Puterea exemplului și a credinței – Leul și Sfânta Muceniță Tatiana

Puterea exemplului și a credinței – Leul și Sfânta Muceniță Tatiana

Credința și curajul se înalță din copilărie și cum altfel ar putea fi transmise acestea micuților dacă nu prin legende și istorisiri cu mare

încărcătură educațională și emoțională. Descoperă una dintre cele mai vechi și cunoscute povestiri pentru copii – Leul și Sfânta Muceniță Tatiana, din care învățăm despre puterea devotamentului, a credinței, a implicării și a verticalității. Se spune despre Sfânta Tatiana că era fiica unui bărbat roman vestit, care era creștin în taină. Ajungând la vârsta potrivită, ea a fost numită diaconiță

Diaconiță era numită doar acea femeie care îndeplinea anumite ceremonii în cadrul bisericii și îngrijea bătrânii și bolnavii. În anul 226, în timpul unei prigoane împotriva creștinilor, tânăra a fost prinsă. Tatiana a fost dusă într-un templu păgân, dar a refuzat cu hotărâre să aducă jertfă zeului Apollo. Atunci a fost supusă unor chinuri îngrozitoare.

La scurt timp după ce sfânta a început să fie bătută cu bețe de fier, călăii au început să-l roage pe judecător să dea ordin să înceteze chinuirea, deoarece ei se răneau mai mult decât mucenița în timp ce o loveau. Tatiana se ruga ca Dumnezeu să le descopere chinuitorilor săi lumina adevărului. Și, deodată, călăii au văzut patru îngeri care o înconjurau pe sfântă.

Atunci au refuzat să continue torturile, iar la întrebarea mirată a judecătorului au răspuns că sunt creștini. După acestea toți opt au fost chinuiți până la moarte și au primit baia botezului în propriul sânge.

Atunci tânăra a fost scoasă pe arena circului, unde a fost slobozit un leu fioros. Însă leul se alinta pe lângă sfântă și îi lingea picioarele. Judecătorul s-a gândit că Tatiana are puterea de a face vrăji și a poruncit să i se taie părul, crezând că odată cu pierderea părului ea se va lipsi și de puterea vrăjitorească.

Tatiana a fost tunsă și întemnițată în templul lui Zeus. Însă atunci când preoții păgâni au venit a treia zi împreună cu poporul în templu, ei au văzut că statuia lui Zeus fusese spartă în bucăți, iar Tatiana era bucuroasă. Judecătorul a poruncit ca sfânta să fie ucisă și a fost tăiată cu sabia. Împreună cu ea a fost ucis și tatăl său, romanul creștin.

sursa: Culegere de povestiri terapeutice pentru copii „Prietenia minunată – Povestiri pentru copii”

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!