Obiceiuri și tradiții de 15 august, de Sfânta Maria Mare

13.AUGUST.2019
Obiceiuri și tradiții de 15 august, de Sfânta Maria Mare

Categorie: Tradiții Românești Autor: Andreea Inea ZODIACOOL Foto:femeiefrumoasa.ro

15 august este o zi foarte importantă pentru creștinii din întreaga lume – Adormirea Maicii Domnului. 15 august este o zi foarte importantă pentru creștinii

din întreaga lume – Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare. Acum nu se spun urări de bine celor ce poartă numele sfintei, aceștia urmând a-și serba ziua onomastică pe 8 septembrie, la Nașterea Maicii Domnului, sărbătoare cunoascută și ca Sfânta Maria Mică. De pe 15 august se pot face din nou nunți în biserică, până în luna noiembrie, când începe Postul Crăciunului.

De asemenea, începând cu această dată și până pe 8 septembrie, se spune că oamenii ar trebui să lucreze mai intens decât în celelalte luni ale verii, pentru ca roadele toamnei să fie mai bogate. Tot acum, ciobanii își coboară oile de la munte, iar în sudul țării se angajează paznicii la vii.

Loading...

În această zi, este bine ca femeile să meargă la biserică pentru a face pomană celor morți, oferind struguri, faguri de miere și prune și tămâind mormintele. Bărbații, pe de altă parte, nu trebuie să se scalde în ape curgătoare dacă își doresc o soartă liniștită, fără zbucium.

Ușa de la intrarea în fiecare casă ar trebui să fie deschisă toată ziua, deoarece se spune că Sfânta Maria intră pentru a-i binecuvânta pe cei care locuiesc acolo. Pe vremuri, fetele nemăritate purtau o plantă numită „năvalnic” pentru a atrage pețitori, iar bărbații renunțau la pălărie pentru căciulă.

Tradiția mai spune că orice floare capătă puteri tămăduitoare în această zi dacă este pusă la loc de cinste, la Icoana Maicii Domnului. De altfel, este ultima zi din an când pot fi culese plantele cu rol tămăduitor.

Se poate prezice și cum vor fi lunile de toamnă în funcție de această mare sărbătoare. Dacă înfloresc trandafirii în preajma zilei Adormirii Maicii Domnului, se anunță o toamnă lungă și călduroasă.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.