Aplica

Mărţişorul aduce noroc. Știai că este un simbol al speranţei şi reînnoirii?

Mărţişorul aduce noroc. Știai că este un simbol al speranţei şi reînnoirii?

Mărțișorul este văzut drept talismanul primăverii și se spune despre el că aduce noroc de fertilitate și de bogăție, prevestește un an productiv.

Mărțișorul este un simbol asociat cu renașterea naturii, începutul primăverii și continuă Sărbătoarea de Dragobete, care celebrează iubirea pe 24 februarie. Acest obiect-bijuterie este dăruit celor dragi pentru a atrage energie pozitivă, a le purta noroc şi a le aduce belşug tot anul. Confecționat din două fire de ață, unul alb și altul roșu, mărțișorul arată uniunea dintre feminin și masculin.

Firul alb reprezintă energia masculină, lumina, iar cel de culoare roșie, energia feminină, sângele, viața. Răsucite unul în jurul celuilalt, cele două fire formează o spirală a infinitului (ADN-ul) și dezvăluie misterul creației.

Canafii alb și roșu de la capetele spiralei arată că femeia și bărbatul se iubesc la infinit, speră să nu se despartă niciodată.

Mărțișorul, simbol al fertilității
Sămânța masculină (albă) este pusă la încolțit în uterul femeii (roșu). Căldura sângelui face ca sămânța să încolțească și apoi să dea naștere copilului.

Mărțișorul, simbol al prosperității
În știința feng shui elementul apă este asociat cu bogăția. Metalul este elementul care dă naștere apei cu ajutorul focului, care îl topește și îl face să curgă unduios, ca apa.

De ce se agață mărțișorul într-un copac?
În folclorul românesc mărțișorul a fost creat pentru a marca trecerea de la iarnă (moarte) la primăvară (viață). Focul (soarele) topește zăpada, dezgheață pâmântul, îl face productiv, aduce recolte bogate. Mărțisorul se dăruiește împreună cu o floare, de obicei un ghiocel, care arată triumful vieții.

Mărțișorul este talismanul primăverii și se poartă în piept sau la încheietura mâinii, pentru a atrage noroc în dragoste și prosperitate.

Idee: Cele mai inspirate idei de cadouri pentru 8 MARTIE în funcție de zodie

Alte persoane au căutat și
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
euPlatesc
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!