Baia în Feng Shui

În feng shui, baia este considerată încăperea cea mai nefastă din casă deoarece este zona din casă cu energie negativă care poate afecta sănătatea

locatarilor. Această energie are polaritate de tip Yin și aduce o influență negativă atât de plan sentimental cât și profesional. Mai mult, baia este locul în care se concentreaza elementul apă, esențială pentru viață, iar acest element reprezintă bogăția și prosperitatea, totodată având o influență puternică asupra celorlaltor energii ale casei. Soluțiile Feng shui pentru amenajarea băii ne ajută să ne protejăm de energia negativă care predispune la pierderi financiare, boli, ghinion în dragoste.

Tabuuri în Baia Feng Shui

Plantele vii sunt interzise în baie, întrucât creșterea într-un mediu cu energie negativă simbolizează înmulțirea problemelor, nefericire.

Bateriile de la chiuvetă, duș, cadă, nu trebuie să fie aurite pentru a nu predispune la pierderi financiare.

Oglinzile care reflectă vasul de toaletă dublează ghinionul și se scot din baie ori se mutăpe un perete care să nu reflecte wc-ul.

Culori, iluminatul din baie și remedii feng shui

Cel mai prost feng shui într-o casă îl poate cauza o baie de culoare albastră sau neagră. Aceste culori reprezintă elementul apă, care în feng shui este asociat cu bogăția. Prin urmare, pentru a nu pierde sau risipim bani este recomandat să evităm albastru și negru în baie.

baia-rau-feng-shui
Sursa foto: decoist.com

Culorile din baie trebuie să fie cât mai deschise, deoarece acestea sunt considerate yang, ceea ce compensează din energia yin din baie, adusă de vasul de toaletă.

Iluminatul din baie trebuie să fie asigurat de plafoniere și aplice de perete, de oglindă. Ideale sunt băile cu geam, care beneficiază și de un iluminat natural, pentru a nu lăsa energia yin să se acumuleze.

Poziția băii pe schița locuinței

  1. Baia nu trebuie să fie deasupra ușii principale, bucătăriei sau locului de luat masa, pentru a nu atrage ghinion și a nu provoca probleme de sănătate locatarilor.
  2. Baia nu trebuie să fie față în față cu ușa principală, pentru ca fluxul de energie proaspătă ce intră în casă să nu fie risipit (prosperitatea se duce pe apa WC-ului). Este aceptată baia de lângă ușa principală, dar numai dacă atunci când deschidem ușa și intrăm în casă, ușa de la baie se află în spatele foii ușii principale.
  3. Ideal ar fi ca baia să nu aibă ușa față în față cu un dormitor, să nu aibă un perete comun cu dormitorul, biroul, bucătăria sau locul de luat masa.

Nu se construiesc toalete în centrul casei, considerat zona norocului, pentru a nu da pe WC oportunitățile de dezvoltare.

Deoarece baia este o încăpere cu energie nefolositoare, perimetrul acesteia trebuie să fie cât mai mic. Spre deosebire de alte încăperi din casă, baia poate să aibă colțuri lipsă, ca urmare a unui perimetru neregulat, pentru că un colț lipsă înseamnă că baia nu poate afecta aspirația din viață corespunzătoare acestuia. De exemplu, dacă din perimetrul băii lipsește colțul de Sud-Vest, norocul de căsătorie nu va fi afectat.

Baia trebuie proiectată în sectorul care corespunde la o aspirație de viață mai puțin importantă, vedeți formula celor 8 Aspirații Bagua. De exemplu, dacă o familie nu vrea să aibă copii, baia poate fi în Vestul casei.

Oriunde ar fi poziționate băile, acestea dăunează unei aspirații, conform cu formula Bagua pentru casă. În tabelul de mai jos, sunt prezentate problemele pe care le poate cauza baia situată în diferite sectoare și culorile feng shui recomandate în funcție de punctul cardinal unde se află baia.

Glisează ecranul pentru a vizualiza informația. se citește pe orizontală:

Puncte cardinale Aspirația din Bagua Probleme cauzate de baie Culori recomandate Remedii feng shui
Sud-est
(colțul banilor)
bani, prosperitate pierderi financiare alb, violet o lumină puternică
Sud
(colțul reputației)
faimă, recunoaștere pierderea reputației
probleme de socializare
crem, portocaliu deschis, ocru un vas decorativ cu apă
Sud-vest
(colțul dragostei)
dragoste, căsătorie, relații ghinion în dragoste
obstacole căsătorie
alb, bej, turcoaz clopoţei de vânt cu cinci braţe
Vest
(colțul creativității)
noroc de copii inferilitate
lipsă de creativitate
violet, alb un vas cu apă
Nord-Vest
(colțul tatălui, al liderului)
mentori și călătorii lipsă binefăcători
probleme în cuplu
ghinion în căsătorie
alb o lumină puternică şi un vas cu apă
Nord
(colțul carierei)
succes în carieră lipsă oportunități în carieră
imposibilitatea de a obține un job cu statut social înalt
verde, crem, portocaliu deschis un bol cu 5 pietre
Nord-Est
(colțul succesului academic)
dezvoltare personală stagnare în viață
întreținerea unor idei invechite și nefuncționale în prezent
alb, bej, violet clopoţei de vânt cu cinci braţe
Est
(colțul sănătății)
sănătate, longevitate
 
boli cronice
ghinon pe toate planurile
lipsa poftei de viață
alb, violet o lumină puternică

Baia nu trebuie să fie în zona corespunzătoare zodiei chinezești a membrilor familiei (vezi sectoarele zodiacale în Ce zodie sunt?).

Vasul de toaletă în Feng Shui

Capacul pentru vasul WC are rostul lui, spun medicii, care au descoperit că în aer se împrăștie virusuri periculoase care provoacă eneterocolite sau răceli, dar și bacterii, după ce tragem apa fără să coborâm capacul. La fel, în feng shui cea mai nefavorabilă piesă din casă este vasul de toaletă (WC-ul), considerat că elimină din casă norocul, fericirea. De aceea, peste vasul de toaletă se pune un capac, care se ține închis.

AFLĂ MAI MULT

Baia Feng Shui Tabuuri

Culori feng shui pentru baie

Remedii feng shui baie Sud-Vest

Remedii feng shui baia Nord-Vest

Reguli feng shui baia

Horoscop zilnic și alte mofturi

Informații proaspăt scoase, plus, ca supliment, tot stocul de specialități de folosit zilnic pentru uz personal. Nimic nu este reprodus, totul este constatat sec, neutru și obiectiv.

Astrologul te ajută să scurtezi perioada de căutări care urmează, prin cunoașterea tendințelor și predispozițiilor zodiei:

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.