Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Anghinarea – alimentul cu puține calorii și cu rol crucial în sănătatea oaselor

Anghinarea – alimentul cu puține calorii și cu rol crucial în sănătatea oaselor

Anghinarea (Cynara scolymus) este o plantă cultivată pentru solzii cărnoşi ai inflorescenței sale, dar și pentru receptaculii florali care sunt comestibili.

Planta are frunze mari, crestate, verde închis pe faţă şi cenuşii-albicioase pe dos. Bulbul florii este folosit în gastronomie, iar rădăcinile și frunzele de anghinare sunt utilizate cu succes în medicina naturistă. Consumată în stare proaspătă sau gătită la aburi, anghinarea este un adevărat aliment-medicament. Este bogată în vitamine și minerale esențiale pentru menținerea sănătății.

Bulbul conține vitaminele C, E, B1, B3, B9, K, provitamina A, și este bogat în calciu, fier, potasiu, fosfor și iod.

Valori nutriționale pentru 100 de grame anghinare

Viziteaza magazinul online