gusturile. Am descoperit recent una dintre cele mai

interesante rețete de chec de când mă știu! Este una dintre cele descoperite de Radu Anton Roman în timpul călătoriilor sale culinare pe meleagurile țării. Checul bănățean sau Rozina (cum îi spunem noi, pentru că este însoțit de o poveste pe cinste în carte) este ușor de pregătit, nu durează mult, iar gustul este extraordinar. Pentru deliciosul chec aveți nevoie de următoarele ingrediente.

  • 8 ouă
  • 1 kg făină
  • 1 păharel mic de rom
  • 1,5 pachet unt
  • 100 g stafide
  • 50 g miez de nucă măcinat
  • coaja de la 1 lămâie
  • praf de copt
  • 1 ceaşcă mare zahăr (300 g)
  • zahăr vanilinat

În continuare, trebuie să urmați pașii întocmai:

Pentru început, se freacă untul cu jumătate din zahăr (puteți topi puțin untul în bain-marie) şi apoi adăugați cele 8 gălbenuşuri, amestecând până se face pastă. Dizolvați praful de copt în rom, pe care îl adăugați în pastă alături de zahărul vanilinat, coaja de lămâie, nuca și stafidele. Amestecați bine compoziția.

A venit momentul să bateți albușurile spumă densă cu restul de zahăr, apoi o adăugați peste compoziție și amestecați ușor cu o spatulă. Foarte încet se adaugă și făina (va părea că este prea multă făina, dar folosiți-o cu încredere), amestecând extrem de ușor pentru a nu se lăsa.

Tapetați tăvile cu hârtie de copt unsă cu unt și puneți aluatul (trebuie să fie destul de înalte – cel puțin 5 cm, altfel prăjitura se va întări). Încingeți bine cuptorul pentru început, iar apoi lăsați-l la foc încet.

În sfârșit, când s-a rumenit și a prins coajă, checul nostru Rozina e gata!

Să-nceapă sărbătoarea!, după cum spunea Radu Anton Roman.
Poftă bună!

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.