Baia

În feng shui baia este considerată încăperea cea mai nefastă dintr-o casă particulară.

Principiile și regulile feng shui pentru casă ne ajută în amenajarea interioară a băii, astfel încât să ne protejăm de energia negativă care predispune la pierderi financiare, boli, ghinion în dragoste.

Din punct de vedere Feng Shui, energia din baie este de polaritate yin și nu de folos celor care doresc să aibă succes, reușite, fie că este vorba de planul afectiv, sexual sau de cel profesional.

Tabuuri în Baia Feng Shui

Plantele vii sunt interzise în baie, deoarece prin faptul că ele cresc într-un mediu cu energie nefastă, simbolizează înmulțirea problemelor, a nefericirii.

Bateriile de la chiuvetă, duș, cadă nu trebuie să fie aurite, pentru a nu predispune la pierderi financiare.
Oglinzile care reflectă vasul de WC trebuie scoase din baie pentru a nu dubla ghinionul.

Poziția băii pe schița locuinței
Baia nu trebuie să fie față în față cu ușa principală, pentru ca norocul ce intră în casă să nu fie risipit de vasul de WC.
Deoarece baie este o încăpere cu energie nefolositoare, perimetrul acesteia trebuie să fie cât mai mic.
Încăperea în care amenajăm baia nu trebuie să fie deasupra ușii principale, bucătăriei sau locului de luat masa, pentru a nu atrage ghinion și a nu provoca boli locatarilor.

Este aceptată baia de lângă ușa principală, dar numai dacă atunci când deschidem ușa și întrăm în casă, ușa de la baie se află în spatele foii ușii principale.
Ideal ar fi ca baia să nu aibă ușa față în față cu un dormitor, să nu aibă un perete comun cu dormitorul, birorul, bucătăria sau locul de luat masa.
NU se construiesc toalete in centrul casei, considerată zona norocului, pentru a nu da pe WC oportunitățile de dezvoltare

Spre deosebire de alte încăperi din casă, baia poate să aibă colțuri lipsă, ca urmare a unui perimetru neregulat, pentru că un colț lipsă înseamnă că baia nu poate afecta aspirația din viață corespunzătoare acestuia. De exemplu, dacă din perimetrul băii lipsește colțul de Sud-Vest, norocul de căsătorie nu va fi afectat.

Baia trebuie proiectată în sectorul care corespunde la o aspirație de viață mai puțin importantă, vedeți formula celor 8 Aspirații Bagua. De exemplu, dacă o familie nu vrea să aibă copii, baia poate fi în Vestul casei.
Baia nu trebuie să fie în colțul corespunzător zodiei membrilor familiei.

Culorile, remediile feng shui și iluminatul din baie

Cel mai prost feng shui într-o casă îl poate cauza o baie de culoare albastră sau neagră. Aceste culori reprezintă elementul apă, care în feng shui este asociat cu bogăția. Prin urmare, dacă nu vrem să pierdem banii, averea este recomandat să evităm aceste culori în baie.

baia-rau-feng-shui
Sursa foto: decoist.com

Culorile din baie trebuie să fie cât mai deschise, deoarece acestea sunt considerate yang, ceea ce compensează din energia yin adusă de vasul de WC.

Oriunde ar fi poziționate băile, acestea dăunează unei aspirații, conform cu formula Bagua pentru casă. În tabelul de mai jos, sunt prezentate problemele pe care le poate cauza baia situată în diferite sectoare și culorile feng shui recomandate în funcție de punctul cardinal unde se află baia. Informația se citește pe orizontală.

Puncte cardinale Aspirația din Bagua Probleme cauzate de baie Culori recomandate Remedii feng shui
Sud-est bani, prosperitate
(colțul banilor)
pierderi financiare alb, violet o lumină puternică
Sud faimă, recunoaștere
(colțul reputației)
pierderea reputației, probleme de socializare crem, portocaliu deschis, ocru un vas decorativ cu apă
Sud-vest dragoste, căsătorie, relații
(colțul dragostei)
ghinion în dragoste, obstacole în calea căsătoriei alb, bej, turcoaz clopoţei de vânt cu cinci braţe
Vest noroc de copii
(colțul creativității)
inferilitate, lipsă de creativitate violet, alb un vas cu apă
Nord-Vest mentori și călătorii
(colțul tatălui, al liderului)
lipsa oamenilor binefăcători, probleme în cuplu, ghinion în căsătorie alb o lumină puternică şi un vas cu apă
Nord succes în carieră
(colțul carierei)
lipsă de oportunități în carieră, imposibilitatea de a obține un job cu statut social înalt verde, crem, portocaliu deschis un bol cu 5 pietre
Nord-Est dezvoltare personală
(colțul succesului academic)
stagnare în viață, întreținerea unor idei invechite și nefuncționale în prezent alb, bej, violet clopoţei de vânt cu cinci braţe
Est sănătate, longevitate
(colțul sănătății)
boli cronice, ghinon pe toate planurile, lipsa poftei de viață alb, violet o lumină puternică

Iluminatul din baie trebuie să fie asigurat de plafoniere și aplice de perete, de oglindă. Ideale sunt băile cu geam, care beneficiază și de un iluminat natural, pentru a nu lăsa energia yin să se acumuleze.

WC-ul în Feng Shui

Cea mai nefavorabilă piesă din casă este WC-ul, care elimină din casă norocul, fericirea. De aceea, peste WC se pune un capac, care se ține închis.

Sursa foto: ro.pinterest.com

loading...
PE ACELAȘI SUBIECT

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

MAGAZIN ONLINE
DE FOLOS
DE INTERES

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2018. Termeni.