Post ușor! Află cum să petreci corect Lăsatul Secului pentru Postul Mare

02.MARTIE.2019
Post ușor! Află cum să petreci corect Lăsatul Secului pentru Postul Mare

Categorie: Tradiții Românești Autor: Maria Poinescu ZODIACOOL Foto:rugati-va-neincetat.ro

Pe data de 11 martie începe Postul Mare, perioadă destinată curățeniei trupești și sufletești, prin abținerea de la mâncarea de frupt și de la păcate,

prin post și rugăciune. După Lăsatul Secului de carne de pe data de 3 martie (Duminica Înfricoșătoarei Judecăți), pe data de 10 Martie are loc Lăsatul Secului și de brânză (Duminica Izgonirii lui Adam din Rai) pentru Postul Mare. Această zi este o sărbătoare importantă în viața fiecărui credincios. O sărbătoare atât de mare cu siguranță nu poate fi lipsită de tradiții și superstiții!

Pentru această zi, gospodinele fac petreceri și pregătesc plăcinte cu brânză, pe care le servesc invitaților la masă cu vin. Se spune că acum se cere și se dă iertare, iar veselia stăpânește lumea, motiv pentru care se mai numește și Ziua Împăcării.

Loading...

Firimiturile și resturile care au rămas de la petrecere se aruncă doar spre Răsărit, deoarece altfel se împrăștie belșugul casei.

Fiecare credincios ar trebui să mănânce un ou fiert sau prăjit, pentru ca perioada Postului Mare să fie ușoară ca oul.

De asemenea, pe lângă petreceri, femeile dau de pomană (în principal, turte de mălai) pentru sufletele celor adormiți și pentru cei vii, să se bucure de sănătate și bine.

În această zi, nimeni nu trebuie să coase sau să facă orice fel de treabă casnică, pentru ca nimeni din familie să nu sufere în viitor. Ar fi bine să nu se dea cu împrumut nimic de Lăsatul Secului!

Fetele care își doresc să se căsătorească țin cu sfințenie Postul Mare și se roagă pentru iertarea păcatelor și găsirea ursitului.

În plus, de Lăsatul Secului țin post negru până la asfințit, fără a bea nici măcar apă.

Urarea de pe buzele tuturor celor cu credință în ziua de Lăsatul Secului pentru Postul Mare este „Post ușor!” și asta vă dorim și noi!

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.