#reclama0#

Parcurge aceste etape și vindecă-te după divorț

#reclama10#
04.OCTOMBRIE.2018
Parcurge aceste etape și vindecă-te după divorț

Categorie: Cupluri Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:unsplash.com

Fie că vrem să recunoaștem sau nu, chiar dacă era dorit, divorțul lasă urme adânci în mintea și sufletul celor ce trec prin el. Cazurile de divorț sunt
#reclama1#

din ce în ce mai dese și uneori o despărțire este de preferat, deși pare greu de suportat. Este un proces dureros, de lungă durată, dar dacă se trece prin fiecare etapă, poate deveni doar o experiență din trecut. 1. Descurajarea: Este faza cea mai dureroasă deoarece te confrunți cu pierderea unui om cu care ai împărțit atât de multe, singurătatea, reproșurile copiilor, întrebările cunoscuților, dar și autocritica.

Apoi, începi să te enervezi, ceea ce e bine pentru că te face să reacționezi față de ceea ce se întâmplă.

#reclama7#

2. Etapa speranţelor deșarte

Simți că încă îl/o mai iubești, începi să îți faci speranțe că ceva s-ar putea schimba și că ați putea fi din nou împreună. Deja faci un adevărat scenariu de film de Hollywood în cap, dar din păcate nu ajunge să fie și realitate. Adu-ți aminte de ce ați ajuns la divorț, nu mai minimaliza defectele, nu mai augmenta calitățile, nu te mai învinovăți, ci fă un pas în spate și privește totul cu obiectivitate.

3. Confuzia

Toate emoțiile de până acum și trecerea de la o extremă la alta te-au stors de energie și acum te simți confuz/ă, mai ales că deja „s-au împărțit prietenii”. Odihnește-te! Dă-ți voie să iei o pauză de la toate! (mai ales de la autocritică)

#reclama3#

4. Bilanțul

Această fază înseamnă momentul în care ai ajuns să găsești răspunsuri la întrebarea „Unde, cu ce și cât am greșit”, iar acestea sunt realistice, obiective și cinstite față de tine și de fostul partener de viață. Este un mare pas pe care l-ai făcut spre vindecare. Analizează-te, cunoaște-te, recunoaște-ți propriile greșeli și învață din ele.

5. Etapa temerilor

Sunt temeri firești legate de modul în care te vei descurca în creșterea copiilor, fără celălalt părinte continuu lângă voi. Sunt frici legate de capacitatea de a găsi pe altcineva și de a te implica într-o relație. Apare frica de a nu suferi din nou. Iarăși, realismul salvează situația, dar și prietenii cu care e bine să discuți despre aceste îndoieli.

#reclama11#

6. Acceptarea

A venit momentul să accepți noua situație în care ești – divorțat/ă! Dacă ai ajuns în această etapă, ai reușit să te vindeci de una dintre cele mai grele suferințe. Asta îți arată puterea pe care o ai, determinarea și capacitatea de a te adapta. Bucură-te de prezent, gândește-te la viitor și dă-ți voie să găsești fericire. Există viață după divorț!

#reclama12#
#reclama2#
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.