Este numărul 13 atât de negru pe cât se spune?

13.NOIEMBRIE.2018
Este numărul 13 atât de negru pe cât se spune?
Numerologie AUTOR: Andreea Inea FOTO: pixabay.com
Cifra 13 poate fi aducătoare de ghinion și năpaste, dar chiar după ele, soarele este mult mai strălucitor. Multe popoare văd cifra 13 ca fiind aducătoare de

mare ghinion – nefericire, boli, catastrofe etc. Sunt numeroase persoanele care au o regulă clară – să evite cifra 13 cât de mult pot. Unele nu ies din casă în zilele de 13, altele refuză să meargă în locuri cu numărul 13 și sunt și unii care au dus cu siguranță această frică la extrem ajungând la o adevărată fobie, care de altfel există și ca diagnostic psihiatric – triskaidekafobia. Motivele personale sunt diverse, dar noi aici vom vorbi doar din punct de vedere istoric, mitologic şi numerologic.

Loading...

Potrivit tradiţiilor, una dintre primele povestiri negative legate de numărul 13 provine din mitologia Norse, când la o petrecere participau 12 zei, dar nu fusese invitat al 13-lea – Loki, spiritul răului. Acesta totuşi s-a decis să vină şi totul s-a transformat într-o luptă teribilă, în urma căreia unul dintre zeii favoriți a fost ucis. Putem găsi referințe și în Creștinism și putem să ne gândim doar la Cina cea de Taină, când Mântuitorul era la masă cu apostolii. Exemple sunt nenumărate din orice cultură, dar întrebarea rămâne dacă numărul 13 este într-adevăr atât de ghinionist.

În numerologie însă numărul 13 este purtătorul unui nou început în viața noastră. Dacă ne gândim că începutul presupune întotdeauna și un sfârșit, o ieșire din zona de confort, o stare de incertitudine, atunci putem să înțelegem starea de neliniște sau de teamă față de cifra 13. Începutul presupune încheierea unui ciclu care nu își explică existența, iar după încheiere, vine golul, căderea liberă, haosul.

Tocmai acest moment este simbolizat de cifra 13! Ar fi bine să ne amintim mereu că începutul înseamnă în același timp și speranță, schimbare, poate creștere și dezvoltare. De asemenea, ar fi bine să ținem cont că unele lucruri sunt menite să se termine la un moment dat, fie ele bune sau rele, pentru a putea fi înlocuite de ceva la un nivel mai mare.

În concluzie, cifra 13 poate fi aducătoare de ghinion și năpaste, dar chiar după ele, soarele este mult mai strălucitor, datorită lecțiilor pe care le-am învățat în urma acestor evenimente nefericite.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
5  1
VOT
968
5.00
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Femeia Fecioară este poate cea mai cameleonică din Horoscop. Bărbatul Fecioară merge pe
Previziuni pentru Tigru, zodiac chinezesc 2019, pentru domeniul financiar: Dacă la capitolul
Numărul KUA are o bază științifică și este rezulatul unui calcul matematic, în funcție de

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.