Mărţişorul aduce noroc. Știai că este un simbol al speranţei şi reînnoirii?

01.MARTIE.2018
Feng Shui AUTOR: Luiza Teodorescu FOTO: pinterest.co.uk
Mărțișorul este văzut drept talismanul primăverii și se spune despre el că aduce noroc de fertilitate și de bogăție, prevestește un an productiv.

Mărțișorul este un simbol asociat cu renașterea naturii, începutul primăverii și continuă Sărbătoarea de Dragobete, care celebrează iubirea pe 24 februarie. Acest obiect-bijuterie este dăruit celor dragi pentru a atrage energie pozitivă, a le purta noroc şi a le aduce belşug tot anul. Confecționat din două fire de ață, unul alb și altul roșu, mărțișorul arată uniunea dintre feminin și masculin.

Firul alb reprezintă energia masculină, lumina, iar cel de culoare roșie, energia feminină, sângele, viața. Răsucite unul în jurul celuilalt, cele două fire formează o spirală a infinitului (ADN-ul) și dezvăluie misterul creației.

Loading...

Canafii alb și roșu de la capetele spiralei arată că femeia și bărbatul se iubesc la infinit, speră să nu se despartă niciodată.

Mărțișorul, simbol al fertilității
Sămânța masculină (albă) este pusă la încolțit în uterul femeii (roșu). Căldura sângelui face ca sămânța să încolțească și apoi să dea naștere copilului.

Mărțișorul, simbol al prosperității
În știința feng shui elementul apă este asociat cu bogăția. Metalul este elementul care dă naștere apei cu ajutorul focului, care îl topește și îl face să curgă unduios, ca apa.

De ce se agață mărțișorul într-un copac?
În folclorul românesc mărțișorul a fost creat pentru a marca trecerea de la iarnă (moarte) la primăvară (viață). Focul (soarele) topește zăpada, dezgheață pâmântul, îl face productiv, aduce recolte bogate. Mărțisorul se dăruiește împreună cu o floare, de obicei un ghiocel, care arată triumful vieții.

Mărțișorul este talismanul primăverii și se poartă în piept sau la încheietura mâinii, pentru a atrage noroc în dragoste și prosperitate.

Idee: Cele mai inspirate idei de cadouri pentru 8 MARTIE în funcție de zodie

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
4,8  5
VOTURI
3537
4.80
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

RAC. Zodia Rac femeia și barbatul Rac în zodiac
Soarele se află în semnul zodiacal RAC de la 22 Iunie până la 23 Iulie. Este locul de domiciliu
Calcul Coloanele Destinului
Semnificație ZI DE NAȘTERE în Coloanele Destinului. BaZi Calculator pentru stâlpul
Casa și grădina Feng Shui
Primii pași în arhitectura Feng Shui: cum să-ți amenajezi casa și grădina. Feng Shui-ul sau

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.