#reclama0#

Post ușor! Află cum să petreci corect Lăsatul Secului pentru Postul Mare

#reclama10#
02.MARTIE.2019
Post ușor! Află cum să petreci corect Lăsatul Secului pentru Postul Mare

Categorie: Traditii Romanesti Autor: Maria Poinescu Zodiacool Foto:rugati-va-neincetat.ro

Pe data de 11 martie începe Postul Mare, perioadă destinată curățeniei trupești și sufletești, prin abținerea de la mâncarea de frupt și de la păcate,
#reclama1#

prin post și rugăciune. După Lăsatul Secului de carne de pe data de 3 martie (Duminica Înfricoșătoarei Judecăți), pe data de 10 Martie are loc Lăsatul Secului și de brânză (Duminica Izgonirii lui Adam din Rai) pentru Postul Mare. Această zi este o sărbătoare importantă în viața fiecărui credincios. O sărbătoare atât de mare cu siguranță nu poate fi lipsită de tradiții și superstiții!

Pentru această zi, gospodinele fac petreceri și pregătesc plăcinte cu brânză, pe care le servesc invitaților la masă cu vin. Se spune că acum se cere și se dă iertare, iar veselia stăpânește lumea, motiv pentru care se mai numește și Ziua Împăcării.

#reclama7#

Firimiturile și resturile care au rămas de la petrecere se aruncă doar spre Răsărit, deoarece altfel se împrăștie belșugul casei.

Fiecare credincios ar trebui să mănânce un ou fiert sau prăjit, pentru ca perioada Postului Mare să fie ușoară ca oul.

De asemenea, pe lângă petreceri, femeile dau de pomană (în principal, turte de mălai) pentru sufletele celor adormiți și pentru cei vii, să se bucure de sănătate și bine.

În această zi, nimeni nu trebuie să coase sau să facă orice fel de treabă casnică, pentru ca nimeni din familie să nu sufere în viitor. Ar fi bine să nu se dea cu împrumut nimic de Lăsatul Secului!

#reclama3#

Fetele care își doresc să se căsătorească țin cu sfințenie Postul Mare și se roagă pentru iertarea păcatelor și găsirea ursitului.

În plus, de Lăsatul Secului țin post negru până la asfințit, fără a bea nici măcar apă.

Urarea de pe buzele tuturor celor cu credință în ziua de Lăsatul Secului pentru Postul Mare este „Post ușor!” și asta vă dorim și noi!

#reclama12#
#reclama2#
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.