Transport gratuit peste 140 lei
Aplica

Cele 5 elemente. Cum sa folosesti corect cele 5 elemente Feng Shui in casa

Cele 5 elemente. Cum sa folosesti corect cele 5 elemente Feng Shui in casa

Pentru echilibrul locuinței nu ar trebui să lipsească reprezentații celor 5 elemente Feng Shui: apă, metal, pământ, lemn și foc. Iată ce înseamnă fiecare dintre ele.

Orice dezechilibru al acestor elemente determină carențe la un anunit nivel al vieții. De exemplu, prea mult lemn determină starea de suprasolicitare, iar asta se poate remedia adăugând elementul metal.

Fiecare dintre elemente emană o energie cu atât mai puternică, cu cât acestea sunt mai apropiate de starea lor naturală, nu doar ilustrații în picturi sau culori reprezentative.

Lemnul ne duce cu gândul la plante și copaci, astfel energia sa însemnând creștere, evoluție. După cum spuneam, dacă este prea mult lemn în casă, energia sa apăsătoare poate fi neutralizată cu ajutorul metalului. Pe de altă parte, dacă este prea puțin, poate fi ajutat cu apă.

Best seller

Focul poate fi reprezentat de modul de iluminare al casei, de lumina naturală, formele piramidale sau triunghiulare, ca și de prezența unui șemineu. Este bine cunoscută asocierea lui cu pasiunea.

În cazul în care este prea puțin reprezentat în casă, apare lipsa de entuziasm și de căldură, iar energia sa poate fi suplimentată cu ajutorul lemnului. Atenție și la momentul în care este prea mult, deoarece atrage impusivitatea și agresivitatea. În cazul acesta, poate fi „stins” puțin cu elementul apă.

Îți recomandăm

Pământul este simbolul stabilității, al raționalului și al realității. Este reprezentat în casă prin decoraţiunile de ceramică, gresie, lut, nuanțe de maro sau galben, dar și prin forme rectangulare sau pătrate. Atunci când este prea puțin, apare tendița de a fi fără obiectiv, cu capul în nori și chiar pot să fie probleme de fertilitate, dar poate fi ajutat cu elemetul foc. Pe de altă parte, pentru a-l reduce, trebuie suplimentat lemnul.

Metalul este adus în casă de nuanțele pale, de obiectele decorative din piatră, metal sau în forme ovale, circulare. El atrage gândirea clară și determinarea. Când este în exces trebuie ajutat cu elementul pământ, deoarece cauzează rigiditate și intoleranţă. Pe de altă parte, când este prea puțin duce la supunere și nehotărâre, caz în care este nevoie de foc.

Ce se întamplă în următoarele 12 luni

Apa poate fi reprezentată prin nuanțe de albastru, gri închis, negru, verde închis, oglinzi și alte obiecte care reflectă imaginea sau forme asimetrice. Aceasta simbolizează intuiția și conexiunea cu spiritul. Dacă este prea puțin reprezentată apare dorința intensă de dominare, lipsa de creativitate poate fi ajutată cu elementul metal. Pe de altă parte, pentru a o neutraliza, adaugă pământ, deoarece dacă este în exces, cauzează instabilitate.

Pentru sfaturi persoanlizate de la Maestrul ZODIACOOL, nu ezitați să ne contactați!

Viziteaza magazinul online