Transport gratuit peste 140 lei
Aplica

Cum „repari” o mâncare în care ai scăpat prea multă sare, sau prea multe condimente

Cum „repari” o mâncare în care ai scăpat prea multă sare, sau prea multe condimente

Nu de puține ori ni s-a întâmplat să gătim un fel de mâncare, și dintr-un motiv sau altul, să fim neglijenți la un aspect ce ține de preparare, și să

scăpăm prea mult din ceva în mâncarea noastră. Că este sare, piper, boia sau alte condimente, produsul poate părea compromis. Vestea bună este că nu trebuie să aruncați acel fel de mâncare, pentru că există soluții pentru a-l salva.

Prima și cea mai la îndemână este diluarea – dacă într-o supă sau ciorbă se scapă prea mult condiment sau sare, diluarea poate fi soluția pentru a salva acel fel de mâncare.

Ingrediente acide, cum ar fi oțetul sau zeama de lămâie, ori cele dulci – zahar sau miere – de prea multe ori se întâmplă să nu existe un balans perfect al gusturilor, așa că aceste ingrediente menționate de noi pot oricând restabili gustul căutat.

Best seller

La mâncărurile de genul pilafului sau salatei, nu prea se pot adăuga lichide pentru a echilibra gustul, însă, se poate majora aportul de legume, care cu siguranță vor echilibra gustul.

La supa sau ciorba prea sărate, se pot adăuga la fiert câteva felii de măr sau cartof care vor reține excesul de sare, urmând a fi scoase ulterior.

Pentru mâncărurile prea picante se recomandă adăugarea de nuci, caju, migdale sau semințe uleioase, care vor neutraliza din iuțeală, făcând acel fel de mâncare consumabil din nou.

Îți recomandăm

Având aceste sfaturi, cu siguranță mâncărurile dumneavoastră vor avea o rată mai mică de eșec!

Viziteaza magazinul online