Mărțișorul și simbolistica feng shui

28.IANUARIE.2017
Mărțișorul și simbolistica feng shui

Categorie: Feng Shui Autor: Luiza Teodorescu ZODIACOOL Foto:newsbv.ro

Mărțișorul ne dezvăluie mistere nebănuite ale existenței, prin intermediul celor două fire, alb și roșu, împletite. Simbolul mărțișorului este asociat

cu începutul primăverii și continuă Sărbătoarea de Dragobete, sărbătorită pe 24 februarie. Poate că nu ați bănuit că mărțișorul ne pot dezvălui mistere ontologice nebănuite. Având două ațe de culori diferite, firul cel alb simbolizează natura masculină și cel roșu sugerează forța feminină, puterea creației. Dincolo de interpretarea tradițională românească, vom vorbi despre aceste două culori din optica feng shui-ului.

În feng shui, atât culoarea albă, cât și cea roșie exprimă energia de tip yang, de acțiune, de forță. Vorbim, așadar, de două culori extrem de puternice. Albul este asociat cu cu energia vitală și cu metalul, în timp ce roșul simbolizează focul și pofta de viață.

Loading...

Mărțișorul, simbol al fertilității și al prosperității

Mărțișorul simbolizează trecerea de la iarnă la primăvară, de la rece la cald. El este un simbol al fertilității, sămânța masculină (culoarea albă) este pusă la încolțit în pământ, simbolizat de uterul femeii (culoarea roșie). Altfel spus, esența masculină, fixă, imobilă, este atinsă de dragostea feminină și făcută să se manifeste. De asemenea, mai putem interpreta mărțișorul ca pe un simbol al prosperității. În feng shui, se spune că metalul topit curge fluid, ca o apă, apa simbolizând prosperitatea.

Esența este aceeași atât pentru chinezi, cât și pentru români. Mesajul Universului este identic și se manifestă prin simbolurile populare, izvorâte din suflete trezite și curate. Orice ați vrea să reprezinte pentru voi mărțișorul, sunteți acum siguri că el face foarte bine.

Purtați un mărțișor, ca pe un talisman. Dăruiți-l persoanei iubite, dăruiți-l prietenilor și rudelor. Creați bucurie, adunați merite, iar prin rezonanță, pentru voi se va manifesta ce-i mai bun și mai frumos.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Adevăruri despre zodia Pești în dragoste, tendințe femeia Pești și bărbatul în relații
În Feng Shui, problemele de sănătate apar atunci când stai pe o direcție cu flux energie
Previziuni 2019 pentru nativii din zodia Cal pentru bani, carieră și afaceri: În sectorul

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.