Transport gratuit peste 140 lei
Aplica

Cum scapi ușor de constipație cu remedii banale

Cum scapi ușor de constipație cu remedii banale

Cele mai comune cauze ale constipației și remediile pentru prevenirea ei . Constipația este starea unei persoane care manifestă greutăți în evacuarea

intestinului gros.

Constipaţia apare când peristaltismul intestinal este lent, ceea ce duce la acumularea deşeurilor.

Constipația poate duce la oboseală, depresie, anxietate, balonare, crampe, greață. Cele mai comune cauze ale constipației:

1. Stresul favorizează apariția unor emoțiil negative: furie, invidie, egoism; frica de sărăcie, de a nu fi părăsiți, de a nu fi criticați.
Remediul este să eliminăm emoțiile negative în mod conștient, printr-un act de voință. E.g: ne relaxăm, ne impunem să renunțăm la obsesia de a controla totul, lăsăm viața să decurgă de la sine și avem încredere în noi.

Best seller

2. Dietă săracă în fibre consumul redus de fructe și legume cu efect laxativ:

  • prune, smochine, stafide rehidratate
  • piure de țelină, sfeclă și morcov
  • 7-9 grame de rădăcină proaspătă de ghimbir
  • măciniș proaspăt de semințe de in amestecate cu iaurt
  • polen cu miere
  • pâine de secară prăjită
  • pepene, mere, portocale, ananas

3. Lipsa de mișcare. Joggingul sau mersul în ritm alert pot ajuta la creșterea mobilității intestinale, previn balonarea, ajută digestia și elimină constipația.

4. Consumul redus de apă face ca materiile fecale să fie uscate și greu de eliminat.
Remediul este consumul zilnic a minimum 2 l apă la temperatura camerei, des și cu înghițituri mici. Se mai poate consuma apă în amestec cu: magneziu, zeamă de lămâie, pudră de ghimbir, argilă, tărâțe.

Îți recomandăm

Pentru prevenirea constipației nutriționistul ZODIACOOL recomandă masarea zilnică a punctului de acupunctură responsabil de colon, care se află la locul de întâlnire dintre degetul mare si index.

Alte persoane au căutat și
Viziteaza magazinul online