Aplica

Între mit și realitate: este sau nu marți 13 o zi nefastă cu 3 ceasuri rele?

Între mit și realitate: este sau nu marți 13 o zi nefastă cu 3 ceasuri rele?

Cine nu a auzit măcar o dată: E marți – sunt 3 ceasuri rele! Mai este și 13...? Dar știți de unde vine superstiția acesta cu marți – 13?

Numeroase popoare din întreaga lume asociază ziua de marți și cifra 13 cu un mare ghinion, superstiția fiind una dintre cele mai vechi. Explicația vine din cele mai vechi timpuri.

Simbolistica zilei de marți este legată în unele culturi de zeul războiul, Marte, considerându-se că aceasta este ziua lui. Pe de altă parte, se crede că Adam a mușcat din fructul cunoașterii într-o zi de marți, ceea ce i-a adus izgonirea din grădina Edenului.

Și cifra 13 este legată de diverse evenimente sau coincidențe nefericite. Pentru a rămâne în zona creștinismului, explicația pentru nefastul număr 13 este că Antchristul este menționat în capitolul 13 din Biblie pentru prima dată și că Iisus a fost cea de-a 13-a persoană de la Cina cea de Taină.

Pe de altă parte, în ocultism, Moartea este cea de-a 13 carte din Tarot. Bineînțeles, există și culturi care acordă conotație pozitivă cifrei 13 – în calendarul mayaș erau 13 zodii și 13 luni; în numerologie are energie purificatoare și înălțătoare (chiar dacă în primă fază asta poate însemna și suferință), un număr al ciclicităţii, al reînnoirii.

Se spune că în zilele de marți 13, nu este bine să începi nimic și mai ales să nu construiești ceva, pentru că sigur este sortit eșecului și pierzaniei. Unele superstiții merg mai departe și spun că în astfel de zile ar fi indicat să nu se iasă nici măcar din casă.

Depinde de fiecare dintre noi dacă alegem să ne lăsăm influențați de nefasta zi de marți 13 sau nu!

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
euPlatesc
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!