Obiceiuri și tradiții de 15 august, de Sfânta Maria Mare

13.AUGUST.2019
Obiceiuri și tradiții de 15 august, de Sfânta Maria Mare

Categorie: Traditii Romanesti Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:femeiefrumoasa.ro

15 august este o zi foarte importantă pentru creștinii din întreaga lume – Adormirea Maicii Domnului. 15 august este o zi foarte importantă pentru creștinii

din întreaga lume – Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare. Acum nu se spun urări de bine celor ce poartă numele sfintei, aceștia urmând a-și serba ziua onomastică pe 8 septembrie, la Nașterea Maicii Domnului, sărbătoare cunoascută și ca Sfânta Maria Mică. De pe 15 august se pot face din nou nunți în biserică, până în luna noiembrie, când începe Postul Crăciunului.

De asemenea, începând cu această dată și până pe 8 septembrie, se spune că oamenii ar trebui să lucreze mai intens decât în celelalte luni ale verii, pentru ca roadele toamnei să fie mai bogate. Tot acum, ciobanii își coboară oile de la munte, iar în sudul țării se angajează paznicii la vii.

În această zi, este bine ca femeile să meargă la biserică pentru a face pomană celor morți, oferind struguri, faguri de miere și prune și tămâind mormintele. Bărbații, pe de altă parte, nu trebuie să se scalde în ape curgătoare dacă își doresc o soartă liniștită, fără zbucium.

Ușa de la intrarea în fiecare casă ar trebui să fie deschisă toată ziua, deoarece se spune că Sfânta Maria intră pentru a-i binecuvânta pe cei care locuiesc acolo. Pe vremuri, fetele nemăritate purtau o plantă numită „năvalnic” pentru a atrage pețitori, iar bărbații renunțau la pălărie pentru căciulă.

Tradiția mai spune că orice floare capătă puteri tămăduitoare în această zi dacă este pusă la loc de cinste, la Icoana Maicii Domnului. De altfel, este ultima zi din an când pot fi culese plantele cu rol tămăduitor.

Se poate prezice și cum vor fi lunile de toamnă în funcție de această mare sărbătoare. Dacă înfloresc trandafirii în preajma zilei Adormirii Maicii Domnului, se anunță o toamnă lungă și călduroasă.

Continut Sponsorizat
loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.