4 alimente care nu se spală înainte de gătit

17.OCTOMBRIE.2019
4 alimente care nu se spală înainte de gătit

Categorie: Retete Autor: Maria Poinescu Zodiacool Foto:unsplash.com

Cu toții obișnuim să spălăm alimentele înainte de a le băga în tigaie. Însă chiar cu aceste intenții bune ne putem face singuri mai mult rău decât bine.

bine. Știai că unele alimente nu se recomandă a fi spălate? Iată câteva din cele mai comune alimente folosite la gătit, pe care să nu le speli înainte de gătire.

Speli carnea crudă de pasăre în apă curgătoare, pentru a scăpa de bacterii? Nimic mai greșit. Bacteriile nu se îndepărtează prin spălare. În schimb infectează „tot ce prind în jur”: chiuveta, vasele, suprafața de lucru și toate locurile stropite cu apă. Bacteriile care trăiesc pe carne pot fi distruse foarte simplu la gătit, la temperaturi de peste 74 de grade Celsius.

Carnea roșie

Prin spălarea acesteia, pe lângă răspândirea bacteriilor, îi adaugi umezeală. Această umiditate va crea abur, schimbând din gust, arome și textură. Folosește mai degrabă un prosop de hârtie înainte de a găti carnea, pentru a elimina umiditatea excesivă.

Dacă marinezi carnea, păstreaz-o în frigider, în recipiente închise ermetic, astfel încât să previi contaminarea încrucișată cu lichidul în care pui carnea la marinat.

Ciupercile

Deși spălatul nu face periculoase ciupercile proaspete, se pare că le schimbă totuși gustul și consistența. Pentru a nu intra în contact cu apa, șterge-le cu un prosop de hârtie umed. Altfel, ciupercile vor absorbi apa ca un burete (sunt foarte absorbante), devenind „cauciucate” și pierzându-și din calitate și din gust.

Ouăle cumpărate din magazine

Oul are un înveliş (cuticul) ce se comportă ca o barieră naturală şi împiedică germenii şi bacteriile să pătrundă prin coajă. Pentru ca această barieră naturală să rămână intactă, lasă ouăle nespălate.

Dacă ouăle sunt de țară, naturale, este indicată curățarea lor cu o cârpă uscată pentru a îndepărta penele sau pământul.

Dacă ouăle sunt mai murdare, le poți spăla, cu condiția ca apoi să fie ținute în frigider și să fie primele consumate.

În ceea ce privește ouăle din magazine - producătorii comerciali de ouă sunt obligaţi să spele toate ouăle înainte de livrare. De aceea, ouăle cumpărate din magazin sunt atât de curate și nu mai necesită încă o spălare.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.