Transport gratuit peste 140 lei
Aplica

Băutura Crăciunului – cum să faci cel mai bun lichior de ouă

Băutura Crăciunului – cum să faci cel mai bun lichior de ouă

Tradiționala băutură de Crăciun din zona anglo-saxonă începe încetul cu încetul să fie adoptată și în țara noastră. Lichiorul de ouă (eggnog sau

punch cu lapte) este o băutură cremoasă, extrem de apreciată, fie că este varianta non-alcoolică, fie că e cea în care s-a adăugat și ceva alcool (bourbon, rom sau brandy). De asemenea, acesta se poate regăsi în unele prăjituri. Se spune că fiecare familie își are propria rețetă de lichior de ouă, dar oricum regulile de bază sunt aceleași, indiferent de țara de origine sau continent.

De cele mai multe ori, tipul și cantitatea de alcool diferă, ca și câteva condimente (în funcție de influența americană, germană, olandeză sau venezuelenă).

Best seller

Pentru rețeta clasică de lichior de ouă, ai nevoie de:

- 1 litru de lapte
- 6-8 gălbenușuri
- 1 cană de zahăr
- 200 ml (1 cană) rom, bourbon sau coniac
- 2 lingurițe esență de vanilie

Se pune laptele la fiert, la foc mic, împreună cu câteva picături de vanilie, iar între timp, se bat gălbenușurile de ou cu zahărul. Acest amestec se încorporează treptat în laptele fiert, mixând ușor.

Conținutul se pune din nou la foc moderat, până se îngroașă puțin. Crema obținută poate fi strecurată, dar nu e obligatoriu. A venit momentul să fie adăugat alcoolul și să fie lăsat lichiorul să se răcească. În funcție de preferințe, se poate adăuga și smântână sau frișcă în compoziția lichiorului de ouă.

Îți recomandăm

Poate fi consumat cald sau rece, de la frigider, unde poate fi păstrat pentru câteva zile. De asemenea, înainte de servire se poate presăra deasupra puțină scorțișoară sau nucșoară.

PS: În Germania, găsim lichior de ouă sub denumirea de Eierlikör și este făcut cu ouă, lapte, votcă, zahăr, frișcă, puțină vanilie și nucșoară.

Viziteaza magazinul online