Oglindă, oglinjoară – aducătoare de noroc sau ghinion?

15.MARTIE.2019
Oglindă, oglinjoară – aducătoare de noroc sau ghinion?

Categorie: Legende si superstitii Autor: Maria Poinescu Zodiacool Foto:avantaje.ro

Oglinda ocupă un loc aparte în viața persoanelor superstițioase, fiind considerată un obiect cu totul magic. Află când aduce noroc și când ghinion. Poate

cea mai cunoscută supersitiție legată de oglindă este cea legată de momentul în care se sparge. Unele popoare cred că urmează șapte ani de ghinion, alte nu oferă o perioadă de „expirare” a răului, dar un lucru este comun – nenorocul, deoarece se consideră că oglinda este o poartă către viitor. O altă superstiție prezice moartea unui membru din familie dacă se sparge o oglindă.

Se spune că pentru a neutraliza acest ghinion, cioburile trebuie îngropate sau aruncate într-o apă curgătoare.

Nu este bine să îți vezi chipul luminat de o lumânare în oglindă, deoarece atrage ghinion, așa cum se întâmplă și dacă un copil își vede reflexia în primul său an de viață.

În tradiții populare, oglinzile din camera în care s-a stins viața cuiva se acoperă până la înmormântare, deoarece se crede că sufletul acestuia va fi captat în ele. Totuși, oglinzile nu sunt doar purtătoare de ghinion sau închisori pentru suflet, ci apar și în preziceri pozitive.

Astfel, se anunță o căsnicie fericită între femeia și bărbatul ce se văd într-o oglindă pentru prima dată. De asemenea, acest obiect atât de drag și indispensabil pentru oricine este prezent în numeroase ritualuri de aflare a sufletului pereche.

De exemplu, se spune că femeia care își perie părul și mănâncă un măr în fața oglinzii își va vedea ursitul reflectat în oglindă.

Oricare ar fi superstițiile, trebuie să știm că oglinda are o simbolistică bogată în orice cultură a lumii din orice eră!

loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.