Ești o persoană cu adevărat înțeleaptă? 7 obiceiuri pe care doar un om înțelept le are

Cupluri AUTOR: Andreea Inea FOTO: smallbizdaily.com

Un om înțelept se diferențiază prin anumite trăsături comportamentale

Capacitatea intelectuală a unei persoane nu este stabilită doar prin nivelul IQ-ului, ci și de trăsături ce o evidențiază în relațiile sociale pe care le are. Înțelepciunea se bazează deopotrivă pe inteligența cognitivă, cât și pe cea emoțională și pe experiența acumulată.

 

Iată care sunt cele mai importante 7 obiceiuri și trăsături ale unui om înțelept:

1. Nu sunt genul de persoane care să vorbească mult, ci pun accentul pe ascultare și observare, înțelegând cât de importante sunt cele două aspecte în procesul de comunicare.

2. Au interese diverse, nu doar într-o singură arie de activitate, descoperindu-și deseori și dezvoltându-și noi talente și îndeletniciri.

3. Sunt la curent cu știrile, cu ceea ce se întâmplă și au o părere bine argumentată în legătură cu evenimentele importante.

4. Chiar și când se confruntă cu probleme grele, găsesc puterea de a zâmbi! Asta deoarece deja sunt în căutarea unei soluții și nu amână rezolvarea. În plus, situațiile dificile îi provoacă. Și le place.

5. Nu încearcă să își demonstreze inteligența în fața celorlalți (asta fac doar cei care se îndoiesc de ei și nu se cunosc îndeajuns de bine). Am putea spune că sunt foarte modești.

6. Când sunt în poziții de conducere, încearcă mereu să găsească potențialul maxim al subalternilor și îi ajută să se dezvolte profesional și personal.

7. Niciodată nu îi fac pe cei din jur să se simtă inferiori lor din punct de vedere intelectual, ci mai mult îi încurajează să își descopere talentele.

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
4,59  17
VOTURI
2907
4.59
SHARE
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2019. Termeni.