Transport gratuit peste 140 lei

Lemn yang, Stăpânul zilei

Ca și în cazul zodiilor, când mai multe persoane aparțin unei zodii (e.g. Berbec), la fel și la stăpânul zilei, mai multe persoane pot avea același stăpân al zilei (e.g. Lemn (yang)). Elementul din tulpina cerească aflat în coloana ZI este cel care definește stăpânul zilei și care determină personalitatea și tendințele fiecăruia dintre noi.

PERSONALITATE LEMN (YANG)

STĂPÂNUL ZILEI

Lemnul Yang este asemenea unui stejar puternic și care mereu crește.

Tip de personalitate: Perseverent

Devotament, dezvoltare personală

Demonstrând altruism, o calitate demnă de apreciat, veți câștiga respect și renume în societate. Preferați să rămâneți în umbră, dar activați cu perfecțiune și cercetați în permanență noutățile din domeniul în care vă aflați.

Sfaturile mai dure pe care le oferiți reflectă filosofia voastră profundă, dar comunicarea cu ceilalți poate fi dificilă din cauza tendinței de a critica.

Cu toate acestea, curiozitatea este o trăsătură care vă ajută să învățați lucruri noi, utile în toate activitățile pe care le întreprindeți.

Sentimental

Pentru voi, stabilitatea financiară și relaționarea sunt aspecte sensibile în viață. De obicei, nu sunteți dornici să vă mutați domiciliul sau să vă schimbați sfera profesională și preferați să rămâneți aproape de locul de naștere.

Vă place să mențineți legătura cu vechii prieteni și parteneri și să fiți de ajutor fraților și părinților. Familia și siguranța acesteia au o importanță foarte mare pentru voi.

Evitați conflictele și preferați să trăiți în armonie cu cei din jur, având o viață construită pe principii solide, cum ar fi dreptatea, adevărul și loialitatea. Adaptarea la schimbări profesionale sau sentimentale poate fi dificilă pentru voi, dar odată ce vă obișnuiți cu noile modificări, veți reuși să vă dezvoltați destul de rapid.

De obicei, sunteți hotărât să mergeți înainte și sunteți ferm convins de importanța deciziilor pe care le luați, fie că sunt profesionale, sentimentale sau legate de sănătate. De aceea, ceea ce v-ați propus este dificil de schimbat. Cu toate acestea, învățați să fiți mai flexibil, măcar pentru a fi în apropierea celor dragi. Rigiditatea vă poate face să vă îndepărtați de aceștia.

Va place sa va indepliniti obiectivele, misiunea, fara ca cineva sa va distraga atentia, iar atunci cand va concentrati asupra unui lucru reusiti sa va atingeti scopul propus.

Partenerul de viata va intampina la inceput o rezistenta din partea voastra, va este greu sa aveti incredere in cineva de frica sa nu profite cineva de bunatatea voastra.

Evolutie, activitate neobosita

Evolutia voastra ca persoana, din toate punctele de vedere (relational, spiritual, psihic, profesional etc.), se aseamana cu un film de actiune. Misterul de la final nimeni nu il poate elucida.

Va place sa simtiti cum viata va curge prin vene. Puneti suflet si pasiune in tot ceea ce faceti. De multe ori, va vin multe idei si incercati sa le valorificati pe toate.

Uneori va puteti sabota singur, intrucat va propuneti sa realizati sau sa descoperiti prea multe. Vreti sa aprofundati si sa verificati toate etapele unui proces, mai ales atunci cand lucrati intr-o echipa.

Invatati cum sa aveti mai multa incredere in ceilalti si oferiti si altora din intelepciunea voastra. Aveti tendinta sa sariti de la o idee la alta, evident, nefinalizand nimic. Va vine greu sa alegeti, dar acest lucru poate fi la un moment dat folositor atunci cand aveti nevoie de un plan B.

Sunteti o persoana plina de viata, activa si va place sa fiti misterios/oasa. Oboseala nu este trecuta in agenda voastra, inclusiv la batranete va veti gasi ceva de facut.

Cu toata activitatea pe care o aveti, viata e lina, chibzuita si retrasa de ochii curiosilor, intrucat stiti cum sa faceti alegeri. Personalitatea multipla va ajuta sa va adaptati la orice situatie si in orice mediu in care sunteti nevoiti sa faceti performanta. Mergeti pe premisa unei evolutii de durata, dar de succes.

Caritate, generozitate

Din copilarie ati fost inconjurat de persoane generoase, care si-au manifestat simpatia fata de voi, prin mici gesturi, cadouri, sfaturi etc. Odata cu trecerea timpului, aceasta incredere pe care ati primit-o de la cei care v-au remarcat, v-au dat lumina intelepcinii, va aduce dorinta de a face ceva in viata.

Va rezervati timp pentru voi, de a sta in liniste, sa analizati gandurile si sa va bucurati de ceea ce v-a dat universul. Mereu ati mers pe principiul ”graba strica treaba”, iar asta s-a observat si in actiunile voastre.

Atitudinea la provocari de orice natura este demna de apreciat, veti stii sa faceti ordine in dezordine. Va place sa va asumati responsabilitatea pentru cei din jur, iar pentru persoana draga mereu cautati cadouri originale, aveti cuvinte de lauda si de admiratie.

Ati observat ca atunci cand va gasiti echilibrul, primiti deseori ceea ce oferiti. Poate si de aceea, nu va faceti griji pentru ziua de maine.

Imaginea in societate este foarte importanta si ceilalti se pot baza pe voi, pentru ca niciodata nu va incalcati principiile de loialitate. Totusi, din cauza stresului, va puteti pierde verticalitatea si increderea in sine.

Destinul vostru in general

Incercati sa descoperiti care va este menirea pe pamant, desi intuiti ca o vei descoperi doar odata cu trecerea anilor. Simtiti ca aveti nevoie sa cresetti, sa va dezvoltati, sa evoluati.

Va preocupa binele comun, de aceea va implicati in voluntariat, chiar incercati sa puneti pe picioare un program de ajutorare a persoanelor care se afla in situatii dificile. De regula, aveti un stil de a comunica clar si concis, uneori aceasta maniera poate fi interpretata drept agresiva si sarcastica.

Renunti cu greu la ego, dar o faceti pentru un bine comun, pentru societate. Sunteti idealisti, o persoana sensibila, emotiva, uneori chiar extremista in actiuni, in sensul ca puteti trece de la disperare la un optimism contagios.

De regula, lasati impresia unei persoane care stie ce vrea de la viata ei, care nu face compromisuri si nu se lasa santajata. Exista sansa sa pierdeti unele persoane din anturaj, dar altele noi isi vor face simtita prezenta. Vor fi persoane de valoare, care se vor dovedi a fi de incredere si de omenie.

Recomandări pentru dezvoltare personală

1. Nu te strădui să ieși prea mult in evidență, pentru a nu atrage invidia altor persoane. Te orientezi spre funcții secundare de conducere pentru a te proteja.

2. Fii pe fază și nu mai crede tot ce spun cei din jur pentru a te feri de manipulările lor.

3. Ai tendința de a spune prea multe din casă, să te lauzi etc. Nimeni nu dorește însă să te audă.

Dragoste și Relații

Considerati ca o relatie se bazeaza pe respect si iubire, de aceea puneti pret pe sinceritate si adevar. Gelozia nu este o problema pentru voi, aveti incredere in partener, chiar il incurajati sa iasa in lume sau sa se distreze. Va bucurati de o intelepciune aparte, cautati sa sustineti partenerul. Modalitatea in care va exprimati sentimentele nu se poate rezuma doar la partener, ci ii vizeaza si pe cei din jur.

Simpatie, încredere

Consideri că o relație se bazează pe respect și iubire, de aceea pui mare preț pe sinceritate și pe adevăr. Gelozia pentru tine nu este o problemă, ai încredere deplină în partener, inclusiv tu îi sugerezi să iasă să se distreze. Te bucuri de o înțelepciune aparte, cauți să îl susții mereu pe partener. Modalitatea în care te exprimi nu se poate rezuma doar la partener, ci îi vizează și pe cei din jur. De aceea, poți fi bănuit de infidelitate, cu toate că tu doar oferi sfaturi.

Loialitate, romantism

Mulți își doresc o persoană așa de loială și de încredere cum ești tu. Mereu știi cum să faci pe cineva să își deschidă sufletul către tine. Consideri persoana iubită un camarad, un amic și abia apoi partenerul tău de suflet. Dedici mult timp celorlalți, ascultându-i și analizându-i. Deseori te abții să le spui ceea ce crezi despre ei sau despre problemele lor, dar îți dai silința să găsești cele mai bune și la îndemână soluții pentru a-i ajuta. Te atașezi greu de o persoană, întrucât îți este frică să nu suferi, sau să nu faci pe celălalt să își piardă încrederea în tine. Divergențele între voi pot să apară de la atașamentul de familia ta. Ești de părere că totul se rezolvă în familie și cu ajutorul ei. Din această cauză nu legi relații stabile cu cineva care vrea să te scoată din această zonă de confort. Te manifești în dragoste cu multă creativitate. Iubirea trezește la viață sufletul tău romantic, generând dorința de nou. Rare sunt momentele în care îți dorești să faci schimbări, dar dacă te îndrăgostești ești dispus pentru o perioadă scurtă de timp să accepți și alte stiluri de viață. Știi cum să-ți crești relația, în special cea cu copiii, îi îndrumi să practice un sport, îi susții din toate punctele de vedere. Recunoștința lor îți va fi garantată la bătrânețe. Nu ești o persoană plictisitoare, întrucât simți atunci când cineva nu este interesat și de obicei iei decizia să te retragi din conversație. Găsești noi provocări și aduci dinamism în cuplu, poate de aceea sunteți un cuplu de indiviat și greu de separat. Libertatea pe care o oferi partenerulu este interpretată ca un gest de încredere, de devotament. Acesta te respectă pentru ceea ce faci pentru el. Îți place să faci cadouri scumpe, care să-l surprindă plăcut pe cel drag.

Sarcasm, lipsă de răbdare

Din păcate, te exprimi prea direct atunci când ești nervos și stresat. Indicat ar fi să te controlezi, să te gândești că prin simplele tale vorbe poți răni persoana iubită. După aceste episoade de furie îți pare rău de ceea ce ai spus și ți-ai dori să repari greșeala. Îți place să dezvolți relații atât cu persoanele care au bani, putere sau un statut social privilegiat, cât și cu persoane cu care intenționezi să te asociezi pentru a crește din punct de vedere profesional. Ai nevoie de multă atenție din partea persoanei iubite și, din când în când, manifești sentimente de gelozie. Știi cum să îți ceri scuze, iar acestea nu pot fi refuzate. Șarmul și puterea ta de convingere pot topi și cea mai puternică inimă. Dacă îți dorești ceva cu adevărat și știi că te face fericit dobândirea acelei situații, ipostaze, presoane etc. știi să cultivi răbdarea și, până nu ai parte de reușită, nu îți găsești liniștea sufletească.

Recomandări pentru relații fericite:

1. Controlează-ți limbajul și încearcă să comunici cu mai multă blândețe.
2. Apreciază cu mai multă atenție eforturile persoanei iubite și te vei bucura de recunoștința sa. Ascultă-ți intuiția și nu pleca urechea la bârfe.
3. Ai tendința să mai calci strâmb, întreabă-te dacă se merită.
4. Partea finaciară a unui partener este destul de importantă pentru tine într-o relație, caută să nu alegi pe cineva doar pentru bani.

Bani și Carieră

Din copilărie ți-a plăcut munca și ți-ai dorit să fii responsabil de viața ta. Ai experiență în mai multe domenii de activitate, iar datorită faptului că ești o persoană harnică și responsabilă și-ți faci treaba întodeauna, ai avut parte de aprecieri din partea șefilor. Lucrezi pentru a evolua și pentru a dobândi un statut social privilegiat.

Perseverență, optimism

Îți place să te implici în proiecte serioase, viabile și pe durată nedeterminată. De aceea, munca ta este atât de prețioasă. Sinceritatea și devotamentul în muncă te propulsează de multe ori în funcții de conducere. Cel mai bine lucrezi după planuri întocmite de alții, iar tu le aduci modificări pe parcurs. Jocurile de culise îți ies de fiecare dată, întrucât știi cum să folosești tonalitatea pentru a-i face pe ceilalți să negocieze cu tine. Te descurci bine pe cont propriu, pentru că îți faci un program strict și ești corect cu tine, nici nu te epuizezi, dar nici nu te sabotezi. Caută să îți faci o reclamă mai bună, nimeni nu știe cât de bun este ceea ce produci, dacă nu faci niciun efort pentru a te evidenția.

Carieră: statornicie, seriozitate, progres

Din copilărie ți-a plăcut munca și ți-ai dorit să fii responsabil de viața ta. Ai experiență în mai multe domenii de activitate, iar datorită faptului că ești o persoană harnică și responsabilă și-ți faci treaba întodeauna, ai avut parte de aprecieri din partea șefilor. Lucrezi pentru a evolua și pentru a dobândi un statut social privilegiat. Dacă locul de muncă îți aduce stagnare, nu vei ezita și îl vei schimba cu un altul mai potrivit pentru a te dezvolta din punct de vedere profesional și spiritual. Ești tipul de angajat care nu trebuie supravegheat, pentru că depui eforturi și fără să te forțeze șeful, poate chiar stârnești invidia celorlalți. Ai nevoie de ajutorul celor din jur pentru a-ți realiza planurile, de aceea caută să nu îți faci dușmani la locul de muncă. Nu îți place să manipulezi și să-i șantajezi pe ceilalți, mai degrabă alegi să te exprimi direct, fără ocolișuri, spunând adevărul. Te preocupă progresul la locul de muncă și, de aceea, feedback-ul superiorilor îți dă încredere în tine ți te ajută să te concentrezi cu ușurință. Nu prea ai vreme să te bucuri de succesul dobândit cu multă trudă, mereu se va găsi câte ceva nou de făcut. De regula, după o victorie pe plan professional, intri iar in competiție si te lupti până reușești. Esti o persoană pragmatică, ambițioasă și corectă, care nu ia decizii pripite, întrucât responsabilitatea financiară cade mereu pe umerii tăi. De regulă, pierzi din cauza încăpățânării, dar revii asupra procesului și câștigi înaintea celorlați. Soluțiile tale sunt la vedere, dar numai imaginația ta le poate valorifica și implementa. Ai nevoie de un întreg staff pentru a reuși, dar rezultatul merită.

Carieră: calități de bun lider, adaptabilitate, mândrie

Timpul pentru tine este cel mai prețios, poate de aceea îți calculezi cu grijă efortul, banii, riscurile la care ești expus înainte de a demara o investiție. Mereu ai câte un plan de rezervă care te salvează atunci când fie acorzi prea multă încredere celorlalți, fie te asociezi cu persoane care nu se țin de cuvânt. Alteori te inspiri din acel plan de rezervă și faci o sinteză pentru a reuși să supraviețuiești în lumea afacerilor. Ai o dorință nepotolită de a face ceva în binele comunității, poate chiar al omenirii, iar aceast vis al tău, mai devreme sau mai târziu, va fi îndeplinit. Capacitatea ta de a fi lider ai învățat-o pe parcurs de la acei mentori care te-au susținut în copilărie. Acum, de tine depinde cum vei reuși să unești toată echipa pentru a reuși să dați randament. Ai o fire mai impulsivă, iar atunci când îți vine o idee nouă, nu te poți abține să nu o pui în practică. De multe ori constați că a fost o pierdere de timp. Nu te deranjează să ai tot felul de experiențe pe piața financiară, dimpotrivă, un eșec te motivează să încerci din nou. În schimb, dacă îți dorești să cheltui o sumă mare de bani pentru scopul personal, o vei face. Știi că atunci când nevoia ta este satisfăcută și te simți răsfățat/ă, reușești să ai randament. Felicitări!

Curaj în afaceri, impulsivitate

Oportimismul tău este contagios, mulți nu vor înțelege cum poți să îți revii atât de repede după un eșec financiar și, mai mult de atât, să ieși și învingător la sfârșitul anului. Mereu ești gata să investești în ceva care să-ți aducă câștiguri rapide. Ții cont de sfaturile experților, iar dacă tu ești unul dintre aceștia, succesul este garantat . Îți plac banii și luxul, dar toată această agitație pentru tine este egală cu 0. Totul se rezumă la acea condiție socială, la reputație, la a fi admirat/ă de cei din societate. Ai răbdare să investești în afaceri care au rezultate lente, dar delegi pe cineva să se ocupe de ele, întrucât timpul tău este prea prețios. Cheltuiești, atunci când îți dorești, sume considerabile, care se întorc la scurt timp înapoi, asta pentru că nu-ți faci griji că vei rămâne fără bani, dar și prentru că ai încredere în capacitatea ta de a te redresa. Nu-ți poți controla spiritul înflăcărat și destul de impulsiv atunci când vine vorba de cheltuieli, nu asculți sfaturile altora, nici măcar de partener. Undeva în trecut, în viețile anterioare, ai gestionat resurse mari de bani, de aceea nu te mulțumești cu puțin, știi că, odată cu trecerea timpului, vei face din ce în ce mai mult, de aceea îți permiți să cheltui.

Recomandări pentru venituri sporite:

1. Înainte de a lua o decizie, cere și sfatul celor din jur, pentru că s-ar putea să-ți ofere idei bune. Nu te grăbi.
2. Apreciază mai mult munca celor din echipa ta sau a colegilor de la muncă.
3. Mereu ai noroc, ceea ce stârnește invidia multor persoane. Nu te mai lăuda
4. Nu mai face publice acele capricii ale tale, pentru că nu te vei mai bucura de ele în liniște.

Sănătate

Te consumi prea mult pentru a găsi rezolvare la problemele altora, caută să te concentrezi pe viața ta și a familiei tale. Reții toată energia lor negativă, care în timp se acumulează și se va răsfrânge asupra neamului tău.

Te consumi prea mult pentru a găsi rezolvare la problemele altora, caută să te concentrezi pe viața ta și a familiei tale. Reții toată energia lor negativă, care în timp se acumulează și se va răsfrânge asupra neamului tău.
Bolile cele mai frecvente sunt la nivel fizic: gust amar, dureri intercostale pe partea dreaptă, ten uscat şi palid, transpiraţie în exces, ganglioni umflaţi, dureri de articulaţii. La nivel psihic, pot apărea stări de indecizie, lipsă de idei, zgârcenie, nemulţumire, lipsă de răbdare, irascibilitate.

Stăpânul zilei este Lemnul Yang. Stările emoționale ale acestor persoane pot afecta sănătatea vezicii biliare.

Când vezica biliară nu funcționează optim, în corpul fizic pot să apară: gust amar, dureri intercostale pe partea dreaptă, ten uscat şi palid, transpiraţie în exces, ganglioni umflaţi, dureri de articulaţii. La nivel psihic pot apare stări de indecizie, zgârcenie, nemulţumire, lipsă de răbdare, irascibilitate, lipsă de curaj, timiditate, lipsă de respect, mândrie, superficialitate, încăpățânare, lipsă de tact, conservatorism, agresivitate, criticism, învinuire, ranchiună, invidie.

O vezică biliară sănătoasă pentru aceste persoane se manifestă prin curaj și capacitatea de a lua cu ușurință decizii, capacitatea de a avea reușite, de a îndeplini visele, de a avea autocontrol, de a ne adapta și de a manifesta respect.

Pentru a  fi sănătoase, misiunea acestor persoane este să fie bune. Lecția lor este de a învăța cum să gestioneze nervozitatea, furia și să dea dovadă de bunătate.

Recomandări pentru a vă menține sănătoși

- oprește 2-3 secunde prima reacție, urmărește să te exprimi cu tact

- observă modul în care comunici, dacă este agresiv, pe un ton tăios, încearcă să te exprimi cu mai multă blândețe

- înlocuiește frica de a-i iubi pe cei din jur cu iubire sinceră și pură

- evită să te obosești peste măsură. Dă mai multă atenție unui orar precis pentru somn. Dacă ai posibilitatea, relaxează-te 30 minute după masa de prânz și culcă-te între orele 22:00 – 23:00.

- învață cum să îndepărtezi fricile

- elimină gelozia, îndoiala, neîncrederea, suspiciunile

 

 

Tehnică de lucru cu afirmații: timp de 29 de zile, în fiecare zi, repetă fiecare idee de mai jos de câte 21 de ori fiecare.

1.    Am puterea să-mi asimilez emoţiile. Trăiesc viața cu bucurie.

2.    Mă simt în siguranță și sunt în pace cu persoanele din jur, pe care le apreciez și le iubesc.

3.    Sunt în siguranță cu lucrurile pe care le dețin.

4.    Relațiile mele sunt sigure. Emoțiile mele sunt clare.

5.    Mă manifest liber. Îmi exteriorizez cu ușurință talentele. Observ și simt când cei din jur mă apreciază.

Puncte tari

determinare, focalizare pe scopul propus, bun lider, motivație, generozitate, independență, atitudine protectoare, gândire rapidă, simț practic, putere, loialitate, bunătate.

Puncte slabe

egoism, mândrie, superficialitate, de modă veche, rigiditate, încăpățânare, pălăvrăgeală, inflexibilitate, lipsă de tact, lipsa sentimentalismului, conservatorism, împotriva schimbării, agresivitate, răutate, criticism.

Oportunități

Mereu apreciezi pe cei care își fac treaba, oferind cu generozitate salarii mari și lași să se înțeleagă că oricând poți avansa pe cineva. Profesionalismul tău este cel ce te recomandă. Șefii mereu apelează la tine pentru a le rezolva repede problema, întrucât îți place să fii cel mai bun în domeniul tău. Dacă este cineva mai bun ca tine, cauți alt domeniu în care să excelezi.

Amenințări

Poți să pierzi din cauza egoismului și a competitivității exagerate în unele cazuri. Până la urmă totul se plătește, iar la tine un gram de neatenție se va plăti scump, dar știi să te ridici și să îți înveți lecția. Nu știi să dăruiești necondiționat: timp, bani, muncă, emoții pozitive, așa că învață să te manifești în prezența celor care te iubesc. Recomandat ar fi să faci declarații de dragoste, partenerul are nevoie de afecțiunea ta; viața mai înseamnă și altceva, nu este o cursă sau o competiție. Aroganța ta îți face mulți dușmani, tânjești după admirație și, de aceea, ai face orice pentru a atrage atenția asupra ta (scandaluri media).

COMPATIBILITATE

Compatibilitate Lemnul Yang:

Negociere, noi oportunități: Foc Yang, Foc Yin, Metal Yang.
Creștere economică: Apă Yin, Foc Yin, Metal Yang.
Investiții în dezvoltare: Apă Yang, Metal Yang, Foc Yin.

Relații, prietenii: Metal Yang, Foc Yang, Foc Yin.

Pe termen lung, persoana cu elementul Lemnul Yang este ajutată să se organizeze pe toate planurile de personalitate de tip: Foc Yin, Metal Yang.

Calculează gratuit stâlpii destinului.

URMARITI-NE
© Copyright 2016 - 2023 Zodiacool SRL • Autorizatie metale si pietre pretioase nr. 11837 • Termene si conditii
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficului. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.