Transport gratuit peste 140 lei

Foc yin, Stăpânul zilei

Ca și în cazul zodiilor, când mai multe persoane aparțin unei zodii (e.g. Berbec), la fel și la stăpânul zilei, mai multe persoane pot avea același stăpân al zilei (e.g. Foc (yin)). Elementul din tulpina cerească aflat în coloana ZI este cel care definește stăpânul zilei și care determină personalitatea și tendințele fiecăruia dintre noi.

PERSONALITATE FOC (YIN)

STĂPÂNUL ZILEI

Focul Yin este ca o lanternă care te ajută să vezi în întuneric.

Tip de personalitate: Motivator

Extravaganță, frumusețe, ajutor

Ai un ochi bine format pentru a depista lucrurile elegante, de bun gust. Îți exprimi cu ușurință sentimentele, fiind o persoană romantică, care iubește armonia și pacea. Poate de aceea îți place să lucrezi cu o meticulozitate desăvârsită. Găsești metode armonioase de a-i motiva pe cei din jur, dar ai tendința să uiți de aspirațiile tale. Îți pasă foarte mult de cei din jur și, de aceea, le sari în ajutor chiar și atunci când ei nu au curajul să apeleze la tine. Însă uneori ai tendința de a fi obositor. Dacă oferi un ajutor, consideri că trebuie să ți se înapoieze ceva într-o anumită perioadă. Cauți să obții un câștig cu orice mijloc. Frumusețea ta poate face pe oricine să se îndrăgostească de tine la prima vedere. Caută să nu profiți de aceste daruri.

Discreție, bunătate, rafinament

Acționezi cu multă discreție și ai un suflet plin de bunătate, datorită căruia obișnuiești să faci gesturi caritabile. Nu prea știi cum să refuzi pe cineva, cu toate că ai și tu momentele tale în care dorești să fii singur și să te bucuri de câteva clipe de relaxare. Ai un comportament blajin și nu ridici tonul când vorbești, chiar și atunci când ar fi necesar să o faci. În special la locul de muncă, asta te-ar ajuta să îți consolidezi poziția de lider. Ai o atitudine manierată și rafinată, care nu se poate înjosi. Chiar dacă ai parte de provocare din rândul celorlalți, tu vei decide când este momentul să te retragi. Ești o persoană nobilă și gentilă, consideri că un bine făcut se va întoarce la rându-i înapoi, poate de aceea trăiești momentul și te bucuri de viață. Te preocupă viitorul și îmbunătățirea vieții în general, dar acționezi numai când simți că faci ceva bun pentru tine și pentru familia ta. Eviți să faci speculații de orice fel. Șii să treci neobservat/ă atunci când îți dorești acest fapt, ai înrădăcitate abilitățile ce țin de camuflaj, totodată poți foarte ușor să faci o diversiune pentru a scăpa de o situație încurcată. Dacă ți se cere părerea într-un domeniu și tu nu îl stăpânești, vei găsi imediat posibilitatea de a schimba subiectul și de a evita acea situație jenantă.

Spontaneitate, curiozitate

Ești o persoană cu adevărat imprevizibilă, care dă dovadă de bunătate și sinceritate. Te ții cu greu de un plan inițial și ai tendința să te lași manipulat de ceilalți. Ești foarte ușor de distras de la un plan și pleci urechea la sfaturile și părerile celor din jur, care de multe ori se dovedesc a fi din interes. Poți trece cu repeziciune de la o stare la alta, cum ar fi de la bucurie la tristețe. Îți sunt necesare doar câteva secunde de supărare sau să fii în preajma unei persoane cu probleme, atfel încât să iei starea. Acest aspect te poate face o persoană mai greu de înțeles. Ai o fire curioasă, dar și plină de înțelepciune, datorită căreia oferi colegilor cele mai bune sfaturi. Îți place mult să înveți lucruri noi și să analizezi cu înțelepciune atât utilitatea lor, cât și rolul pe care îl au pentru viață. Înveți din tot ce prinzi, fie din experiența ta de viață, fie din cărți, fie de la alte persoane mai înțelepte decât tine. Focusează-te pe un scop anume pentru a nu-ți irosi energia încercând să salvezi omenirea. Caută să te rezumi mai mult la tine și familia ta, altfel vei fi și epuizat și nici acasă nu vei putea să te simți relaxat.

Destinul tău în general

Ai venit pe lume cu darul de a-i impulsiona pe cei din jur prin carisma ta, felul de a-i binedispune și de a le oferi sfaturi înțelepte. Ai un suflet nobil și curat, motiv pentru care poți ajuta lumea să devină mai bună și mai frumoasă, dar și oamenii să evolueze. Caută să nu te mâhnești, deoarece poți prelua stările celor din jurul tău. Ești un deschizător de drumuri, ceea ce tu generezi te propulsează în fruntea ierarhiei sociale. Caută să nu te mai lauzi. Ai tendința să faci prea multe dezvăluiri, nu prea poți ține un secret.

Recomandări pentru dezvoltare personală:

1. Gândește-te și la evoluția ta proprie, nu numai la cea a oamenilor din jur.
2. Lucrează cu mai multă perseverentă și termină ce începi.
3. Încearcă să pui mai rapid în practică ceea ce gândești.
4. Nu ai rǎbdare sǎ asculți și, astfel, poți pierde din vedere detaliile importante ale unei situații sau probleme, așa că încearcă să fii mai chibzuit.

Dragoste și Relații

Învață să cultivi încrederea în relația ta de cuplu și să îți exprimi emoțiile și prin cuvinte. Ai nevoie de aprecierea persoanei iubite, dar îți este frică să oferi dragoste. Te lași influențat și nu știi să spui nu, de aceea afișezi o imagine de om dur. Latura erotică este foarte importantă, mereu dorești să obții noi recorduri, să descoperi ce poți. Tot acest ritual al împerecherii devine o artă pentru tine.

Frustrare, agresivitate

Ai mare nevoie de iubire, dar nu ai curajul să-ți deschizi complet inima, deoarece ți-e teamă să nu suferi. Experiențele anterioare s-au dovedit traumatizante și ai suferit mult timp după despărțire, de aceea eviți acum să spui ceea ce simți și cauți să impresionezi doar prin gesturi persoana iubită. Te îngrijești de fericirea și de binele cuplului, asumându-ți responsabilitatea pentru tot ceea ce înseamnă facturi și utilități. Pentru a avea randament în carieră ai mare nevoie de afectivitate din exterior, motiv pentru care ai momente în care te lași manipulat. Dacă te îndrăgostești și nu primești atenția dorită, devii o fire agresivă, care poate apela inclusiv la șantaj și la urmărire. Gelozia poate fi o problemă în cuplu, poți exagera, chiar și fără motive. Îți place ca cealaltă persoană să îți știe de frică. De obicei, te opui ca celălalt să își găsească un loc de muncă. Mereu îți dorești să fie numai în prezența ta. Oferă-i libertate, dragoste cu de-a sila nu se poate.

Neîncredere

Când ai o problemă și te confrunți cu neîncrederea, începi să îți plângi de milă și aștepți compătimire din partea persoanei iubite. Aceasta nu poate să îți rezolve problemele, caută să fii mai ordonat și lucrurile se vor schimba. Știi cum să ajungi la coarda sensibilă a fiecărei persoane, însă nu întrece măsura cu văicărelile tale pentru a nu o îndepărta de tine. Te simți în siguranță când ești împreună cu o persoană mai în vârstă decât tine, consideri că experiența dobândită de acesta te va ajuta să te descurci în viață. Vei căuta să o respecți și îi asculți sfaturile oferite. De regulă însă îți găsești greu echilibrul în relație și începi cu sentimente de neîncredere, chiar compari noua relație cu cele din trecut. Ai tendința de a căuta iubire și în altă parte, nu numai acasă, mereu vrei să ai un as în mânecă. Sufletul tău este cu greu îmblânzit, iar odată ce cunoști acea persoană începi să te plictisești, dorești ceva nou. De aceea, relația erotică este foarte importantă, cauți să fi surprins mereu.

Recomandări pentru relații fericite:

1. Nu mai opune rezistentă în fața iubirii. Lasă relația să decurgă de la sine, fără să o mai ții atât de mult sub control.
2. Evită să-ți faci așa de multe griji. Ieși din stările negative și apucă-te de un hobby.
3. Învață să ai încredere în persoana iubită.
4. Nu mai încerca să îl controlezi pe celălalt.

Bani și Carieră

Știi cum să lucrezi în echipă și ai puterea de a-i motiva pe cei din jur. Dacă la început această practică se dovedește utilă și poți motiva echipa, pe parcurs, când toți își vor da seama că tu profiți de pe munca lor și nu te străduiești alături de ei, vei avea de suferit, pentru că vor căuta să se îndepărteze de tine. Ai tendința uneori să ceri prea mult de la ceilalți, colegii pot face front comun împotriva ta, denigrându-te. Caută să nu amesteci munca cu dragostea, de multe ori totul se încheie prost. Fii natural atunci când lucrezi într-o echipă nu căuta să impresionezi cu orice preț, pentru că, mai târziu, te va costa scump. Ține minte, minciuna are picioare scurte.

Carieră: ești într-o continuă căutare de nou

Nu poți face activități repetitive, de rutină, pentru că te plictisești și îți ieși din fire. În consecință, vei renunța la acel loc de muncă, căutând un altul unde speri să găsești mai multă motivație și stimul, dar ceea ce îți lipsește ție sufletește la acest capitol este încrederea în tine, în forțele proprii. Ai un deficit din copilărie, care a fost alimentat de părinți. Ești o persoană foarte exigentă și foarte capabilă, dar nu vei avea rezultate excepționale dacă nu înveți să nu te mai suprasoliciți, ci să te relaxezi atunci când este necesar. Ai foarte multe abilități și idei, știi exact când să le pui în practică. La început, poți să dai impresia că nu e mare lucru de capul tău, pentru ca mai târziu să-i surprinzi pe toți prin inteligența ta sclipitoare. Pe parcursul anilor sunt șanse să schimbi domeniile de activitate. Te adaptezi mereu la ceva nou, de aceea nu îți va fi greu să îți schimbi un obicei din temelie.

Respectarea planului, popularitate

Știi cum să faci oamenii să te asculte și să lucreze pentru tine, în timp ce tu te focusezi pe noi provocări la locul de muncă. În plus, ții la cei din echipa ta și îi motivezi să progreseze, iar problemele lor personale devin problemele tale. Cauți alături de ei să soluționezi acele obstacole, dar uiți de propria viață. Te impui în fața echipei, te bucuri de popularitate și îți sunt recunoscute meritele. Cel mai bine ar fi să te orientezi spre funcții secundare de conducere, deoarece ai nevoie, la rândul tău, de impulsionare din partea unui șef. Lucrezi mai eficient dacă ai un anumit plan și respecți pașii de lucru. Totuși, când vezi că planul nu funcționează, în loc să îl continui fără rost, optezi pentru altul nou și mult mai eficient. Te-ar ajuta și să adopți un stil mai sever în relația cu angajații tăi, deoarece, astfel, vei fi la timp cu munca. Îi respecți pe șefii mai în vârstă ca tine și accepți să înveți de la ei.

Bani și afaceri: analiză, consultanță

Deciziile importante în afaceri sunt luate în urma unor consultări cu un specialist în domeniul financiar. Deoarece nu-ți place să-ți asumi responsabilități mari, preferi să mergi pe mâna altora, care știu cel mai bine ceea ce au de făcut. Poate de aceea multe activități le delegi celorlalți, iar ție îți revine să te ocupi doar de deciziile cele mai importante sau de căutarea unor noi oportunități de extindere. Nu ai o pasiune specifică pentru a face bani și chiar poți să-i pierzi, deoarece nu te preocupă modul în care pot fi gestionați. Este indicat să-i lași pe speciliști să se ocupe de finanțele tale. Mare atenție însă pe cine angajezi, aceștia pot profita de încrederea ta. Totuși, dacă tot ai intrat în afaceri, nu trata subiectul cu superficialitate pentru a nu regreta ulterior. Când ai bani, nu stai mult pe gânduri și... îi cheltui. Ești tentat/ă să participi la jocuri de noroc, unde riști să-ți pierzi toate economiile. Te bazezi pe sprijinul financiar al familiei, al partenerului atunci când faci speculații, de multe ori pierzi, având în vedere că nu sunt banii tăi.

Recomandări pentru venituri sporite:

1. Desigur, regulile sunt importante, dar uneori o schimbare de strategie te poate conduce spre un succes mai sigur.
2. Obișnuiește-te să iei în considerare și caracterul persoanei pe care o desemnezi să aibă grijă de finanțele tale, pentru a te feri de pierderi materiale ulterioare.
3. Când lucrezi cu banii, adoptă o atitudine mai fermă și mai multă vigilență.
4. Deoarece încerci să-ți controlezi angajații și colaboratorii, riști să te trezești cu datorii.
5. Nu munci în același mediu cu partenerul tău, aveți viziuni diferite.

Sănătate

Cheia sănătății tale: menținerea unei funcționări optime a inimii și a vaselor de sânge. Atunci când îți controlezi mintea, inima este sănatoasă. Te implici în situații ce nu te vizează, îți asumi responsabiliatea altora, ceea ce te poate împinge spre anumite dependențe. Evită să îți complici viața, sănătatea ta va avea de suferit mai devreme sau mai târziu.

Activitatea vaselor de sânge și a inimii este direct influențată de gândurile pe care le emiți. Orice gând negativ emis înseamnă o scădere a funcției inimii. De aceea, urmărește să ai cât mai des stări de pace, răbdare și calm.
Bolile cele mai frecvente se pot manifesta la nivelul feței, unde apare fie culoarea roșu excesiv, fie o culoare palidă sau un alb strălucitor, în funcție de cantitatea de sânge pe care inima și vasele tale de sânge o vehiculează. Altfel spus, dacă inima ta nu este în echilibru, ea îți va transmite un mesaj care ți se va citi pe față.

De asemenea, dacă ea nu funcționează perfect, poate induce stări de insomnie, somn agitat și vise ciudate, incapacitate de a te concentra, tendință de a ofta și de a suspina des, probleme de memorie și dificultate de a face planuri.
Pentru a-ți păstra inima sănătoasă este recomandat să lași lucrurile să se miște.

Cum poți face acest lucru?
- încearcă să te desprinzi de trecut.
- ține sub control emoțiile excesive, mai ales egoismul și încăpătânarea.
- nu face eforturi mai mari decât trebuie, nu forța.

Recomandări pentru o viață sănătoasă:

1. Învață câteva exerciții de respirație corecte și practică-le în fiecare zi.
2. Urmărește-ți gândurile și nu te lăsa sub influența ideilor negative.
3. Trăiește cu bucurie prezentul. Cu sigurantă poți găsi câte o mică bucurie în fiecare zi.
4. Fii alături de cei dragi.
5. Consumă-ți energia făcând sporturi violente, care te solicită.

Tehnica de lucru cu afirmații: timp de 29 de zile, în fiecare zi, repetă fiecare idee de mai jos de câte 21 de ori:

1. Mă iubesc și mă accept așa cum sunt. Primesc iubire și apreciere de la cei din jur.
2. Știu care este calea mea în viață. Îmi este ușor să fac alegeri.
3. Mă bucur de viața mea și mă simt în siguranță. Trăiesc în prezent și sunt în formă maximă.
4. Știu cum să lucrez cu mintea mea. Gândurile îmi sunt clare.
5. Îmi las emoțiile să curgă și le exprim liber.

Puncte tari

bunătate, inteligență, meticulozitate, gentilete, blândețe, iubire, sensibilitate, șarm, bun motivator, adaptabilitate.

Puncte slabe

spirit schimbător, dependență de alte persoane, lăcomie, instabilitate, insecuritate, plictiseală în acțiuni ce necesită rutina, competitivitate, criticism, credulitate.

Oportunități

Ai o inteligență peste medie și îți manifești cu calm abilitățile cu care ești înzestrat. Te bucuri de aprecierea oamenilor mai în vârstă și cauți să te înconjori de persoane înțelepte, care să aprecieze valoare ta. Oricând poți să-i surpinzi pe cei din jur cu ceva inedit, cu ceva despre care nu știau că poți face. Ești remarcat de persoane mai în vârstă, care te apreciază și investesc în tine.

Amenințări

Ai tendința să pui etichete și să judeci oamenii după aparențe. Te încrezi numai în persoane mai în vârstă și nu mai ții cont de ideile celor tinere, care uneori pot fi inovative. Nu te mai lăuda, alții îți fură ideile. Evită să atragi atenția cu orice ocazie, mulți vor dori să se împrumute de la tine. Nu asculta de sfaturile celorlalți, ei își urmăresc interesul personal.

COMPATIBILITATE

Persoana cu elementul Foc Yin este susținută în domeniile:
Negociere, prietenii: personalitate de tip Lemn Yang, Metal Yang
Creștere economică: de personalitate de tip Lemn Yang, Metal Yang.
Investiții în dezvoltare: persoane Lemn Yang, Metal Yang, Foc Yang, Pământ Yang.
Pe termen lung, persoana cu elementul Foc Yin este ajutată să se organizeze pe toate planurile de personalitate de tip: Lemn Yang, Metal Yang.

Calculează gratuit stâlpii destinului.

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati!
Abonare newsletter
© Copyright 2016 - 2023 Zodiacool SRL • Autorizatie metale si pietre pretioase nr. 11837 • Termene si conditii
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficului. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.