Transport gratuit peste 199 lei

Ajută-ți copilul să învețe mai ușor! Metode potrivite de a determina copilul să învețe

Ajută-ți copilul să învețe mai ușor!  Metode potrivite de a determina copilul să învețe

Ce stil i se potriveşte cel mai bine copilului tău, astfel încât să îl fereşti de eșec și să îl îndrumi spre succes. Fiecare om este special, unic,

deosebit, deşi sunt şi trăsături comune cu alţii! Şi copilul tău este asemenea, bineînţeles! Unii dintre cei mici rezonează mai bine cu modul de predare autoritar, în timp ce alţii înţeleg mai bine prin exerciţii, iar alţii prin descoperire şi autodisciplină.

Fie că sunt înclinaţi spre zona literară, spre cea a ştiinţelor exacte ori spre arte, modul de învăţare este extrem de important. Este bine să ştii cât mai devreme ce stil i se potriveşte cel mai bine, astfel încât să îl fereşti de stres inutil, frustrări inexplicabile şi să ajungeţi împreună la rezultatele dorite de voi.

Semn de Foc, micuţul tău Berbec este într-o continuă căutare de aventură. Pur şi simplu nu poate sta o clipă locului, aşa că nu îl certa pentru energia lui, ci canalizeaz-o spre diverse sporturi, dansuri. Înainte de a vă apuca de lecţii, mergeţi la o plimbare cu trotineta, bicicleta, rolele – orice, pentru a-şi consuma o parte din energie. Nu uita că are tendinţa de a refuza să se supună regulilor, aşa că ajută-l să înţeleagă prin intermediul jocurilor şi nu prin impunere.

Copilul Taur este liniştit, echilibrat şi poate sta să se joace singur, fără pretenţii. Îi place să lucreze „cu mâinile lui”, luând în considerare atingerea și gustul ca fiind cele mai importante dintre toate simţurile. Ajută-l cu exerciţii şi exemple concrete, pentru a putea asimila mai uşor informaţiile. De asemenea, preferă să îndeplinească singur sarcinile.

Curiozitatea este cuvântul de oridine al copiilor Gemeni. Pregăteşte-te să îi poţi răspunde la miile de întrebări! Sunt interesaţi de ştiinţă, literatură, sport și orice altceva. Trebuie să ai grijă să îl ajuţi să se concentreze pe câte un singur lucru pe rând. Stilul lor de învăţare este scrierea a ceea ce repetă. În plus, adoră să citească și să transforme conceptele și ideile în poveşti scurte uimitoare.

Micul Rac nu este doar extrem de talentat, ci şi foarte sensibil. Ai grijă cum te comporţi cu el, deoarece poate să sufere mult timp în tăcere! Învaţă-l cu răbdare şi perseverenţă să vorbească despre sentimentele şi problemele sale. Când vine vorba de îndeplinirea sarcinilor, preferă să lucreze singur. Are nevoie de timp pentru a-și da seama de rezolvări pe cont propriu.

Energicul Leu este un semn zodiacal care iubește distracția. Atunci când învaţă trebuie să şi vadă informaţiile scrise, reprezentate prin grafice sau prin imagini sugestive. Preferă să întrebe unde nu înţelege, deoarece nu suportă să piardă timpul căutând. Ai grijă să nu îi promiţi ceva şi să nu te ţii de cuvânt. Nu cere numic altceva de la tine decât sinceritate.

Renunţă la autoritate dacă micuţul tău este Fecioară. Dacă îi interzici ceva, explică-i de ce ai făcut-o şi sigur te va înţelege şi te va asculta. Încă din copilărie, preferă să muncească, nu să se joace. Îi place să citească în avans, să ştie cât mai multe şi să fie cât mai bine pregătit. Va excela, de cele mai multe ori,în domeniile umaniste. Tot ce contează e să poată învăţa pe bază de logică şi analiză.

Viziteaza magazinul online