Oglindă, oglinjoară – aducătoare de noroc sau ghinion?

15.MARTIE.2019
Oglindă, oglinjoară – aducătoare de noroc sau ghinion?

Categorie: Legende. Superstiții Autor: Maria Poinescu ZODIACOOL Foto:avantaje.ro

Oglinda ocupă un loc aparte în viața persoanelor superstițioase, fiind considerată un obiect cu totul magic. Află când aduce noroc și când ghinion. Poate

cea mai cunoscută supersitiție legată de oglindă este cea legată de momentul în care se sparge. Unele popoare cred că urmează șapte ani de ghinion, alte nu oferă o perioadă de „expirare” a răului, dar un lucru este comun – nenorocul, deoarece se consideră că oglinda este o poartă către viitor. O altă superstiție prezice moartea unui membru din familie dacă se sparge o oglindă.

Se spune că pentru a neutraliza acest ghinion, cioburile trebuie îngropate sau aruncate într-o apă curgătoare.

Nu este bine să îți vezi chipul luminat de o lumânare în oglindă, deoarece atrage ghinion, așa cum se întâmplă și dacă un copil își vede reflexia în primul său an de viață.

Loading...

În tradiții populare, oglinzile din camera în care s-a stins viața cuiva se acoperă până la înmormântare, deoarece se crede că sufletul acestuia va fi captat în ele. Totuși, oglinzile nu sunt doar purtătoare de ghinion sau închisori pentru suflet, ci apar și în preziceri pozitive.

Astfel, se anunță o căsnicie fericită între femeia și bărbatul ce se văd într-o oglindă pentru prima dată. De asemenea, acest obiect atât de drag și indispensabil pentru oricine este prezent în numeroase ritualuri de aflare a sufletului pereche.

De exemplu, se spune că femeia care își perie părul și mănâncă un măr în fața oglinzii își va vedea ursitul reflectat în oglindă.

Oricare ar fi superstițiile, trebuie să știm că oglinda are o simbolistică bogată în orice cultură a lumii din orice eră!

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.