Transport gratuit peste 180 lei
 

Foc yang, Stăpânul zilei

Ca și în cazul zodiilor, când mai multe persoane aparțin unei zodii (e.g. Berbec), la fel și la stăpânul zilei, mai multe persoane pot avea același stăpân al zilei (e.g. Foc (yang)). Elementul din tulpina cerească aflat în coloana ZI este cel care definește stăpânul zilei și care determină personalitatea și tendințele fiecăruia dintre noi.

PERSONALITATE FOC (YANG)

STĂPÂNUL ZILEI

Focul Yang este ca un Soare de la amiază care întreține viața.

Tip de personalitate: Optimist

Caracter puternic, entuziasm

Te dedici luptei pentru cauze juste și nobile, iar adevărul pentru tine este cel care îți oferă încrederea că vei duce o viață liniștită și împăcată. Cauți un ideal în care să te încrezi și în scopul căruia să îți dedici munca. Mereu spui lucrurilor pe nume, nu îți place să pierzi vremea, timpul înseamnă bani. De aceea, știi mereu să ceri ceea ce este al tău, nimeni nu se supără pe această atitudine a ta de om vertical.

Curaj, onestitate

Ești precum un erou care nu se teme să înfrunte viața, puterea ta interioară te face de neînvins. Ești conștient că poți mai mult și îți dorești mai mult de la tine și de la ceilalți. O plafonare cu siguranță te-ar conduce spre depresie. Nu îți place să-ți arăți slăbiciunile. Acționezi cu onestitate și generozitate atunci când intuiești că este cel mai bine pentru tine. Mai mereu ai o dispoziție veselă și poți să atragi pe oricine de partea ta, carisma te face să cucerești publicul. Pentru că lucrurile îți merg bine, ascunzi și o anumită mândrie, uneori chiar egoism, dar nu recunoști aceste trăsături ale tale. Sunt momente în care aceste stări pot să preia controlul caracterului tău și să devii arogant. Ai o fire pasională și impredictibilă, nimeni nu îți poate ghici gândurile. Ai grijă să te ferești de ochii curioșilor, îți place ce este drept compania oamenilor, dar și a celor ce pot să te propulseze în societate. Știi cum să te descurci în viață, tocmai de aceea tu muncești de mic. Ți-a plăcut să fii pe cont propriu, să nu depinzi de nimeni. Te-ai făcut remarcat în orice situație, mulți angajatori încă doresc să te reîntorci să muncești pentru ei sau măcar să colaborezi. Detești prostia, nu poți să suporți astfel de persoane în jurul tău, preferi să te retragi.

Ajutor, caritate

Bunătatea se citește pe chipul tău, îți place să-i ajuți pe cei care îți cer ajutorul și ai răbdarea necesară de a-i veghea până își ating scopul. Uneori însă te enervezi pentru că pierzi timpul cu cei care nu merită și te gândești că ar fi mai bine să te retragi din acel anturaj. Aduci lumină în viața celor din jurul tău, care pot deveni chiar dependenți de tine. Ceea ce inițial te va face să te simți important, se va transforma ulterior într-o povară. Consideri că este indicat ca fiecare să fie responsabil de viața sa. Îți place să-ți îndeplinești până la capăt îndatoririle, nu te oprești la jumătatea drumului, iar dacă o faci este din orgoliu, când cineva încearcă să profite de munca ta. Te exprimi direct, fără să-ți ascunzi sentimentele de orice natură față de familie, colegi de muncă, șefi, prieteni etc. Te implici în acțiuni caritabile, dar pentru scopuri foarte dramatice, acolo unde chiar este nevoie de ajutor. Preferi să lucrezi după un plan, decât să acționezi spontan, fără ca ceilalți să intuiască ceea ce planifici. Ai o anumită reticență față de noile începuturi, dar odată făcut primul pas, totul va veni de la sine, te vei implica total.

Calități de bun lider

Știi să fii un bun lider, dar ai nevoie de o echipă solidă în spatele tău, care să simtă asemeni ție. Îți dorești să fii cel mai bun în domeniul tău. Întotdeauna știi că poți mai mult. Ai mult curaj și energie, de aceea practici un sport de performanță, cu scopul de a te disciplina.

Sensibilitate

Nu îți place să ai probleme, deși uneori generezi dureri de cap celorlalți. Cauți mereu explicații plauzibile și, de aceea, nu te mulțumești niciodată cu puțin. Te mobilizezi mai greu atunci când ai de-a face cu situații stresante, iar asta se datorează faptului că îți faci prea multe griji. Pur și simplu ți se citește pe față supărarea atunci când ceva nu merge cum ai programat. În acele momente, ar fi indicat ca nimeni să nu încerce să afle ce te frământă. Nu îți trebuie mult timp să-ți revii, o plimbare în aer liber va face minuni. Ai dese momente când te simți singur chiar dacă ești înconjurat de ceilalți. Conștientizezi că nu toți pot să fie pe aceeași frecvență cu tine și cauți să îți explici unele procese ale vieții din punct de vedere spiritual. Cauți mereu compania persoanelor care știu până unde le este limita, nu agreezi oamenii insistenți și băgăcioși, mai cu seamă cei care vor să te manipuleze. Ești de părere că fiecare trebue să se descurce pe cont propriu, de aceea nici nu te interesează problemele celorlalți. Dacă ei se pot inspira de la tine te bucură, iar dacă pierd timpul degeaba, tu nu stai după ei să îi împingi de la spate spunându-le ce să facă.

Destinul tău în general

Ai venit pe lume să aduci lumină în viața altora, intuiești ceea ce își dorește toată lumea, iar dacă încerci să rezolvi la nivel micro de individ vei observa că eforturile tale sunt zadarnice. De aceea, îți stabilești să urci pe culmile succesului pentru a da un exemplu celorlalți și, nu în ultimul rând, pentru a te evidenția și a vorbi lumii întregi despre misiunea ta. Suferi după atenția publică și cauți cu orice preț să fii în lumina reflectoarelor, uneori poți să îți înscenezi un scandal doar pentru a fi în centrul atenției. Ai nevoie de mici bucurii pentru a trece mai ușor de la o zi la alta. De multe ori faci eforturi pentru a nu cădea în solitudine și, de regulă, te refugiezi în diverse activități. Dispui de multă inteligență și intuiție, care este mereu în concordanță cu un remarcabil simț de anticipare a unor situații ori de elucidare a unor mistere, comploturi împotriva ta. Se întâmplă ca aceaste calități să atingă performanțe uimitoare. Pozezi într-o persoană stăpână pe sine, capabilă să conducă o discuție, o echipă, o armată.

Recomandări pentru dezvoltare personală:

1. Ți-ar fi mai ușor dacă ai lucra împreună cu alte persoane și nu ai mai crede că tu trebuie să le faci pe toate.
2. Pentru a nu mai suferi atunci când ai o problemă, încearcă să nu-ți mai plângi de milă, ci pune-te pe treabă și găsește soluțiile.
3. Fii mult mai înțelegător cu ceilalți, nu toți sunt capabili de performanță.
4. Descoperă care îți sunt limitele.
5. Fă-ți un plan și încearcă să te ții de el.

Dragoste și Relații

Ai o inimă iubitoare și deschisă. Intri în relație cu pasiune, fără să te gândești la capcanele ascunse ale dragostei. Ești dispus să oferi totul partenerului doar ca să ai pace și armonie în cuplu. Ai tendința de a controla persoana iubită, mai mult din umbră fără să își dea seama.

Sinceritate

Te îndrăgostești repede și te bucuri de toate darurile iubirii. Încă de la început, îți pui inima pe tavă, fără să te gândești dacă persoana iubită are cumva și interese ascunse. Ai mare nevoie să-ți găsești perechea potrivită, dar ascunzi o anumită teamă de a te căsători, pentru că îți place mult libertatea. De altfel, dacă o persoană vrea să te țină lângă ea și să aibă o relație de lungă durată cu tine, trebuie doar să te lase cât mai mult în pace, să nu-ți invadeze teritoriul și să-ți dea măcar impresia de libertate. Ești o persoană căreia îi place să ofere cadouri, să își răsfețe partenerul, iar tu la rândul tău îți dorești să îți fie respectată intimitatea, iar dacă stai mai mult la muncă, să nu fii întâmpinat cu crize de gelozie.

Fidelitate

Ai puterea de a te detașa de trecut. Dacă închei o relație, nu te mai gândești la ea, ci treci la următoarea. Nu reziști fără să fii lângă cineva, pentru că nu suporți să ai sentimente apăsătoare de singuratate. Când iubești și ai o relație, în mod miraculos ai mai multă putere și chef de viață. O susții pe persoana iubită în acțiunile sale și o tratezi cu fidelitate. Ești genul de persoană care ori iubește ori nu mai iubește și asta se observă în toate domeniile, în special în sfera relațională. Partenerul te aprecieză pentru sinceritatea ta. Chiar dacă calci strâmb ai tăria să recunoști acest fapt, consideri că greșeala recunoscută este pe jumătate iertată.

Recomandări pentru relații fericite:

1. Dă dovadă de mai multă încredere în tine și nu te mai opune schimbării.
2. Încearcă să nu te mai arunci cu capul înainte atunci când te îndrăgostești, pentru a te proteja de eventuale răniri emoționale.
3. Fii mai romantic și comunică partenerului ceea ce simți, oferă-i stabilitate în relație.
4. Fii sincer și caută să îți controlezi vocea atunci când ești nervos.
5. Copii au nevoie de tine, încearcă să îți faci timp pentru familie.

Bani și Carieră

Te bucuri de o doză mare de entuziasm și de vitalitate. Îți propui un ideal și muncești cu pasiune până termini, fără să-ți pese de oboseală, de stres sau agitația din jurul tău.

Carieră: cinste, seriozitate

Sentimentul de stabilitate îl urmărești să îți fie alături atunci când intri într-o afacere. Dacă intuiția ta simte o oarecare îndoială venită din partea celorlalți, fie abandonezi orice negociere, fie delegi pe altcineva să te ajute să faci ceea ce tu îți propui. Corectitudinea ta mereu este apreciată de ceilalți și te recomandă asemenea unei cărți de vizită. Ești un coleg de ajutor, uneori pui problemele celorlalți mai presus de ale tale, neglijând în aceste condiții îndatoriile ce îți revin, însă atunci când ai avea și tu nevoie de sprijin nu ai îndrazneala să apelezi la colegi. Ai tendința de a te compara cu cei din echipă, dar într-un mod constructiv. Uneori poți să intri într-un proces de dezamăgire. Vrei să faci mai multe pentru tine, dar nu poți să-i refuzi pe ceilalți, iar în cazul în care aceștia avansează pe meritele tale te enervezi și devii agresiv. În momentul în care cineva te va motiva, tu vei adopta o atitudine mai relaxată și vei dori să colaborezi și să faci o impresie bună. Îți faci munca cu seriozitate și responsabilitate, fără să fie nevoie de cineva care să te supravegheze. Te simți jignit în momentul în care cineva îți atrage atenția asupra unei greșeli, pentru că te știi cu conștiința curată. Nu accepți să ți se îngrădească libertatea și îți dorești ca șeful să accepte faptul că-ți faci treaba în stilul tău propriu. Cel mai bine te descurci pe cont propriu, știi cum să îți dozezi energia pentru a avea un randament maxim. Aceasta te ajută să îți planifici și timpul, iar datorită ei reușești să fii acasă, alături de cei dragi.

Calități de bun lider, responsabilitate

Sentimentul responsabilității a fost cultivat din copilărie în subconștientul tău, de aceea îți place să conduci, să ai funcții înalte, să decizi soarta celorlalți. Gândești la nivel mare și, dacă ești pus șef în cadrul unei echipe, vei face tot posibilul ca subalternii să înțeleagă faptul că odată cu eficiența lor va veni și recompensa din punct de vedere financiar. Dacă ai deja o afacere, toți cei care lucrează pentru tine trebuie să acționeze după un plan bine pus la punct. Ești un adevărat mentor pentru oamenii tăi, pe care îi ghidezi cu răbdare și diplomație. Când ai probleme, intri într-un fel de panică, îți pierzi echilibrul și armonia, devii nervos și agitat, iar aceste stări îi pot influența ușor pe cei din jurul tău. Caută să îți gestionezi cu atenție trăirile și nu te lăsa influențat de lucruri minore, detaliile nu sunt prentru tine, învață să le delegi. Modalitatea în care te exprimi și glumele pe care le faci cu angajații, cu asociații etc. te prezintă drept un șef simpatic. Îți place să socializezi cu echipa ta și o tratezi cu respectul cuvenit, consideri că totul se datorează muncii acestora. Desigur, știi și cum să le ceri să-și îndeplinească responsabilitățile. Ai o prezență prietenoasă, dar autoritară și atunci când cineva ți-a greșit sau te-a mințit uiți cu greu. Dincolo de bunătatea ta, lași impresia că nu ar trebui să te supere nimeni, uneori exagerezi și ridici vocea la cei ce nu au greșit cu nimic, doar din dorința de a-ți consolida poziția. Îți admiri sincer partenerii de afaceri când au succes și nu îi invidiezi. Nu reușești să te odihnești noaptea atunci când ai plecat de la muncă și nu ai reușit să finalizezi ceea ce ai început. Ai tendința de a exagera uneori și de a cere prea mult angajaților, șefilor, clienților. Vrei să ai un confort psihic, să nu intri în criză de timp.

Bani și afaceri: nu îți asumi riscuri foarte mari

Cum s-ar spune, nu arunci banii pe fereastră, ci faci investiții numai dacă ți se par sigure și întotdeauna ceri sfaturi celor ce au ani mulți de experiență în acel domeniu, cerând îndrumări referitoare la ceea ce este în trend, în vigoare. Nu îți place să riști deschizând ceva nou, ca ulterior să constați că ai de așteptat până îți faci o nișă de clienți. Preferi să te axezi pe ceeea ce se caută, poate chiar îmbunătățești ceva ce alții au avut curajul să inoveze. De regulă, te orientezi spre afaceri cu creștere lentă, dar sigure, precum afacerile imobiliare, agricultura, industria grea etc. Ai o anumită zgârcenie, pentru că nu suporți să pierzi nici un leu. Tot din această cauză, veniturile tale vor fi mai liniare, fără creșteri sau descreșteri bruște. Îți dorești să ai ceva pus deoparte pentru zile mai grele, consideri că o situație de criză te-ar ruina. Uneori însă mai este momentul să mai și riști. Dacă ai făcut o alegere greșită, îți asumi responsabilitatea și, astfel, câștigi responsabilitatea celorlalți. Pentru o mai bună relație cu banii încearcă să dai o zecime în scop caritabil, acei bani se vor întoarce înapoi însutit.

Recomandări pentru venituri sporite:

1. Pe termen lung, te ajută faptul că-i ajuți pe cei din jur.
2. Încearcă să-ți păstrezi calmul, chiar și în condiții de stres.
3. Vremurile se schimbă, încearcă să te adaptezi din mers.
4. Dacă te vei împăca cu dușmanul, vei reuși să faci ceea ce ți-ai propus.

Sănătate

Sănătatea ta va depinde de buna funcționare a intestinului subțire. Iubește mai mult, caută să fi recunoscător pentru ceea ce primești și atunci starea ta de sănătate se va ameliora, pe parcurs nu vei mai suferi de nimic.

Cheia sănătății tale: eliberează-te de tristeţe, frică, confuzie, revoltă, ruşine sau orice alt gând sau sentiment discordant.
 

Intestinul subțire este centrul absorbţiei din organism. El păstrează ceea ce este bun pentru corp şi elimină resturile alimentare. Odată cu acestea, corpul are nevoie să elimine emoţiile, sentimentele şi gândurile nefolositoare.
Bolile cele mai frecvente sunt legate de o slabă funcționare a intestinului subțire pot fi: diaree, costipație, colită, colici, flatulență, tuberculoză.

Cum îți poți menține sănătatea?
- Încearcă să-ți observi stările predominante, gândurile care te preocupă. Dacă descoperi că acestea sunt predominant negative, înlocuiește-le cu opusul lor, adică cu ceva pozitiv și optimist.
- Învață să te relaxezi
- Renunță la gelozie și la posesivitate.

Recomandări pentru o viață sănătoasă:

1. Nu-i judeca pe cei din jur si nu pune etichete.
2. Nu-ți mai face griji, ci acceptă viața așa cum este ea.
3. Acceptă schimbările.
4. Trăiește-ți viața.
5. Fii realist și acceptă că toți suntem diferiți.

Tehnica de lucru cu afirmații: timp de 29 de zile, în fiecare zi, repetă fiecare idee de mai jos de câte 21 de ori.
1. Am încredere în mine și în cei din jur.
2. Accept schimbările și transformările din viața mea.
3. Știu care sunt dorințele mele în viață și îmi este ușor să le satisfac.
4. Mă simt în siguranță. Îmi place să manifest spontaneitatea.
5. Știu cum să îmi trăiesc viața în armonie cu credinţele şi propriile mele valori.

Puncte tari

creativitate, independență, mărinimie, generozitate, expresivitate, optimism, perseverență, încredere în sine, vivacitate, loialitate, dreptate.

Puncte slabe

egoism, mândrie, conservatorism, neîncredere, tendința de a exagera și de a-ți păzi teritoriul, suspiciune dusă la extrem.

Oportunități

Energia ta pozitivă este de invidiat, mulți te invidiază din cauza ușurinței cu care faci față tuturor obstacolelor în viață. Știi mereu cum să împarți domeniile vieții, astfel încât să fii în echilibru. Această stare de armonie interioară se observă în sănătatea ta, pe fața ta etc. Planurile tale rodesc și îți aduc satisfacții, pentru că nu îi judeci pe ceilalți și încerci pe cât posibil să îți faci viața cât mai plăcută. Pornești mereu la drum alături de oameni bine instruiți, de aceea reușești mereu să ajungi unde ți-ai propus. Ai răbdare, nu aștepta să vezi rezultate peste noapte.

Amenințări

Atunci când nu primești atenția de care ai nevoie, începi să-ți plângi de milă și devii în ochii celorlalți plictisitor. Aceștia nu se sfiesc să te judece și nu se vor arăta dornici să te ajute cu ceva. Îți plac banii, dar nu vrei să-ți asumi riscuri prea mari, motiv pentru care te limitezi la speculațiile de moment, iar acei bani se cheltuie repede. Prin urmare, câștigurile tale pot fi sub nivelul așteptărilor, deși tu ești conștient/ă că poți mai mult. Îți faci mulți dușmani, în special la locul de muncă. Ai tendința de a-ți asuma toate meritele echipei, ceea ce îi va jigni pe ceilalți. Pe parcurs ai putea să te simți izolat, din cauza orgoliului tău.

COMPATIBILITATE

Persoana cu elementul Foc Yang este susținută în domeniile:
Negociere, noi oportunități: de personalitate de tip Apă Yang.
Creștere economică: de personalitate de tip Apă Yang, Metal Yang.
Investiții în dezvoltare: de personalitate de tip Apă Yang.
Relații, prietenii: de personalitate de tip Apă Yang, Lemn Yang, Pământ Yang.
Pe termen lung, persoana cu elementul Foc Yang este ajutată să se organizeze pe toate planurile de personalitate de tip din: Apă Yang.

Calculează gratuit stâlpii destinului.

ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE O REDUCERE DE 10% ȘI HOROSCOPUL ZILNIC!

Abonare newsletter

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
Abonare newsletter
zodiacool.ro folosește cookies. Află mai multe din politica cookies, concursuri, politica de confidențialitate | Gestionează preferințe cookies
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2024 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizatie metale si pietre pretioase nr. 11837 • Termene si conditii
0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.