Băutura Crăciunului – cum să faci cel mai bun lichior de ouă

13.DECEMBRIE.2018
Băutura Crăciunului – cum să faci cel mai bun lichior de ouă

Categorie: Rețete Autor: Moni Paraschiv ZODIACOOL Foto:pxhere.com

Tradiționala băutură de Crăciun din zona anglo-saxonă începe încetul cu încetul să fie adoptată și în țara noastră. Lichiorul de ouă (eggnog sau

punch cu lapte) este o băutură cremoasă, extrem de apreciată, fie că este varianta non-alcoolică, fie că e cea în care s-a adăugat și ceva alcool (bourbon, rom sau brandy). De asemenea, acesta se poate regăsi în unele prăjituri. Se spune că fiecare familie își are propria rețetă de lichior de ouă, dar oricum regulile de bază sunt aceleași, indiferent de țara de origine sau continent.

De cele mai multe ori, tipul și cantitatea de alcool diferă, ca și câteva condimente (în funcție de influența americană, germană, olandeză sau venezuelenă).

Loading...

Pentru rețeta clasică de lichior de ouă, ai nevoie de:

- 1 litru de lapte
- 6-8 gălbenușuri
- 1 cană de zahăr
- 200 ml (1 cană) rom, bourbon sau coniac
- 2 lingurițe esență de vanilie

Se pune laptele la fiert, la foc mic, împreună cu câteva picături de vanilie, iar între timp, se bat gălbenușurile de ou cu zahărul. Acest amestec se încorporează treptat în laptele fiert, mixând ușor.

Conținutul se pune din nou la foc moderat, până se îngroașă puțin. Crema obținută poate fi strecurată, dar nu e obligatoriu. A venit momentul să fie adăugat alcoolul și să fie lăsat lichiorul să se răcească. În funcție de preferințe, se poate adăuga și smântână sau frișcă în compoziția lichiorului de ouă.

Poate fi consumat cald sau rece, de la frigider, unde poate fi păstrat pentru câteva zile. De asemenea, înainte de servire se poate presăra deasupra puțină scorțișoară sau nucșoară.

PS: În Germania, găsim lichior de ouă sub denumirea de Eierlikör și este făcut cu ouă, lapte, votcă, zahăr, frișcă, puțină vanilie și nucșoară.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.