Transport gratuit peste 140 lei
Aplica

Bucătăria, loc de joacă pentru copii și mame

Bucătăria, loc de joacă pentru copii și mame

Mamele ocupate își găsesc cu greu timp exclusiv pentru copiii lor. O variantă câștigătoare pentru părinți și copii deopotrivă este gătitul. Activități

potrivite în funcție de vârstă Pentru siguranța copilului, pune-l să facă activități potrivite, în funcție de vârstă. În plus, îi poți oferi ustensile de gătit sigure și potrivite vârstei lui: există în comerț ustensile de gătit special pentru copii. Alege rețete pe placul lui. Gătitul bunătăților poate fi un joc distractiv. Alege să preparați împreună aperitive haioase, prăjiturele sau mâncăruri ce îi plac.

Astfel, vei implica copilul în bucătărie și îl vei convinge totodată să mănânce.

Pregătiți desert și gustări simple, ornându-le sau aranjându-le cât mai amuzant. Ideale sunt și acele rețete de prăjituri care se fac din aluat tare (biscuiți, fursecuri), ce permit copilului să le modeleze în diverse figurine cu ajutorul ustensilelor din plastic și să se distreze copios.

Best seller

Pregătiți masa împreună

Aranjarea veselei și tacamurilor pe masă poate fi o activitate distractivă, cu atât mai mult cu cât participa întreaga familie. Implică copilul într-un joc amuzant, prin care să se ia la întrecere cu un membru al familiei, pentru aranjarea farfuriilor, fiecare pe câte o parte a mesei. Astfel, cel mic va învăța tacâmurile și vesela potrivite pentru fiecare fel de mâncare.

Spălatul vaselor, o activitate creativă

Spălatul vaselor îl învață pe cel mic să fie responsabil. Îi poți lăsa câteva ustensile din lemn și boluri de plastic pe care să le spele cu mare atenție. Copilul se va distra copios cu balonaşele de detergent și va fi mulțumit de o sarcină bine dusă până la capăt.

Îți recomandăm

Faceți curat în bucătărie pe ritmuri de dans

Copilul trebuie să știe o regulă esențială înainte de a trece ‘’la treabă’’: curățenia în bucătărie, care face parte din procesul de gătit. Implică-l în această activitate, pentru a fi responsabil în acest sens. Pune-i muzica preferată și începeți să dansați în timp ce ștergeți mas, puneți vasele la loc sau măturați.

Viziteaza magazinul online