DICȚIONAR DE VISE

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Cuvânt Definiție
Cadavru

Dacă în vis îți va apărea un cadavru, în viața reală vei avea parte de lucruri bune și frumoase, o perioadă prosperă te așteaptă.

Cafea

Dacă prepari cafeaua în vis sau bei cafea, în realitate lucruri neplăcute te așteaptă. Cineva îți va face o nedreptate, vei fi acuzat pentru un lucru pe care nu l-ai făcut.

Caiete ordine/dezordine.
Câine

iubire sinceră; câine lătrând – urmează-ți cerințele date; dacă te urmărește – bătaie; turbat – încearcă să scapi de dușmani; slab – ajută-l pe prietenul tău aflat în necaz; de rasă sau ciobănesc – prietenie fără interes; de vânătoare – ești înconjurat de oameni buni; dacă ucizi un câine – o catastrofă te urmărește.

Cais o mare încântare; cu poame – belșug.
Cal

ai prieteni buni; încăpățânare; dacă stai călare – dușmanii nu vor mai avea ce să-ți facă (doar în cazul în care nu cazi de pe cal); dacă te urci în șa – suferi de pe urma unor intrigi; dacă descaleci un cal – vei alege drumul înțelept; 2 cai în ham – căsătorie minunată; cal în galop – înșelare; cal nepotcovit – necaz; dacă oprești un cal – considerație publică; dacă te rănește un cal – nerecunoștință; cal rănit sau mort – boală; cal sălbatic – afacere greu de încheiat ; cal alb – veste bună; cal negru – veste rea; cal cu pete de culori diferite – reușite; dacă vinzi sau cumperi un cal – cineva vrea să te înșele.

Călăreț

Dacă te vei visa pe tine călărind, de noroc vei avea parte. Te așteaptă o perioadă liniștită și înfloritoare pe toate planurile.

Călătorie

Călătoria în vis prevestește lucruri pozitive în viața reală. Vei avea parte de o schimbare propice, chiar dacă aceasta va presupune cheltuieli semnificative, atât materiale cât și de timp.

Călătorie pe jos succes.
Călcâi vizită neașteptată.
Călcând preziceri de bine.
Călcare în picioare boală; dacă atingi ceva cald – vei primi ori vei face o declarație pătimașă.
Căldare

dacă e plină – reușită, dacă e goală – un văduv sau o văduvă se va căsători.

Cale ferată dacă oprești trenul – întârziere în îndeplinirea tuturor activităților propuse; dacă iei bilet de tren – o situație nouă ; dacă ești rănit într-un accident de tren – sănătatea este amenințată; dacă vezi un tren în mișcare – viață liniștită; dacă trenul se dă înapoi – pierderi de bani.
Calendar

Dacă în vis îți apare un calendar, în viața reală vei avea parte de vremuri prospere, de un viitor favorabil. De asemenea, relațiile cu cei din jur sunt bune, ești apreciat în rândul cunoscuților.

Călugăr sentimente împărtășite; dacă ești călugăr – dezamăgiri în dragoste; dacă ești maică – suferi din dragoste.
Călugăr

Călugărul ce apare în vis este un semn nefast în viața reală. O nenorocire se va abate asupra ta sau cineva drag se va îmbolnăvi.

Cămașă dacă aceasta e murdară – ceartă; dacă o speli – greșeli iertate; dacă o coși – nu vei face avere; dacă o porți – vei fi tras pe sfoară.
Cămilă

Cămila, simbolul averii, prevestește în viața reală bogăție, avere, împlinire materială și spirituală.

Câmp

Dacă în vis îți apare un câmp, înseamnă că în viața reală vei avea parte de vremuri bune, de noroc și reușite.

Candelă

Candela din vis semnifică atât lucruri pozitive cât și negative. Dacă ea este stinsă, vei avea parte de o durere mare, de o pierdere importantă pentru tine. Dacă te visezi pe tine aprinzând candela, lucruri bune vor veni în viața ta.

Cântar

Cântarul apărut în vis reprezintă corectitudinea cu care încerci să faci alegerile sau afacerile, dar și corectitudinea cu care te tratează cei care fac afaceri cu tine.

Cântec

a cânta – o mare reușită.

Cântec fericire pentru un an întreg.
Cap

dacă acesta este frumos – ești de bun augur; mic, urât – ești de rău augur; capete tăiate – urci o treaptă în viață;

Capră

amor de ființă plăcută, dar năzuroasă; lapte de capră – sănătate; capră sălbatică – cucerire amoroasă greu de menținut.

Capră

Dacă în vis o capră îți va apărea, înseamnă că vei fi trădat sau înșelat. Dușmanii din jurul tău îți vor răul și vor încerca să te păcălească.

Căprioară

Căprioară în vis este simbolul victoriei în viața reală. Dacă o căprioară îți va apărea în vis, înseamnă că te vei bucura de succes în ceea ce ai realizat sau ți-ai propus să realizezi.

Căpșună

Căpșună în vis de vei mânca, te vei îmbolnăvi în viața reală sau vei suferi din cauza oamenilor din jurul tău, care îți doresc răul.

Car

invidie; cu doi cai – îți atingi țelurile; cu mai mulți cai – succes

Caramele îngrijește-ți fața.
Cărând ceva nenorociri.
Cărare libertate.
Cârjă dacă te folosești de ea – pagubă.
Cârjă

Cârja în vis prevestește lucruri nefaste în realitate. Grijile de a nu fi umilit sau neputincios te macină, vin vremuri grele, acțiuni în care te simți fără niciun folos, fără neputința de a face ceva, de a le schimba.

Cârlionți persoana iubită este ușuratică.
Cârnați

Dacă vei visa că mănânci cârnați, înseamnă că în curând vei avea parte de o vizită inopinată. Pregătește-te de musafiri nepoftiți.

Carnaval

Carnavalul din vis prevestește în viața reală oficializarea relației, cel mai probabil, căsătoria cu persoana iubită.

Carne

dacă aceasta este crudă – boală gravă; carne gătită (prăjită) – vindecare, un pericol va fi înlăturat; dacă mănânci carne – vorbe nesăbuite care te vor conduce către bucluc.

Carte

Dacă visezi o carte sau mai multe cărți, înseamnă că te afli pe drumul cel bun în viață, cartea fiind simbolul cunoașterii și al înțelepciunii. Dacă te visezi pe tine citind o carte, de o bucurie vei avea parte.

Cărți de joc

dacă visezi asul – noroc la joc; K – protecție; de tobă – atenție împărtășită; de treflă – câștig în bani; de romb – călătorii; de pică – plictiseală, boală, moarte; dame – gelozie; valet – spionare.

Cărți de joc

Cărțile de joc din vis prevestesc viața bogată pe care o vei avea în realitate. De asemenea, cărțile de joc simbolizează copiii pe care îi vei avea în această viață, norocul spiritual.

Cartofi

Cartofii în vis reprezintă simbolul vieții trăite la țară, ca un gospodar/gospodină. Dacă te visezi pe tine cu cartofi în mână, înseamnă că te vei ocupa de gospodărie, vei avea un viitor în agricultură.

Căruță

Căruța apărută în vis sugerează în viața reală o călătorie. Căruța fără cai prevestește vremuri rele, dificultăți financiare, muncă în zadar.

Casă

Casa în vis simbolizează propria noastră ființă. Dacă îți construiești o casă, înseamnă că fie vei avea noroc în afaceri, la locul de muncă, fie îți dorești să-ți întemeiezi o familie cât de curând. Dacă o achiziționezi gata făcută, este posibil să ai parte de o escapadă amoroasă. O casă veche exprimă dorința personală de a-ți îmbunătăți caracterul și felul de a fi, de a evolua personal și social.

Căsătorie fericire.
Câștig

Visul în care te vezi pe tine însuți câștigând, atât la cărți cât și la alte jocuri, înseamnă exact inversul în viața reală, și anume, vremuri grele, ghinion, sărăcie; de asemenea, grijile financiare te macină prea tare.

Castravete

Castravetele în vis prevestește lucruri nefaste, te vei îmbolnăvi sau vei avea parte de o perioadă dificilă, cu lipsuri și probleme.

Catalog munci lungi și chinuitoare.
Cățărare

în copac – succes.

Catifea

dacă o cumperi – atașare de o persoană bogată și elegantă; dacă vinzi – înșelăciune.

Ceai activitate.
Ceai

Dacă te visezi bând ceai, înseamnă că în viața reală vei avea parte de o bucurie, reușită.

Ceapă dacă aceasta este crudă – necazuri; dacă e prăjită – sănătate.
Ceartă

Atunci când visezi că te cerți cu cineva, înseamnă că trebuie să fii mai atent la modalitatea în care reacționezi la neînțelegi, să te înarmezi cu mult calm sau că nu trebuie să te pripești atunci când iei o decizie. Dacă cineva se ceartă cu tine, dar tu ești calm în vis, vei avea noroc în afaceri sau pe plan personal.

Ceartă de bărbați – gelozie; de femei – intrigă; dacă asiști la o ceartă – învățătură nesatisfăcătoare; bărbați și femei – amorul e pe punctul de a se declanșa; ceartă între soț și soție – o eventuală sarcină; ceartă între frați – neînțelegeri casnice; între copii – bucurie.
Ceas

timp pierdut; dacă cumperi – vei lua decizii bune; dacă dai cuiva un ceas – învățături demne de urmat; dacă găsești – vei primi plăcere; dacă pierzi – vei avea parte de prietenii viclene; dacă te uiți la ceas – ordine;

Ceață întârziere în îndeplinirea obiectivelor.
Cer

Cerul apărut în vis are diferite semnificații. Dacă cerul este senin, înseamnă că starea ta de dispoziție se va îmbunătăți considerabil, asemenea cerului senin, vei fi optimist și plin de voie bună. Cerul plin de nori sau înstelat prevestește câștiguri financiare, reușite profesionale.

Cerb

Dacă vei visa că omori un cerb, în viața reală vei reuși să îți învingi dușmanii, câștigând în fața lor. Dacă în schimb te vei visa alergând după un cerb, vei avea noroc la bani, posibil să primești o moștenire.

Cercei te căsătorești sau rămâi însărcinată.
Cercel

Dacă te vei visa găsind un cercel în vis, înseamnă că în viața reală vei avea parte de noroc, pe plan material sau sentimental.

Cereale

Dacă în vis îți apar cereale, înseamnă că în viața reală vei avea parte de bucurie, de prosperitate pe plan material. Dacă în schimb te visezi pe tine lucrând pământul, adunând cereale, înseamnă că te afli într-o stare proastă de dispoziție, te simți obosit și fără vlagă.

Cerneală

dacă este roșie – declarații pătimașe; pete de cerneală – vei face greșeli destul de mari.

Cerșetor

Un cerșetor de îți va apărea în vis, înseamnă că în viața reală te vei împăca cu cineva drag sau cu tine însuți. După o perioadă în care aproape că ai cerșit liniște, acum ai reușit să îți găsești într-un final liniștea.

Cetate dragostea actuală va cunoaște necazuri.
Cetate

Dacă în vis îți va apărea o cetate, înseamnă că în viața reală îți este teamă de ceva, nu reușești să legi relații constructive cu cei din familie, ești lipsit de încredere și sceptic cu oamenii din jur.

Chei

dacă descui cu cheia o poartă / ușă necunoscută, înseamnă că intri într-o situație nouă; o legătură de chei – vei fi stăpân pe tot atât de multe lucruri câte chei sunt în acea legătură; dacă strici cheia în broască – vei obține ceea ce îți dorești.

Cheie

Dacă în vis îți va apărea o cheie, înseamnă că în viața reală vei reuși să ”deschizi” ușa norocului, câștigând o sumă semnificativă de bani.

Chelie

Dacă te visezi cu chelie iar în viața reală nu o ai, înseamnă că ar trebui să fii mai precaut, să nu mai dezvălui oricui secretele tale, pentru că riști să rămâi cu buza umflată.

Chemare

Dacă visezi că te cheamă cineva în vis, iar tu îi răspunzi, înseamnă că în viața reală vei avea parte de o bucurie. Dacă în schimb nu reușești să comunici cu el, păzește-te, este posibil să ai parte de un lucru nu tocmai plăcut.

Chibrituri

Dacă în vis îți vor apărea chibrituri, în viața reală te vei certa cu cineva din cauza unor chestiuni minore.

Chitanță

Dacă vei visa o chitanță, în viața reală vei reuși să scapi de o datorie care ți-a dat dureri de cap în ultima perioadă.

Chitară mângâieri de amor.
Cioară

Dacă în vis îți va apărea o cioară, lucruri nefaste se vor abate asupra ta. Îți vei înșela partenerul sau de o pierdere vei avea parte.

Cioban

Dacă îți va apărea în vis un cioban, înseamnă că în viața reală vei avea parte de noroc la bani, vei reuși să faci bani ușor și rapid.

Ciocan

Ciocanul în vis prevestește faptul că vei avea succes în afaceri și că vei reuși să finalizezi cu brio proiectele profesionale începute.

Ciorapi dacă îți pui, îți cumperi sau îți scoți ciorapi – viață tihnită; ciorapi albi – prieteni sinceri; negri – ispită; albaștri – vanitate proastă; roz – purtare ușuratică; de bumbac – succes.
Ciorcârlie

Dacă în vis vei auzi o ciocârlie cântând, atunci în viața reală vei avea parte de o perioadă prosperă, bucurii și reușite.

Citind consolare, bucurie, reușită.
Ciuperci

dacă mănânci – deziluzie în amor; negre – moarte cumplită; roșii – câștigi un proces.

Ciuperci

Dacă vei visa ciuperci, înseamnă că în viața reală te bucuri de o sănătate de fier și de o stare bună de dispoziție.

Cizme

Cizme de îți vor apărea în vis, în viața reală vei avea parte de mult noroc; cizmele prevestesc un viitor prosper, reușite și împliniri pe toate planurile.

Clopot

Clopotul în vis prevestește lucruri nefaste, necazul se va abate asupra ta, cel mai probabil te vei certa cu cineva drag din familie.

Coarne

Coarnele apărute în vis prevestesc putere și reușită pe plan profesional.

Cocoși

veste bună; dacă aceștia cântă – triumf; dacă mănânci carne de cocoș – îți vei învinge dușmanii.

Colivie dacă aceasta este goală – dragoste pierdută; dacă are păsări – vei reuși să cucerești inima cuiva;
Coloană militară nimic din ceea ce spui nu se va împlini.
Colorând reușite.
Contrabas amor simplu și sincer.
Copac

Dacă visezi că te cațări în copac, înseamnă că vei avansa pe plan profesional, vei avea parte de o avansare sau o mărire de salariu. În funcție de cât de rapid te urci în copac, la fel de ușor vei obține și succesul.

Copil

Copilul în vis înseamnă atât noroc, cât și ghinion. Dacă visezi un leagăn cu un copil, înseamnă că ai speranța ca o dorință să ți se îndeplininească, dacă însă copilul este mort, ghinionul și nefericirea te va cuprinde

Corabie pe mare furtunoasă iubire nulă.
Cordon dacă acesta este rupt – pagube;
Corn

dacă auzi sunetul unui corn – dragoste de sine.

Coș

dacă ai un coș pe față sau corp – ți se va descoperi o greșeală ascunsă.

Cravată succes în dragoste.
Crin vă manifestați iubirea față de o persoană frumoasă și caste.
Croitor dacă te duci la croitor – iubire primejdioasă.
Crud vei trece prin momente grele.
Cucerire intrigă; dacă o femeie te cucerește – trădare.
Cui îți va fi afectată faima sau ți se va păta imaginea.
Culcat dacă ești singur – mari supărări; dacă ai lângă tine o persoană de sex opus – consolare de bun augur; dacă ai lângă tine o persoană de același sex – necazuri; dacă ești culcat afară – decepții.
Cuptor bogăție.
Cutremur

Dacă visezi un cutremur, înseamnă că un eveniment important din viața ta e pe cale să îți schimbe viața, pozitiv sau negativ. Vei fi trădat de un coleg de muncă sau în afaceri sau vei suferi pierderi semnificative de bani, dar acestea au menirea de a te face mai puternic.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2019. Termeni.