Transport gratuit peste 140 lei

Zodiile și pietrele semiprețioase: Descoperă ce cristale sunt cele mai potrivite pentru semnul tău zodiacal

Zodiile și pietrele semiprețioase: Descoperă ce cristale sunt cele mai potrivite pentru semnul tău zodiacal
Pietrele semipretioase au fost asociate zodiile inca din cele mai vechi timpuri

Pietrele semiprețioase sunt minerale decorative și accesibile, care pot oferi beneficii spirituale și fizice, cum ar fi protecția împotriva energiilor negative și îmbunătățirea stării de spirit.

Descoperă pietrele semiprețioase care pot fi utilizate pentru a spori energiile pozitive din viața ta, în funcție de semnul zodiacal sub care te afli și în funcție de data nașterii, astfel încât să faci alegerea corectă atunci când vine vorba de cumpărarea sau purtarea unei pietre semiprețioase.

Cuprins:

Pietrele semiprețioase sunt considerate a fi deosebit de puternice din punct de vedere energetic, cu proprietăți care pot ajuta la echilibrarea și vindecarea emoțională, mentală și fizică.

Fiecare zodie este guvernată de o planetă și are o energie specifică, astfel încât anumite pietre semiprețioase și cristale pot fi mai potrivite pentru fiecare semn zodiacal în parte.

În acest articol, vom explora ce pietre semiprețioase se potrivesc fiecărei zodii, cum le poți folosi în beneficiul tău și cum să le îngrijești.

Ce pietre semiprețioase se potrivesc fiecărei zodii

Există mai multe pietre semiprețioase care se potrivesc cu fiecare zodie în parte, în funcție de caracteristicile și energiile specifice ale acesteia. În funcție de data nașterii, pot fi asociate anumite cristale care sunt considerate a fi compatibile cu energia și personalitatea fiecărei persoane în parte.

Fiecare zodie are anumite caracteristici și trăsături specifice, iar pietrele semiprețioase pot ajuta la consolidarea acestora, prin stimularea sau calmarea unor aspecte ale personalității. 

De exemplu, nativii zodiei Berbec, care sunt adesea energici și entuziaști, ar putea beneficia de proprietățile de echilibrare a energiei ale pietrelor roșii, precum jaspul roșu sau rubinul, pentru a ajuta la menținerea acestei energii pozitive. Pe de altă parte, nativii zodiei Fecioară, care sunt adesea perfecționiști și își pun presiune pe ei înșiși, ar putea beneficia de proprietățile de calmare ale carneolului, pentru a ajuta la atenuarea stresului și a anxietății. 

Jasp roșu, piatra zodiei Berbec

Jaspul roșu, numit și Piatra Consilierilor, este un talisman puternic pentru Berbec, oferind protecție împotriva energiilor și atacurilor negative.

Cristalul ajută nativii la eliberarea de stres și protejând starea de sănătate, în timp ce trimite negativitatea înapoi la sursa ei și conferă o stare de bucurie și optimism.  

Alte pietre semipretioase care se potrivesc zodiei Berbec (21 martie - 19 aprilie): Jasp roșu, Piatra Sângelui, Agat, Granat, Carneol

Cuarț, piatra zodiei Taur

Cuarțul este un talisman de noroc și un bun ghid spiritual pentru cei născuți sub zodia Taurului, oferind protecție împotriva energiilor negative și ajutând la calmarea, vindecarea și purificarea mintii și a sufletului, aducând inspirație, armonie, succes și bani.  

Alte pietre semipretioase care se potrivesc zodiei Taur (20 aprilie - 20 mai): Cuarț, Cuarț fumuriu, Aventurin, Chihlimbar, Obsidian, Cuart roz

Citrin, piatra zodiei Gemeni

Citrinul este o piatră de culoare galbenă asociată cu energia soarelui, despre care se spune că aduce lumină și căldură în viața celor care o poartă. În ceea ce privește beneficiile pentru comunicare, citrinul este cunoscut pentru faptul că îmbunătățește comunicarea și interacțiunea socială. Se spune că această piatră ajută la stimularea creativității și a încrederii în sine, ceea ce poate îmbunătăți capacitatea de a comunica în mod clar și eficient cu ceilalți. 

Alte pietre semipretioase care se potrivesc zodiei Gemeni (21 mai - 20 iunie): Agat, Citrin, Acvamarin, Citrin

Piatra lunii, talismanul Racilor

Piatra Carneol poate fi deosebit de benefică pentru nativii zodiei Rac, deoarece este o piatră energetică și stimulativă, care poate ajuta la stimularea dorinței de viață și de acțiune.

Alte pietre semipretioase care se potrivesc zodiei Rac (21 iunie - 22 iulie): Piatra Lunii, Perla, Coral, Cuarț roz

Jad verde, piatra zodiei Leu

Piatra Jad verde poate fi extrem de benefică pentru nativii zodiei Leu, deoarece are proprietăți care pot amplifica calitățile precum dragostea, compasiunea, cunoașterea, umilința, generozitatea, armonia, concentrarea, înțelepciunea, pacea, fidelitatea, increderea și curajul.  

Alte pietre semipretioase care se potrivesc zodiei Leu (23 iulie - 22 august): Jad verde, Piatra Soarelui, Topaz, Citrin, Onix, Ochi de tigru, cristale verde deschis

Carneol, piatra zodiei Fecioară

Carneolul este o piatră semiprețioasă care aduce o stare de bună dispoziție și de bine general, dându-i purtătorului o senzație de fericire. Pentru nativii din zodia Fecioară, cristalul îi încurajâ  să se bucure de viață prin râs și voie bună.

Alte pietre semipretioase care se potrivesc zodiei Fecioară (23 august - 22 septembrie): Carneol, Jasp, Peridot, Sardonix, Jad alb

Opal, piatra zodiei Balanță

Opalul este benefic pentru nativii zodiei Balanță, deoarece are proprietăți care pot ajuta la scoaterea la iveală a întregului potențial, sporirea spontaneității, poate ajuta la scăderea inhibițiilor și la scoaterea la suprafață a emoțiilor reprimate.

Alte pietre semipretioase care se potrivesc zodiei Balanță (23 septembrie - 22 octombrie): Opal, Peridot, Lapis Lazuli, Agat, Calcedonie, cristale bleu

Acvamarin, piatra zodiei Scorpion

Piatra Acvamarin poate fi deosebit de benefică pentru nativii zodiei Scorpion, deoarece are proprietăți care pot ajuta la eliberarea de tensiunea emoțională și la îmbunătățirea relațiilor interpersonale.

Acest cristal poate fi deosebit de util în perioadele de schimbare și transformare, în care nativii se pot simți vulnerabili și neînțeleși.

Alte pietre semipretioase care se potrivesc zodiei Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie): Acvamarin, Granat, Onix, Topaz, Red pine cristal, Obsidian

Turcoaz, piatra Săgetătorului

Piatra Turcoaz poate proteja împotriva accidentelor, energiilor negative și a deochiului, oferind o protecție deosebită în timpul călătoriilor, ajutându-i pe nativi să se simtă încrezători și în siguranță.

Această piatră poate ajuta la începerea de noi proiecte și la găsirea unei ieșiri dintr-un impas, datorită capacității sale de a stimula creativitatea și inspirația. 

Alte pietre semipretioase care se potrivesc zodiei Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie): Turcoaz, Perla, Topaz, Turmalina, Lapis Lazuli, Agate roz

Onix, piatra zodiei Capricorn

Piatra Onix poate fi benefică pentru nativii zodiei Capricorn, deoarece această piatră este asociată cu siguranța și securitatea.

Cristalul poate fi util în situațiile dificile, ajutându-i pe nativi să descopere posibilitățile și soluțiile care pot fi aplicate în situații complexe, stimulând manifestarea personalității și echilibrând emoțiile și controlând emotiile extreme. Este important să se curețe această piatră frecvent pentru a menține energia purificată și curată.  

Alte pietre semipretioase care se potrivesc zodiei Capricorn (22 decembrie - 19 ianuarie): Onix, Sardonix, Obsidian, cristale albastre închis

Granat, piatra zodiei Vărsător

Granatul este benefic pentru nativii zodiei Vărsător, deoarece are proprietăți care pot ajuta la atingerea scopurilor și la depășirea complexelor de inferioritate.

Această piatră poate stimula încrederea și curajul, ajutându-i pe nativi să se elibereze de îndoielile și blocajele mentale care pot împiedica progresul lor personal și profesional. 

Alte pietre semipretioase care se potrivesc zodiei Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie): Granat, Ametist, Agate bleu albastru, Aquamarin

Ametist, piatra zodiei Pești

Ametistul este considerată piatra zodiei Pești și este asociată cu beneficii pentru sănătatea mintală și spirituală. Culoarea purpurie a ametistului este considerată o culoare a liniștii și a echilibrului și se crede că poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, aducând o stare de calm și relaxare.  

Alte pietre semipretioase care se potrivesc zodiei Pești (19 februarie - 20 martie): Ametist, Piatra Lunii, Aventurin

În general, pietrele semiprețioase și cristalele pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit, a echilibrului emoțional și la stimularea energiei pozitive, ceea ce poate fi deosebit de util în timpul perioadelor de schimbare sau incertitudine.

Pietrele și cristalele le poți alege în funcție de dorința arzătoare: atragerea dragostei, sporirea veniturilor financiare, sănătate și vindecare, protecție. 

Cu atât de multe opțiuni disponibile, este important să faci cercetări și să descoperi informații care te pot ajuta în procesul de autocunoaștere.

Alegerea pietrelor și cristalelor recomandate în funcție de zodie sau data nașterii poate fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți energia personală și de a atrage norocul și prosperitatea în viața ta. 

Cum poti folosi pietrele semipretioase in beneficiul tau

Pietrele semiprețioase recomandate pentru zodii pot fi purtate ca bijuterii sau pot fi plasate în spațiul tău de locuit sau de lucru. Ele pot fi folosite și în meditație sau în practici de vindecare energetică.

Fiecare piatră are propriile proprietăți și beneficii, dar iată câteva exemple:

Jaspul este denumit "piatra puterii" datorită diverselor sale beneficii, cristalul fiind capabil să ofere protecție împotriva energiilor negative, ajutându-te să te calmezi, să te relaxezi și să te purifici. În plus, jaspul poate oferi inspirație, clarviziune, armonie, curaj și încredere, fiind util și în depășirea obstacolelor vieții. Într-un mod similar, jaspul poate fi benefic și pentru sănătate, ajutând la tratarea afecțiunilor precum migrenele sau bolile de piele.

Citrinul poate fi utilizat pentru a spori încrederea în sine și motivația, fiind cunoscut ca "piatra banilor", a afacerilor bune și a prosperității. Piatra Lunii are efecte benefice asupra echilibrului emoțional și poate îmbunătăți capacitatea intuitivă a persoanei care o poartă. Granatul poate ajuta la creșterea încrederii în sine și la reducerea problemelor emoționale.

Poți găsi mai multe bijuterii și obiecte din cristale și pietre semiprețioase aici.

Cum să îngrijiți pietrele semiprețioase

Pietrele semiprețioase trebuie tratate cu grijă pentru a păstra frumusețea și puterea lor. Iată câteva sfaturi utile pentru îngrijirea pietrelor semiprețioase:

  1. Curățați-le periodic cu apă și săpun delicat și clătiți-le bine.
  2. Păstrați-le într-un loc uscat și ferit de lumina directă a soarelui.
  3. Nu le expuneți la substanțe chimice dure sau la temperaturi extreme.
  4. Nu le puneți în apă fierbinte sau gheață, deoarece aceste schimbări bruște de temperatură pot deteriora cristalele.
  5. Păstrați-le separat pentru a evita zgârierea sau deteriorarea reciprocă.
  6. Unele cristale se purifică cu sare, la soare sau lumina lunii.

În concluzie, pietrele semiprețioase pot fi un instrument puternic pentru a ajuta la echilibrarea și vindecarea emoțională, mentală și fizică. Alegerea unei pietre semiprețioase care se potrivește semnului tău zodiacal sau datei de naștere poate fi o modalitate excelentă de a profita la maximum de proprietățile sale unice și de a te conecta la energia universală.

Autor: Diana Eleonora, publicat la data 14.03.2023

Taguri: pietre semipretioase, prosperitate, dragoste, zodia berbec, zodia fecioara

Viziteaza magazinul online
URMARITI-NE
© Copyright 2016 - 2023 Zodiacool SRL • Autorizatie metale si pietre pretioase nr. 11837 • Termene si conditii
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficului. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.