Aplica

Dormiți îmbrățișați! Vă poate salva relația și asigura fericirea împreună!

Dormiți îmbrățișați! Vă poate salva relația și asigura fericirea împreună!

Poate părea puțin sau nesemnificativ, dar dormitul îmbrățișați are numeroase beneficii. Studii îndelungate au dezvăluit știința din spatele stării de bine pe care

o dă îmbrățișarea. Contactul fizic determină eliberarea de oxitocină, substanță responsabilă cu încrederea, recunoștința și fericirea, dar și cu reducerea tensiunii arteriale și a stresului.

Astfel, îmbrățișarea ajută la deconectarea de lumea exterioară și conectarea la persoana apropiată. În plus, persoanele cu stimă de sine scăzută ajung să își controleze angoasele și îngrijorarea.

Cu toții știm că relațiile au și momentele lor tensionate, când este nevoie de multă răbdare, implicare și muncă. De mare ajutor ar fi îmbrățișarea în timpul somnului. De ce în timpul somnului? Pentru că atunci grijile cotidiene sunt puse pe „pauză”, iar apropierea este mult mai intensă, ca și nivelul de oxitocină.

Iată care sunt cele mai mari beneficii:

1. Reduce stresul. Chiar dacă mergeți la culcare extrem de tensionați, nu trebuie să adormiți astfel, așa că îmbrățișați-vă. Astfel, somnul va fi mai odihnitor decât de obicei și dimineața vă veți trezi având cu totul o altă perspectivă asupra problemelor.

2. Crește încrederea între parteneri. Baza oricărei relații sănătoase este încrederea, iar oxitocina ajută la creșterea acesteia.

3. Pune accentul pe recunoștință. De multe ori, în relațiile de lungă durată partenerii ajung să se simtă subapreciați. Oricine simte nevoia să fie apreciat.

4. Crește stima de sine. Fricile iraționale creează probleme greu de trecut în orice relație, oricât de intense ar fi sentimentele. Un studiu psihologic realizat în anul 2014 a demonstrat că aceste temeri sunt mai ușor de combătut cu ajutorul atingerii – în general și a îmbrățișării – în special.

„Cel mai omenesc fel de a zbura e îmbrăţişarea.” - Escandar Algeet

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
euPlatesc
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!