Aplica

4 moduri prin care narcisiștii încearcă să își justifice comportamentul nociv

4 moduri prin care narcisiștii încearcă să își justifice comportamentul nociv

De cele mai multe ori, narcisiștii nu sunt conștienți că le fac rău celor din jur, deoarece au găsesc mereu explicații pentru comportamentul lor.

Conform psihologilor, narcisiștii văd persoanele ca pe obiecte, așa că au o capacitate aparte de a manipula. Minciuna este nelipsită din viața lor, pentru că vor să își atingă obiectivele stabilite, cu orice preț sau din pură dorință de a se „juca”.

Au obiceiul de a minimaliza și de a nega vehement orice critică la adresa lor, chiar dacă aceasta este una reală. În plus, comportamentul lor este nociv pentru că adresează deseori insulte, cred că au întotdeauna dreptate și că oricine altcineva se înșeală, pentru că sunt foarte posesivi, acuzatori, pretind că îi ajută pe cei apropiați, dar de fapt nu o fac, nu știu să își recunoască greșelile, sunt morți din punct de vedere spiritual.

Iată care sunt 4 dintre cele mai frecvente moduri în care narcisiștii își justifică modul în care se comportă:

1. Problemele de relaționare: „Tu ești singura persoană din lume cu care nu găsesc o modalitate de comunicare.” sau „Ești o persoană extrem de sensibilă. Tu ești singurul om care nu înțelege ceea ce spun.”

2. Când este prins cu minciuna: „Ce vrei mai mult de la mine? Am spus că îmi pare rău” sau repetă de multe ori că îi pare rău, dar limbajul trupului spune cu totul altceva.

3. Manipulare: „Nu m-ai lăsat să spun până la capăt ceea ce voiam să îți spun” (mai ales, după ce jignește) sau „Ce-ar fi să discutăm despre problemele tale, nu doar despre ale mele” sau „Tu mă faci să mă comport așa”.

4. Încălcarea promisiunilor: „De ce nu ești niciodată mulțumită de ceea ce fac, chiar dacă mai bine de atât nu se putea?” sau „Te superi doar pentru că nu am făcut ceea ce voiai atunci când voiai tu.”

Nimeni nu merită să trăiască în iad.

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!