Lemn yang, Stăpânul zilei

Ca și în cazul zodiilor, când mai multe persoane aparțin unei zodii (e.g. Berbec), la fel și la stăpânul zilei, mai multe persoane pot avea același stăpân al zilei (e.g. Lemn (yang)). Elementul din tulpina cerească aflat în coloana ZI este cel care definește stăpânul zilei și care determină personalitatea și tendințele fiecăruia dintre noi.

PERSONALITATE LEMN (YANG)

STĂPÂNUL ZILEI

Lemnul Yang este asemenea unui stejar puternic și care mereu crește.

Tip de personalitate: Perseverent

Devotament, dezvoltare continuă

Altruismul tău este contagios și apreciat, iar datorită lui ți-ai câștigat un renume în societate. Îți dorești să nu înșeli așteptările celorlalți, căutând pe cât posibil anonimatul. Te menții pe o linie de plutire pentru ca, uneori, să acționezi din umbră. De multe ori perfecțiunea o duci la cote maxime și te documentezi despre tot ce este nou în domeniul în care activezi. Sfaturile tale înțelepte sunt aspre, dar profunzimea lor cuprinde adevărata ta filosofie. De aceea, îți este greu să comunici cu ceilalți, ai tendința să îi critici, însă cine te apreciază așa cum ești reușește să dobândească succesul în viață. Curiozitatea te îndrumă să înveți lucruri noi, care se dovedesc mai târziu de ajutor în tot ceea ce întreprinzi.

Sentimentalism, fidelitate, focalizare

Stabilitatea financiară și relaționarea sunt punctele tale sensibile în viață. De regulă, nu îți schimbi domiciliul sau sfera în care activezi profesional prea departe de locul de naștere. Cauți mereu să ai aproape vechii prieteni, parteneri, să te ajuți cu frații și cu părinții. Pentru tine, siguranța familiei este foarte importantă. Îți place să trăiești în armonie cu cei din jur și îți clădești viața pe principii riguroase, bazate pe dreptate, adevăr și loialitate. Pierzi timp pentru a te adapta la schimbări de mediu, de profesie sau sentimentale, însă odată obișnuit cu noile modificări vei reuși destul de repede să te dezvolți. De obicei, alegi să mergi înainte și ești ferm convins de importanța acelor decizii: profesionale, sentimentale, de sănătate. Prin urmare, ceea ce îți propui este greu de schimbat. Caută să fii mai maleabil în timp, măcar de dragul copiilor. Rigiditatea ta îi va face să se îndepărteze de tine. Îți place să-ți îndeplinești rolul, misiunea, fără ca cineva să-ți distragă atenția, iar atunci când te concentrezi asupra unui lucru reușești să-ți atingi scopul propus. Partenerul tău va întâmpina la început o rezistență din partea ta. Îți este greu să ai încredere în cineva. Mai bine trăiești în singurătate decât să profite cineva de bunătatea ta.

Evoluție, activitate neobosită

Evoluția ta ca persoană din toate punctele de vedere (relațional, spiritual, psihic, profesional etc.) se aseamănă cu un film de acțiune. Misterul de la final nimeni nu îl poate elucida. Îți place să simți cum viața îți curge prin vene. Pui suflet și pasiune în tot ceea ce faci. De multe ori, îți vin multe idei și încerci să le valorifici pe toate. Uneori te poți sabota singur, întrucât îți propui să realizezi sau să descoperi prea multe. Vrei să descoperi, să aprofundezi și să verifici toate etapele unui proces, mai ales atunci când lucrezi într-o echipă . Învață să ai mai multă încredere în ceilalți și oferă și altora din înțelepciunea ta. Ai tendința să sari de la o idee la alta, evident, nefinalizând nimic. Îți vine greu să alegi, dar acest lucru poate fi la un moment dat folositor atunci când ai nevoie de un plan B.
Ești o persoană plină de viață, activă și îți place să fii misterios/oasă. Oboseala nu este trecută în agenda ta, inclusiv la bătrânețe îți vei găsi ceva de făcut. Cu toate acestea, ai o viață lină, chibzuită și retrasă de ochii curioșilor, întrucât știi cum să alegi în viață. Personalitatea ta multiplă te ajută să te adaptezi la orice situație și în orice mediu în care ești nevoit să faci performanță. Mergi pe premiza unei evoluții îndelungate, dar de succes.

Caritate, generozitate

Din copilărie ai fost înconjurat de persoane generoase, care și-au manifestat simpatia față de tine, prin mici gesturi, cadouri, sfaturi etc. Odată cu trecerea timpului, această încredere, pe care ai primit-o de la cei care te-au remarcat, ți-a dat lumina înțelepcinii și dorința de a face ceva cu viața ta. Îți rezervi timp să stai în liniște, să îți analizezi gândurile și să te bucuri de ceea ce ți-a dat universul. Mereu ai mers pe principiul ”graba strică treaba”, iar asta s-a observat și în acțiunile tale. Atitudinea ta la provocări de orice natură este demnă de apreciat, tu știi să faci ordine în dezordine. Îți place să îți asumi responsabilitatea pentru cei din jurul tău, iar pentru persoana dragă mereu cauți cadouri originale, ai cuvinte de laudă și de admirație. Ai observat că atunci când ești în echilibru, primești deseori ceea ce oferi. Poate și de aceea, tu nu îți faci griji pentru ziua de mâine. Imaginea ta în societate este de neclintit și toți se pot baza pe tine, pentru că niciodata nu îți încalci principiile de loialitate. Din cauza stresului, poți să-ți pierzi verticalitatea și încrederea în tine, dar partenerul îți va da energia pentru a merge mai departe.

Destinul tău în general

Încerci să descoperi care este menirea ta pe pământ, deși tu intuiești că o vei descoperi odată cu trecerea anilor. Simți că ai nevoie să crești, să te dezvolți, să evoluezi. Te preocupă binele comun, de aceea te implici în voluntariat, chiar încerci să pui pe picioare un program de ajutorare a persoanelor care se află în situații dificile. De regulă, ai un stil de a comunicare clar și concis, uneori această manieră poate fi interpretată drept agresivă și sarcastică. Renunți cu greu la ego, dar o faci pentru un bine comun, pentru societate. Ești un idealist, o persoană sensibilă, emotivă, uneori chiar extremistă în acțiunile tale, în sensul că poți trece de la disperare la un optimism contagios. De regulă, lași impresia unei persoane care știe ce vrea de la viața ei, care nu face compromisuri și nu se lasă șantajată. Există șansa să pierzi unele persoane din anturajul tău, dar altele noi își vor face simțită prezența. Vor fi persoane de valoare, care se vor dovedi a fi de încredere și de omenie.

Recomandări pentru dezvoltare personală:

1. Nu te strădui să ieși prea mult in evidență, pentru a nu atrage invidia altor persoane. Te orientezi spre funcții secundare de conducere pentru a te proteja.
2. Fii pe fază și nu mai crede tot ce spun cei din jur pentru a te feri de manipulările lor.
3. Ai tendința de a spune prea multe din casă, să te lauzi etc. Nimeni nu dorește însă să te audă.

Dragoste și Relații

Consideri că o relație se bazează pe respect și iubire, de aceea pui mare preț pe sinceritate și pe adevăr. Gelozia pentru tine nu este o problemă, ai încredere deplină în partener, inclusiv tu îi sugerezi să iasă să se distreze. Te bucuri de o înțelepciune aparte, cauți să îl susții mereu pe partener. Modalitatea în care te exprimi nu se poate rezuma doar la partener, ci îi vizează și pe cei din jur.

Simpatie, încredere

Consideri că o relație se bazează pe respect și iubire, de aceea pui mare preț pe sinceritate și pe adevăr. Gelozia pentru tine nu este o problemă, ai încredere deplină în partener, inclusiv tu îi sugerezi să iasă să se distreze. Te bucuri de o înțelepciune aparte, cauți să îl susții mereu pe partener. Modalitatea în care te exprimi nu se poate rezuma doar la partener, ci îi vizează și pe cei din jur. De aceea, poți fi bănuit de infidelitate, cu toate că tu doar oferi sfaturi.

Loialitate, romantism

Mulți își doresc o persoană așa de loială și de încredere cum ești tu. Mereu știi cum să faci pe cineva să își deschidă sufletul către tine. Consideri persoana iubită un camarad, un amic și abia apoi partenerul tău de suflet. Dedici mult timp celorlalți, ascultându-i și analizându-i. Deseori te abții să le spui ceea ce crezi despre ei sau despre problemele lor, dar îți dai silința să găsești cele mai bune și la îndemână soluții pentru a-i ajuta. Te atașezi greu de o persoană, întrucât îți este frică să nu suferi, sau să nu faci pe celălalt să își piardă încrederea în tine. Divergențele între voi pot să apară de la atașamentul de familia ta. Ești de părere că totul se rezolvă în familie și cu ajutorul ei. Din această cauză nu legi relații stabile cu cineva care vrea să te scoată din această zonă de confort. Te manifești în dragoste cu multă creativitate. Iubirea trezește la viață sufletul tău romantic, generând dorința de nou. Rare sunt momentele în care îți dorești să faci schimbări, dar dacă te îndrăgostești ești dispus pentru o perioadă scurtă de timp să accepți și alte stiluri de viață. Știi cum să-ți crești relația, în special cea cu copiii, îi îndrumi să practice un sport, îi susții din toate punctele de vedere. Recunoștința lor îți va fi garantată la bătrânețe. Nu ești o persoană plictisitoare, întrucât simți atunci când cineva nu este interesat și de obicei iei decizia să te retragi din conversație. Găsești noi provocări și aduci dinamism în cuplu, poate de aceea sunteți un cuplu de indiviat și greu de separat. Libertatea pe care o oferi partenerulu este interpretată ca un gest de încredere, de devotament. Acesta te respectă pentru ceea ce faci pentru el. Îți place să faci cadouri scumpe, care să-l surprindă plăcut pe cel drag.

Sarcasm, lipsă de răbdare

Din păcate, te exprimi prea direct atunci când ești nervos și stresat. Indicat ar fi să te controlezi, să te gândești că prin simplele tale vorbe poți răni persoana iubită. După aceste episoade de furie îți pare rău de ceea ce ai spus și ți-ai dori să repari greșeala. Îți place să dezvolți relații atât cu persoanele care au bani, putere sau un statut social privilegiat, cât și cu persoane cu care intenționezi să te asociezi pentru a crește din punct de vedere profesional. Ai nevoie de multă atenție din partea persoanei iubite și, din când în când, manifești sentimente de gelozie. Știi cum să îți ceri scuze, iar acestea nu pot fi refuzate. Șarmul și puterea ta de convingere pot topi și cea mai puternică inimă. Dacă îți dorești ceva cu adevărat și știi că te face fericit dobândirea acelei situații, ipostaze, presoane etc. știi să cultivi răbdarea și, până nu ai parte de reușită, nu îți găsești liniștea sufletească.

Recomandări pentru relații fericite:

1. Controlează-ți limbajul și încearcă să comunici cu mai multă blândețe.
2. Apreciază cu mai multă atenție eforturile persoanei iubite și te vei bucura de recunoștința sa. Ascultă-ți intuiția și nu pleca urechea la bârfe.
3. Ai tendința să mai calci strâmb, întreabă-te dacă se merită.
4. Partea finaciară a unui partener este destul de importantă pentru tine într-o relație, caută să nu alegi pe cineva doar pentru bani.

Bani și Carieră

Din copilărie ți-a plăcut munca și ți-ai dorit să fii responsabil de viața ta. Ai experiență în mai multe domenii de activitate, iar datorită faptului că ești o persoană harnică și responsabilă și-ți faci treaba întodeauna, ai avut parte de aprecieri din partea șefilor. Lucrezi pentru a evolua și pentru a dobândi un statut social privilegiat.

Perseverență, optimism

Îți place să te implici în proiecte serioase, viabile și pe durată nedeterminată. De aceea, munca ta este atât de prețioasă. Sinceritatea și devotamentul în muncă te propulsează de multe ori în funcții de conducere. Cel mai bine lucrezi după planuri întocmite de alții, iar tu le aduci modificări pe parcurs. Jocurile de culise îți ies de fiecare dată, întrucât știi cum să folosești tonalitatea pentru a-i face pe ceilalți să negocieze cu tine. Te descurci bine pe cont propriu, pentru că îți faci un program strict și ești corect cu tine, nici nu te epuizezi, dar nici nu te sabotezi. Caută să îți faci o reclamă mai bună, nimeni nu știe cât de bun este ceea ce produci, dacă nu faci niciun efort pentru a te evidenția.

Carieră: statornicie, seriozitate, progres

Din copilărie ți-a plăcut munca și ți-ai dorit să fii responsabil de viața ta. Ai experiență în mai multe domenii de activitate, iar datorită faptului că ești o persoană harnică și responsabilă și-ți faci treaba întodeauna, ai avut parte de aprecieri din partea șefilor. Lucrezi pentru a evolua și pentru a dobândi un statut social privilegiat. Dacă locul de muncă îți aduce stagnare, nu vei ezita și îl vei schimba cu un altul mai potrivit pentru a te dezvolta din punct de vedere profesional și spiritual. Ești tipul de angajat care nu trebuie supravegheat, pentru că depui eforturi și fără să te forțeze șeful, poate chiar stârnești invidia celorlalți. Ai nevoie de ajutorul celor din jur pentru a-ți realiza planurile, de aceea caută să nu îți faci dușmani la locul de muncă. Nu îți place să manipulezi și să-i șantajezi pe ceilalți, mai degrabă alegi să te exprimi direct, fără ocolișuri, spunând adevărul. Te preocupă progresul la locul de muncă și, de aceea, feedback-ul superiorilor îți dă încredere în tine ți te ajută să te concentrezi cu ușurință. Nu prea ai vreme să te bucuri de succesul dobândit cu multă trudă, mereu se va găsi câte ceva nou de făcut. De regula, după o victorie pe plan professional, intri iar in competiție si te lupti până reușești. Esti o persoană pragmatică, ambițioasă și corectă, care nu ia decizii pripite, întrucât responsabilitatea financiară cade mereu pe umerii tăi. De regulă, pierzi din cauza încăpățânării, dar revii asupra procesului și câștigi înaintea celorlați. Soluțiile tale sunt la vedere, dar numai imaginația ta le poate valorifica și implementa. Ai nevoie de un întreg staff pentru a reuși, dar rezultatul merită.

Carieră: calități de bun lider, adaptabilitate, mândrie

Timpul pentru tine este cel mai prețios, poate de aceea îți calculezi cu grijă efortul, banii, riscurile la care ești expus înainte de a demara o investiție. Mereu ai câte un plan de rezervă care te salvează atunci când fie acorzi prea multă încredere celorlalți, fie te asociezi cu persoane care nu se țin de cuvânt. Alteori te inspiri din acel plan de rezervă și faci o sinteză pentru a reuși să supraviețuiești în lumea afacerilor. Ai o dorință nepotolită de a face ceva în binele comunității, poate chiar al omenirii, iar aceast vis al tău, mai devreme sau mai târziu, va fi îndeplinit. Capacitatea ta de a fi lider ai învățat-o pe parcurs de la acei mentori care te-au susținut în copilărie. Acum, de tine depinde cum vei reuși să unești toată echipa pentru a reuși să dați randament. Ai o fire mai impulsivă, iar atunci când îți vine o idee nouă, nu te poți abține să nu o pui în practică. De multe ori constați că a fost o pierdere de timp. Nu te deranjează să ai tot felul de experiențe pe piața financiară, dimpotrivă, un eșec te motivează să încerci din nou. În schimb, dacă îți dorești să cheltui o sumă mare de bani pentru scopul personal, o vei face. Știi că atunci când nevoia ta este satisfăcută și te simți răsfățat/ă, reușești să ai randament. Felicitări!

Curaj în afaceri, impulsivitate

Oportimismul tău este contagios, mulți nu vor înțelege cum poți să îți revii atât de repede după un eșec financiar și, mai mult de atât, să ieși și învingător la sfârșitul anului. Mereu ești gata să investești în ceva care să-ți aducă câștiguri rapide. Ții cont de sfaturile experților, iar dacă tu ești unul dintre aceștia, succesul este garantat . Îți plac banii și luxul, dar toată această agitație pentru tine este egală cu 0. Totul se rezumă la acea condiție socială, la reputație, la a fi admirat/ă de cei din societate. Ai răbdare să investești în afaceri care au rezultate lente, dar delegi pe cineva să se ocupe de ele, întrucât timpul tău este prea prețios. Cheltuiești, atunci când îți dorești, sume considerabile, care se întorc la scurt timp înapoi, asta pentru că nu-ți faci griji că vei rămâne fără bani, dar și prentru că ai încredere în capacitatea ta de a te redresa. Nu-ți poți controla spiritul înflăcărat și destul de impulsiv atunci când vine vorba de cheltuieli, nu asculți sfaturile altora, nici măcar de partener. Undeva în trecut, în viețile anterioare, ai gestionat resurse mari de bani, de aceea nu te mulțumești cu puțin, știi că, odată cu trecerea timpului, vei face din ce în ce mai mult, de aceea îți permiți să cheltui.

Recomandări pentru venituri sporite:

1. Înainte de a lua o decizie, cere și sfatul celor din jur, pentru că s-ar putea să-ți ofere idei bune. Nu te grăbi.
2. Apreciază mai mult munca celor din echipa ta sau a colegilor de la muncă.
3. Mereu ai noroc, ceea ce stârnește invidia multor persoane. Nu te mai lăuda
4. Nu mai face publice acele capricii ale tale, pentru că nu te vei mai bucura de ele în liniște.

Sănătate

Te consumi prea mult pentru a găsi rezolvare la problemele altora, caută să te concentrezi pe viața ta și a familiei tale. Reții toată energia lor negativă, care în timp se acumulează și se va răsfrânge asupra neamului tău.

Te consumi prea mult pentru a găsi rezolvare la problemele altora, caută să te concentrezi pe viața ta și a familiei tale. Reții toată energia lor negativă, care în timp se acumulează și se va răsfrânge asupra neamului tău.
Bolile cele mai frecvente sunt la nivel fizic: gust amar, dureri intercostale pe partea dreaptă, ten uscat şi palid, transpiraţie în exces, ganglioni umflaţi, dureri de articulaţii. La nivel psihic, pot apărea stări de indecizie, lipsă de idei, zgârcenie, nemulţumire, lipsă de răbdare, irascibilitate.

Recomandări pentru o viață sănătoasă:

1. Nu te obosi peste măsură. Fă-ți un orar precis pentru orele de somn. Dacă ai posibilitatea, relaxează-te 30 de minute după masa de prânz și culcă-te între orele 22-23.
2. Învață să-ți controlezi fricile.
3. Mai bine îți exprimi deschis gelozia, decât să te prefaci că ești o persoană drăguță.
4. Nu te mai exprima fără tact, ci cu mai multă delicatețe.
5. Renunță la agresivitatea reprimată și la insensibilitate.
6. Iubește-i mai mult pe cei din jur.

Tehnica de lucru cu afirmații: timp de 29 de zile, în fiecare zi, repetă fiecare idee de mai jos de 21 de ori.

1. Am puterea să-mi asimilez emoţiile. Trăiesc viața cu bucurie.
2. Mă simt în siguranță și sunt în pace cu persoanele din jur, pe care le apreciez și le iubesc.
3. Sunt în siguranță cu lucrurile pe care le dețin.
4. Relațiile mele sunt sigure. Emoțiile mele sunt clare.
5. Mă manifest liber. Îmi exteriorizez cu ușurință talentele. Cei din jur mă apreciază.

Puncte tari
determinare, focalizare pe scopul propus, bun lider, motivație, generozitate, independență, atitudine protectoare, gândire rapidă, simț practic, putere, loialitate, bunătate.
Puncte slabe
egoism, mândrie, superficialitate, de modă veche, rigiditate, încăpățânare, pălăvrăgeală, inflexibilitate, lipsă de tact, lipsa sentimentalismului, conservatorism, împotriva schimbării, agresivitate, răutate, criticism.
Oportunități
Mereu apreciezi pe cei care își fac treaba, oferind cu generozitate salarii mari și lași să se înțeleagă că oricând poți avansa pe cineva. Profesionalismul tău este cel ce te recomandă. Șefii mereu apelează la tine pentru a le rezolva repede problema, întrucât îți place să fii cel mai bun în domeniul tău. Dacă este cineva mai bun ca tine, cauți alt domeniu în care să excelezi.
Amenințări
Poți să pierzi din cauza egoismului și a competitivității exagerate în unele cazuri. Până la urmă totul se plătește, iar la tine un gram de neatenție se va plăti scump, dar știi să te ridici și să îți înveți lecția. Nu știi să dăruiești necondiționat: timp, bani, muncă, emoții pozitive, așa că învață să te manifești în prezența celor care te iubesc. Recomandat ar fi să faci declarații de dragoste, partenerul are nevoie de afecțiunea ta; viața mai înseamnă și altceva, nu este o cursă sau o competiție. Aroganța ta îți face mulți dușmani, tânjești după admirație și, de aceea, ai face orice pentru a atrage atenția asupra ta (scandaluri media).

COMPATIBILITATE

Persoana cu elementul Lemnul Yang este susținută pe domeniile:
Negociere, noi oportunități: de personalitate de tip Foc Yang, Foc Yin, Metal Yang.
Creștere economică: de personalitate de tip Apă Yin, Foc Yin, Metal Yang.
Investiții în dezvoltare: de personalitate de tip Apă Yang, Metal Yang, Foc Yin.
Relații, prietenii: de personalitate de tip Metal Yang, Foc Yang, Foc Yin.
Pe termen lung, persoana cu elementul Lemnul Yang este ajutată să se organizeze pe toate planurile de personalitate de tip: Foc Yin, Metal Yang.

Calculează gratuit stâlpii destinului.

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.